Korkein oikeus / Högsta domstolen

Apulaisoikeusasiamies Pasi Pölösestä korkeimman oikeuden määräaikainen jäsen

Jaa
Tasavallan presidentti on perjantaina 3.3.2023 nimittänyt eduskunnan apulaisoikeusasiamies Pasi Pölösen hoitamaan korkeimman oikeuden (KKO) jäsenen virkaa määräaikaisessa virkasuhteessa ajalla 1.4.2023–31.12.2027.

Pölönen on toiminut apulaisoikeusasiamiehenä vuodesta 2017. Aikaisemmin hän on työskennellyt apulaisoikeusasiamiehen sijaisena ja esittelijänä sekä eduskunnan oikeusasiamiehen kansliassa että oikeuskanslerinvirastossa. Lisäksi Pölösellä on kokemusta lakimiehen tehtävästä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen sihteeristössä, ja hän on työskennellyt myös tutkijana. Koulutukseltaan Pölönen on oikeustieteen tohtori.

Tarve hoitaa virkaa määräaikaisessa virkasuhteessa perustuu oikeusneuvos Tuula Pynnän virkavapaaseen, joka päättyy 31.12.2027.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kansliapäällikkö Wilhelm Norrman, p. 02956 40110, wilhelm.norrman(at)oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme