Helsingin yliopisto

Apollo ja Artemis – Näin mentiin Kuuhun 60-luvulla ja tätä suunnitellaan nyt (29.8. klo 16.15 - 17)

Jaa

Aika: torstai 29.8.2019 klo 16.15-17.00 Paikka: Porthania, Sali PII, 1. kerros (Yliopistonkatu 3, Helsinki)

Jari Mäkinen painottomuuslennolla.
Jari Mäkinen painottomuuslennolla.

Miten Kuuhun aikanaan oikein mentiin ja kuinka uudet lennot on tarkoitus tehdä? Kuinka Apollo-ohjelma harsittiin kasaan aikanaan, kun kokemusta avaruuslennoista ei käytännössä ollut lainkaan, ja miksi paluu Kuuhun on kestänyt - ja kestää edelleen - niin kauan, vaikka nyt meillä on paljon kokemusta niin avaruuslennoista yleisesti, kuin myös miehitetyistä lennoista Kuuhun?

Apollo-ohjelma oli Yhdysvaltain suuri ponnistus 1960-luvulla, ja se onnistui lennättämään astronautit Kuun pinnalle ja takaisin ennen vuosikymmenen loppua. Nyt suunnitelmana on palata Kuuhun. Tarkoituksena on rakentaa asema Kuun kiertoradalle, mutta laskeutua myös Kuun pinnalle.

Jari Mäkinen palaa esityksessään ensin Apollojen aikaan, kertoo sitten, mitä Kuun tutkimuksen saralla tapahtuu nyt ja heittää lopuksi esiin erilaisia hahmotelmia siitä, miten tulevat kuulennot on tarkoitus tehdä.

Tervetuloa kuuntelemaan!

Aika: torstai 29.8.2019 klo 16.15-17.00
Paikka: Porthania, Sali PII, 1. kerros (Yliopistonkatu 3, Helsinki)

Jari Mäkinen on avaruuslentoihin, tähtitieteeseen ja ilmailuun erikoitunut tiedetoimittaja, joka on päässyt tutustumaan läheltä Apollo-ohjelmaan mm. vierailuillaan Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASAan.

Tiedekulman tilaisuus on FinCOSPAR:n ja Kestävän avaruustieteen ja tekniikan huippuyksikön järjestämä.

Kuvat

Jari Mäkinen painottomuuslennolla.
Jari Mäkinen painottomuuslennolla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Tutkimus koirien silmäsairauksista paljasti uudenlaisen periytymismallin – tuloksista hyötyä myös ihmisille28.11.2019 12:25:02 EETTiedote

Koirilla esiintyy useita perinnöllisiä silmäsairauksia. Helsingin yliopistossa tehdyn tutkimuksen seurauksena kehitettiin kolme uutta geenitestiä jalostuksen ja diagnostiikan tueksi sekä löydettiin uudenlainen äidistä riippuvainen periytymismalli. Tulokset hyödyttävät myös ihmispotilaita, sillä koira ja ihminen kärsivät samoista sairauksista, joiden geneettiset syyt ovat suurelta osin yhtenevät.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme