Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Apua arjen haasteisiin – Lapsiperheiden sosiaalineuvonnan puhelinpalvelu ja Tarvitsen apua -nappi

Jaa

Lapsiperheiden sosiaalineuvonnan puhelinpalvelu 09 3101 54 54 tarjoaa neuvoa, ohjausta ja apua vanhemmuuuden haasteisiin, kasvatuspulmiin sekä perheiden kuormittavaan arkeen.  

Palvelunumeroon voi soittaa matalalla kynnyksellä ja kysyä neuvoa tai apua perheen tilanteeseen. Puhelimeen vastaavat sosiaalialan ammattilaiset arkisin klo 9–12.
Ruotsinkieliset työntekijät vastaavat samassa numerossa maanantaisin klo 9–12.

Lapsiperheiden kotipalvelusta apua arjen haasteisiin
Lapsiperheiden sosiaalineuvonnan numero 09 3101 54 54 palvelee arkisin klo 8–13 lapsiperheiden kotipalveluasioissa sekä suomen että ruotsin kielellä. Kotipalvelusta voi kysyä neuvoa tai varata kotipalvelun ammattilaisten tekemän kotikäynnin. Käynnillä arvioidaan tuen tarve ja palvelun sopivuus.

Lapsiperheiden kotipalvelun asiakkuudessa olevat asiakkaat voivat ilmoittaa jo sovittujen asiakaskäyntien muutokset samaan numeroon 09 3101 54 54  arkisin klo 7–13.

Kuormittavassa perhetilanteessa, Tarvitsen apua –nappi auttaa
Tarvitsen apua –nappi
on matalan kynnyksen sähköinen palvelu, joka auttaa lapsiperheitä löytämään oikeanlaista tukea. Yhteydenottokanava on tarkoitettu helsinkiläisille lapsiperheille, joilla on kuormittava elämäntilanne tai kasvatuspulmia ja se on käytettävissä 24/7.

Yhteydenottoihin vastaavat sosiaalialan ammattilaiset kolmen arkipäivän kuluessa.

Tarvitsen apua -nappi mahdollistaa, että asiakkaan ei tarvitse tietää, mistä palvelusta juuri hänen perheensä hyötyisi, vaan ammattilaiset selvittävät sen hänen puolestaan.

Lapsiperheiden sosiaalineuvonnan puhelinpalvelu
puh. 09 3101 54 54 (arkisin klo 9–12, lapsiperheiden kotipalvelu klo 8–13)

Tarvitsen apua -nappi sivulla: www.hel.fi/perheentuki

Lisätietoja:

Terhi Tuominiemi-Lilja
Perheiden erityispalvelujen päällikkö
terhi.tuominiemi-lilja@hel.fi
Puh. 09 310 55634

Monica Lindberg,

neuvola- ja perhetyön päällikkö,
monica.lindberg@hel.fi
Puh. 09 310 58352

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu 21.1.17.1.2020 12:29:38 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden ensimmäinen kokous on tiistaina 21. tammikuuta klo 16.15. alkaen. Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen. Kevätkauden 2020 kokoukset Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu kevätkaudella pääsääntöisesti joka toinen tiistai klo 16.15 alkaen verkkosivuilla olevan listauksen mukaisesti.

Tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle?16.1.2020 11:40:56 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta järjestää kiinnostuneille infotilaisuuden tiistaina 21.1. klo 17–18.30 Oodissa (os. Töölönlahdenkatu 4) tilassa Kuutio, 2. krs. Olisiko sinusta tukihenkilöksi? Tarjoamme mahdollisuuden, joka ilahduttaa itsesi lisäksi myös tukihenkilöä toivovaa lasta tai nuorta. Lupautumalla turvalliseksi aikuiseksi voit olla mukana luomassa ikimuistoisia hetkiä. Helsingin kaupunki on järjestänyt tukihenkilötoimintaa vuosikymmenien ajan. Tukihenkilötoiminta on tärkeä ja arvostettu vapaaehtoistoiminta. Ryhtymällä tukihenkilöksi saat kulkea lapsen tai nuoren rinnalla ja mahdollistaa iloa hänen arkeensa tarjoten hänelle samalla turvallisen aikuisen läsnäoloa. Tukihenkilöt tapaavat tuettaviaan noin kahdesti kuukaudessa. Sinun ei tarvitse osata mitään erityistä – riittää että olet oma itsesi. Toimintaan voivat lähteä mukaan avarakatseiset aikuiset, joilla on tasapainoinen elämäntilanne ja oma elämänhallinta kunnossa. Toimintaan muk

#olentukena -kampanja nostaa esiin lasten ja nuorten parissa tehtävästä vapaaehtoistyöstä kumpuavaa iloa10.1.2020 09:15:51 EETTiedote

Ajalla 13.–19.1. tehdään näkyväksi lasten ja nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistyötä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #olentukena / #jagstöder. Lasten ja nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistoiminta tarjoaa apua kuormittavassa arjessa. Vapaaehtoinen aikuinen voi toimia perheelle tärkeänä voimavarana. Esimerkiksi nuoren tukena oleva vapaaehtoinen antaa tuettavalle mahdollisuuden pohtia itselle tärkeitä asioita ja viettää aikaa luotettavan aikuisen kanssa. Tuen tarpeessa oleville lapsille tukihenkilöt tai tukiperheet tarjoavat mukavaa yhdessäoloa tai esimerkiksi mahdollisuuksia harrastaa yhdessä. Toiminta antaa paljon myös tekijälleen. YK:n onnellisuusraportin, World Happiness Report 2019 mukaan vapaaehtoistyötä tekemällä saavutetaan onnellisuutta arkeen ja omaan elämään. Raportista ilmenee, että vapaaehtoistyötä tekemällä voi parantaa omia voimavaroja arjessa. Erityisen merkityksellistä vapaaehtoiselle on huomata, mitä osallistumisella saa annettua. ”On ollut silmiä avaavaa, mit

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme