Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Apulaispormestarit Pakarinen ja Razmyar iloitsevat koululaisryhmien maksuttomasta joukkoliikenteestä

Jaa

Helsingin seudun liikenteen (HSL) hallitus on tänään päättänyt osana ensi vuoden taloussuunnitelmaa, että jatkossa koululaisryhmät voivat koulupäivän aikana käyttää julkista liikennettä maksutta opettajan kanssa. Ensi vuoden alusta alkaen kuntien opetustoimilta ei enää perittäisi maksuja. Koululaisryhmien liikkumisen maksuttomuus on ollut pitkään Helsingin tavoite – erityisesti Helsingin opettajat sekä kulttuurikohteet ovat toivoneet tätä muutosta.

Helsingin kaupunkistrategiassa tärkeä opetusta koskeva tavoite on, että koko kaupunki olisi oppimisympäristö. Se tarkoittaa, että koulut voisivat hyödyntää Helsingin tarjoamia monipuolisia mahdollisuuksia oppia luokkahuoneen ulkopuolella. Tämä tukee esimerkiksi ilmiöoppimista.

”Maksuttomat koululaisliput ovat iso asia kauempana keskustasta sijaitseville kouluille. Nyt kaikilla oppilailla on yhtäläiset mahdollisuudet jalkautua oppimaan eri puolille Helsinkiä. Keskustan kouluille kaupungin museot ovat jo tuttuja, joten toivottavasti lippu-uudistus kannustaa kaikkia kouluryhmiä tutkimaan Helsinkiä lisää”, kehottaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen.

Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar on erittäin tyytyväinen HSL:n päätökseen. ”Helsingissä on laaja kulttuuri- ja liikuntapalvelujen kirjo, jota koululaisryhmät pääsevät tämän päätöksen myötä entistä paremmin hyödyntämään. On tärkeää, että lapset ja nuoret oppivat tuntemaan Helsingin kulttuurikohteita ja liikuntapaikkoja. Uskon, että vierailu koulupäivän aikana innostaa kulttuurin ja liikunnan pariin muulloinkin.”

Apulaispormestarit kiittävät HSL:n toimijoita päätöksestä, joka tekee oppilaiden liikkumisesta tasa-arvoisempaa. Lopullisen päätöksen lippujen maksuista, mukaan lukien koululaislipuista, tekee HSL:n yhtymäkokous 27.11.

Lisätietoja:

HSL: Lippu-uudistus lisää joukkoliikenteen suosiota HSL-alueella

 

***

Maisa Hopeakunnas
tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27821, maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Apulaispormestari Pia Pakarinen
Erityisavustaja Pirre Seppänen, P. 040 7050123, pirre.seppanen@hel.fi

Apulaispormestari Nasima Razmyar
Erityisavustaja Hanna Isbom, P. 050 4138299, hanna.isbom@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Kaksi kolmesta kuntien nuorisotyön esimiehistä arvioi kunnan nuorille suunnattujen digitaalisten palvelujen parantuneen viimeisen vuoden aikana29.5.2019 11:02:43 EESTTiedote

Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke toteutti maaliskuussa jo neljännen kerran kyselyn kuntien nuorisotyön digitalisaatiosta ja digitaalisesta nuorisotyöstä. Tänään julkaistussa Kunnallisen nuorisotyön digitalisaatio 2019 -raportista ilmenee, että digitalisaatioon suhtaudutaan myönteisesti ja digitaaliset palvelut ovat parantuneet viime vuosina.

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta tekee toisen esitutkintapyynnön päiväkotien rakennuslupa-asiassa24.5.2019 14:19:57 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin alkukeväällä läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Selvityksessä löytyi yhteensä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa oli puutteellinen. Helsingin kaupungin rakennusvalvonta teki maaliskuussa esitutkintapyynnön poliisille päiväkotiyritys Ankkalampi – Ankdammen Oy:stä. Nyt esitutkintapyyntö tehdään kaupungin omasta toiminnasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme