Yliopiston Apteekki

Apteekkivero tulee muuttaa tasaveroksi

Jaa

Suomen Apteekkariliitto on tänään ehdottanut muutoksia lääketaksaan ja apteekkiveroon. Yliopiston Apteekki kannattaa apteekkitalouden uudistamista, mutta vastustaa voimakkaasti ehdotettua apteekkiveron progression kasvattamista. Yliopiston Apteekki maksaa jo nyt Suomen apteekkiverokertymästä 16 prosenttia eli merkittävästi enemmän kuin sen osuus on apteekkien lääkemyynnistä (10 %).

Yliopiston Apteekki on Helsingin yliopiston omistama yhteiskunnallinen yritys, joka maksoi viime vuonna apteekkiveroa 30,1 miljoonaa euroa (11,2 % myynnistä). Apteekkivero heikentää Yliopiston Apteekin tuottoa, joka käytetään vuosittain suomalaiseen koulutukseen ja tutkimukseen.

Suomen Apteekkariliitto ehdottaa apteekkiveroon viittä uutta veroluokkaa, mikä kasvattaisi Yliopiston Apteekin suhteellista osuutta Suomen apteekkiverokertymästä entisestään.

-Kannatamme apteekkitalouden uudistamista, mutta emme voi missään tilanteessa kannattaa apteekkiveron progression kasvattamista. Muutos kasvattaisi voimakkaasti maksuosuuttamme entisestään, Yliopiston Apteekin toimitusjohtaja Kimmo Virtanen sanoo.

-Apteekkivero tulee muuttaa tasaveroksi ja lääkkeiden hinnat määrittävää lääketaksaa laskea. Lisäksi apteekkien tulisi voida sijoittua nykyistä vapaammin sinne, missä apteekkipalveluja tarvitaan, hän jatkaa.

Apteekkiveroluokat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on Helsingin yliopiston omistama yhteiskunnallinen yritys, jonka palveluksessa työskentelee 1000 henkilöä Suomessa. Tuottomme käytetään suomalaiseen koulutukseen ja tutkimukseen. Palvelemme valtakunnallisesti kuluttajia sekä yli tuhatta terveydenhuollon yksikköä julkisella ja yksityisellä sektorilla. Asiakaskokemuksemme on palkittu Suomen kolmen parhaan joukossa vuosina 2018 ja 2019. Apteekkejamme on Suomessa 13 paikkakunnalla ja verkossa ya.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme