Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Apulaispormestarit Pakarinen ja Razmyar iloitsevat koululaisryhmien maksuttomasta joukkoliikenteestä

Jaa

Helsingin seudun liikenteen (HSL) hallitus on tänään päättänyt osana ensi vuoden taloussuunnitelmaa, että jatkossa koululaisryhmät voivat koulupäivän aikana käyttää julkista liikennettä maksutta opettajan kanssa. Ensi vuoden alusta alkaen kuntien opetustoimilta ei enää perittäisi maksuja. Koululaisryhmien liikkumisen maksuttomuus on ollut pitkään Helsingin tavoite – erityisesti Helsingin opettajat sekä kulttuurikohteet ovat toivoneet tätä muutosta.

Helsingin kaupunkistrategiassa tärkeä opetusta koskeva tavoite on, että koko kaupunki olisi oppimisympäristö. Se tarkoittaa, että koulut voisivat hyödyntää Helsingin tarjoamia monipuolisia mahdollisuuksia oppia luokkahuoneen ulkopuolella. Tämä tukee esimerkiksi ilmiöoppimista.

”Maksuttomat koululaisliput ovat iso asia kauempana keskustasta sijaitseville kouluille. Nyt kaikilla oppilailla on yhtäläiset mahdollisuudet jalkautua oppimaan eri puolille Helsinkiä. Keskustan kouluille kaupungin museot ovat jo tuttuja, joten toivottavasti lippu-uudistus kannustaa kaikkia kouluryhmiä tutkimaan Helsinkiä lisää”, kehottaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen.

Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar on erittäin tyytyväinen HSL:n päätökseen. ”Helsingissä on laaja kulttuuri- ja liikuntapalvelujen kirjo, jota koululaisryhmät pääsevät tämän päätöksen myötä entistä paremmin hyödyntämään. On tärkeää, että lapset ja nuoret oppivat tuntemaan Helsingin kulttuurikohteita ja liikuntapaikkoja. Uskon, että vierailu koulupäivän aikana innostaa kulttuurin ja liikunnan pariin muulloinkin.”

Apulaispormestarit kiittävät HSL:n toimijoita päätöksestä, joka tekee oppilaiden liikkumisesta tasa-arvoisempaa. Lopullisen päätöksen lippujen maksuista, mukaan lukien koululaislipuista, tekee HSL:n yhtymäkokous 27.11.

Lisätietoja:

HSL: Lippu-uudistus lisää joukkoliikenteen suosiota HSL-alueella

 

***

Maisa Hopeakunnas
tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27821, maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Apulaispormestari Pia Pakarinen
Erityisavustaja Pirre Seppänen, P. 040 7050123, pirre.seppanen@hel.fi

Apulaispormestari Nasima Razmyar
Erityisavustaja Hanna Isbom, P. 050 4138299, hanna.isbom@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingissä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa on puutteellinen – sulkemisia ei ole tiedossa15.3.2019 10:45:37 EETTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Yhteensä 43 päiväkodille ei ollut lainkaan haettu rakennuslupaa ja puutteita löytyi myös kaupungin omista päiväkodeista. Valmistelu esitutkintapyyntöön on valmisteilla ainakin Ankkalampi Oy:stä. Pormestarin mukaan kaupunki varmistaa, että tilanne saadaan kuntoon syksyyn mennessä.

Kuusi suurinta kaupunkia: Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamista tulee jatkaa asukkaiden tarpeista lähtien kuntapohjaisesti, hallitusti ja vaiheittain sekä alueelliset lähtökohdat huomioon ottaen12.3.2019 19:51:06 EETTiedote

Sosiaali- ja terveyspalveluja tulee rakentaa asukkaiden, ei hallinnon tarpeisiin Jo vuosia on pyritty sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden, laadun ja yhdenvertaisuuden parantamiseen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusten kasvun hillitsemiseen. Nykyisen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän keskeisiä ongelmia ovat ongelmat palveluihin pääsyssä sekä erityisesti pienimpien kuntien taloudellinen kantokyky ja liian pieni väestöpohja. Uudistamista on toistaiseksi pyritty tekemään liian hallintolähtöisesti - tuloksetta. Palvelujen parantaminen edellyttää kuuden suurimman kaupungin näkemyksen mukaan keskittymistä jatkossa nimenomaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen, ilman laajamittaista ja muita toimialoja koskevaa hallinnon uudelleen järjestämistä. Mittavien kokonaisuudistusten toteuttaminen on yhä vaikeampaa maailman monimutkaistuessa ja muutosnopeuden kasvaessa. Koko julkista palvelujärjestelmää, ja sen hyvin toimivia osia ei ole syytä remontoida, vaan keskittää

Päiväkotiselvityksessä löytynyt useita ilman ajantasaista lupaa toimivia päiväkoteja22.2.2019 16:18:42 EETTiedote

Ankkalampi-päiväkotiketjun ongelmien paljastuttua pormestari Jan Vapaavuori käynnisti selvityksen Helsingin yksityisten palveluntuottajien sekä kaupungin omien varhaiskasvatustilojen lupatilanteen kartoittamiseksi sekä sen perusteelliseksi selvittämiseksi, mistä havaitut ongelmat varhaiskasvatustilojen lupakysymyksissä johtuvat. Akuutin kriisin hoitoon on myös perustettu erillinen task force.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme