Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Apulaispormestarit Pakarinen ja Razmyar iloitsevat koululaisryhmien maksuttomasta joukkoliikenteestä

Jaa

Helsingin seudun liikenteen (HSL) hallitus on tänään päättänyt osana ensi vuoden taloussuunnitelmaa, että jatkossa koululaisryhmät voivat koulupäivän aikana käyttää julkista liikennettä maksutta opettajan kanssa. Ensi vuoden alusta alkaen kuntien opetustoimilta ei enää perittäisi maksuja. Koululaisryhmien liikkumisen maksuttomuus on ollut pitkään Helsingin tavoite – erityisesti Helsingin opettajat sekä kulttuurikohteet ovat toivoneet tätä muutosta.

Helsingin kaupunkistrategiassa tärkeä opetusta koskeva tavoite on, että koko kaupunki olisi oppimisympäristö. Se tarkoittaa, että koulut voisivat hyödyntää Helsingin tarjoamia monipuolisia mahdollisuuksia oppia luokkahuoneen ulkopuolella. Tämä tukee esimerkiksi ilmiöoppimista.

”Maksuttomat koululaisliput ovat iso asia kauempana keskustasta sijaitseville kouluille. Nyt kaikilla oppilailla on yhtäläiset mahdollisuudet jalkautua oppimaan eri puolille Helsinkiä. Keskustan kouluille kaupungin museot ovat jo tuttuja, joten toivottavasti lippu-uudistus kannustaa kaikkia kouluryhmiä tutkimaan Helsinkiä lisää”, kehottaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen.

Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar on erittäin tyytyväinen HSL:n päätökseen. ”Helsingissä on laaja kulttuuri- ja liikuntapalvelujen kirjo, jota koululaisryhmät pääsevät tämän päätöksen myötä entistä paremmin hyödyntämään. On tärkeää, että lapset ja nuoret oppivat tuntemaan Helsingin kulttuurikohteita ja liikuntapaikkoja. Uskon, että vierailu koulupäivän aikana innostaa kulttuurin ja liikunnan pariin muulloinkin.”

Apulaispormestarit kiittävät HSL:n toimijoita päätöksestä, joka tekee oppilaiden liikkumisesta tasa-arvoisempaa. Lopullisen päätöksen lippujen maksuista, mukaan lukien koululaislipuista, tekee HSL:n yhtymäkokous 27.11.

Lisätietoja:

HSL: Lippu-uudistus lisää joukkoliikenteen suosiota HSL-alueella

 

***

Maisa Hopeakunnas
tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27821, maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Apulaispormestari Pia Pakarinen
Erityisavustaja Pirre Seppänen, P. 040 7050123, pirre.seppanen@hel.fi

Apulaispormestari Nasima Razmyar
Erityisavustaja Hanna Isbom, P. 050 4138299, hanna.isbom@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin päästövähennysohjelma etenee päätöksentekoon: 147 toimenpiteellä hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä29.11.2018 16:16Tiedote

Korjattu 30.11. klo 10.40 toimenpiteiden määräksi 147 ja välitavoitteeksi vuoteen 2030 mennessä 60 prosenttia. Helsinki asetti kaupunkistrategiassaan vuosille 2017–2021 kunnianhimoisen tavoitteen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraalius edellyttää kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä Helsingissä 80 prosentilla vuodesta 1990. Välitavoitteeksi asetettiin kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma sisältää tarvittavat toimet hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2035 mennessä. Ohjelmassa on yhteensä 147 toimenpidettä, jotka on jaoteltu liikenteen, rakentamisen ja rakennusten käytön, kuluttamisen, hankintojen ja jakamis- ja kiertotalouden sekä Smart & Clean -kasvun toimenpidekokonaisuuksiin. Lisäksi ohjelmassa on kuvattu mm. Helen Oy:n kehitysohjelmaa ja lähivuosien toimia, hiilinieluja ja päästöjen kompensointia. Helsingin kaupunginhallitus käsittelee päästövähennysohjelmaa kokouksess

KUTSU MEDIALLE: Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma27.11.2018 14:40Kutsu

Aika: Torstaina 29.11.2018 kello 14.45 Paikka: Finlandia-talo (edustuslämpiö), Mannerheimintie 13 E, sisäänkäynti M4 Helsinki ottaa vastuunsa ilmastonmuutoksen torjunnassa vakavasti. Kaupunkistrategian linjausten mukaan Helsinki vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vuoteen 2035 mennessä 80 prosenttia ja kompensoi loput 20 prosenttia. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma on esitys siitä, miten Helsingin kaupunki yhteistyössä kaupunkilaisten ja yritysten kanssa voi käytännössä toteuttaa päästövähennykset. Toimenpideohjelmaa käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa 3. joulukuuta. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki esittelevät medialle Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa torstaina 29. marraskuuta kello 14.45. Tilaisuus pidetään Finlandia-talossa (Mannerheimintie 13 E, sisäänkäynti M4). Tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus haastatella pormestari Vapaavuorta (kello 15.45 saakka) ja apulaispormestari Sinn

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme