Oppian

Apua ja toivoa työssä uupuneille

Jaa

Yhä useampi suomalainen uupuu työelämässä. Mikä on vialla, jos palkkatyöstä on tullut liian ahdistavaa? Marjo Mattila on koulutukseltaan sairaanhoitaja. Työssään sosiaalialalla hän on itse kokenut kahdesti toistuneen työuupumuksen ja masennuksen.

Työuupumuksesta toiseen (Oppian 2022)
Työuupumuksesta toiseen (Oppian 2022)

Mattilan uutuusteos Työuupumuksesta toiseen — keinoja toipumiseen ja ennaltaehkäisyyn kertoo rehellisesti tekijän omista kokemuksista, mutta myös erilaisista keinoista, joilla työuupumusta voidaan tutkitusti torjua, hoitaa ja ehkäistä.

Työssä uupuminen ei ole luonnonlaki tai tarttuva tauti, vaan yhteiskunnan rakenteiden, valintojen ja asenteiden tulos. Työnantajilla ja esihenkilöillä on sekä vastuu että mahdollisuus estää työssä uupumista. Ikääntyvässä Suomessa hyvinvointiyhteiskunnan ylläpito ja vahvistaminen on mahdollista vain, jos työntekijöiden henkinen jaksaminen on yhteisenä tavoitteena.

Kirja ilmestyy elokuussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

media@oppian.fi

Kuvat

Työuupumuksesta toiseen (Oppian 2022)
Työuupumuksesta toiseen (Oppian 2022)
Lataa
Marjo Mattila. Valokuva: Sami Malmberg
Marjo Mattila. Valokuva: Sami Malmberg
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oppian
PL 44
02241 Espoo

http://www.oppian.fi

Oppia on vuonna 2018 perustettu yleiskustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta sekä oppimateriaaleja. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oppian

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme