Kustannusosakeyhtiö Otava

Antti Tuurin uusin romaani paljastaa taiteilija Arvid Bromsin elämän merkilliset käänteet.

Jaa

Torstaina 19.9. ilmestyvä Antti Tuurin uusin romaani Levoton mieli kertoo taiteilija Arvid Bromsin värikkäästä elämästä. Tämän varhaisen suomalaisen surrealistin epätavalliset elämänkäänteet ovat jääneet tähän asti pimentoon.

Antti Tuuri, Kuvaaja Jouni Harala, 2012
Antti Tuuri, Kuvaaja Jouni Harala, 2012

Nuoruudessaan Broms opiskeli taiteita Pariisissa ja Lontoossa, mutta hän luki jonkin aikaa myös Helsingin yliopistossa lakia ja jopa teologiaa. Levoton mieli -romaanissaan Tuuri kertoo, kuinka Broms sekaantui 1930-luvulla juutalaisten salakuljettamiseen ja passien väärentämiseen. Hänet tuomittiin useaan kertaan vankilaan monenlaisista väärennöksistä ja petoksista. Broms oli viidesti naimisissa ja hänellä oli kiihkeä, monivaiheinen rakkaussuhde myös näyttelijätär Emmi Jurkkan kanssa.

”Asuin lapsena Lappajärvellä ja muistan taiteilija Arvid Bromsin, joka muutti vuonna 1958 asumaan sinne viidennen vaimonsa kanssa. Taiteilija tuli joskus kirkonkylään myymään maalauksiaan, ja isäni osti häneltä muutaman taulun. Maailmaa nähneestä taiteilijasta liikkui paljon tarinoita; hän oli tuulahdus isosta maailmasta. Innostuin sattuman kautta tutkimaan Bromsin elämää, haastattelin hänet tunteneita ihmisiä ja pian minulla oli mainiot ainekset poikkeukselliseen taitelijaromaaniin”, kertoo Antti Tuuri.

Antti Tuurin teoksia on myyty 1,2 miljoonaa kappaletta ja niitä on käännetty 25 kielelle. Antti Tuuri on yksi Suomen arvostetuimpia ja tuotteliaimpia kirjailijoita. Hän on kirjoittanut mm. romaaneja, novelleja, näytelmiä, elokuva- ja tv-käsikirjoituksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Antti Tuuri, Kuvaaja Jouni Harala, 2012
Antti Tuuri, Kuvaaja Jouni Harala, 2012
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Sinä voit vaikuttaa. Tekoja nyt! -kirjan julkaisua juhlitaan IG Livessä torstaina 14.5. klo 19.0011.5.2020 09:32:00 EESTTiedote

Tuore Tekoja NYT! -tietokirja on ensiaputeos akuuttiin maailmantuskaan kaikille, joita huonot uutiset ahdistavat. Mitä voin tehdä torjuakseni ilmastonmuutosta tai puuttuakseni syrjintään? Kuinka autan säilyttämään luonnon monimuotoisuutta tai käyn keskustelua jakautuneessa maailmassa? Teoksen teemoista puhutaan Otavan Instagramin livelähetyksessä torstaina 14.5.2020 klo 19.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme