Espoon kaupunki - Esbo stad

Årets pensionär i Esbo 2017 är Ritva Nordström

Jaa

Genom sitt val vill förbundet belöna Ritva Nordström för hennes energiska och aktiva deltagande i förenings- och volontärverksamhet. Kreativitet och entusiasm för arbetet är andra ord som väl beskriver årets pensionär i Esbo.

Ordförande för styrelsen för Centralförbundet för pensionärer i Esbo
Leena Tuohiniemi, årets pensionär Ritva Nordström, äldrerådets ordförande Olli Männikkö och stadsstyrelsens ordförande Markku Markkula.
Ordförande för styrelsen för Centralförbundet för pensionärer i Esbo Leena Tuohiniemi, årets pensionär Ritva Nordström, äldrerådets ordförande Olli Männikkö och stadsstyrelsens ordförande Markku Markkula.

Ritva Nordström valdes till årets pensionär i Esbo 2017 vid festen Låt hösten pulsera. Det var tjugotredje gången som Centralförbundet för pensionärer i Esbo rf valde årets pensionär i Esbo.

Ritva Nordström är idérik och kreativ speciellt inom handarbeten och matlagning. Hon har verkat som värdinna för förbundet Eläkeliittos förening i Esbo i nästan tio år, och fortsätter med arbetet ännu idag. Hon är också aktiv inom Esbo stads volontärarbete.

Med sin handarbetshobby som utgångspunkt har Ritva Nordström kommit med idén om en nationell Finlandsmössa, som stickas i Marthaförbunden. Mössorna stickas i Finlands färger och med den finska flaggan som mönster. Varje barn som föds i år får en egen Finlandsmössa till ära av Finlands 100-årsjubileum. Ritva Nordström hör till Laaksolahden Martat, som har stickat 3 400 mössor för barn som föds vid Jorvs sjukhus.

Eläkeliittos förening i Esbo, som Ritva Nordström hör till, har börjat tillverka så kallade minnesmuffar för personer med minnesrelaterade sjukdomar. Idén härstammar ursprungligen från England. Muffarna har överlämnats till servicehem för att glädja invånarna.

Ritva Nordströms matlagningshobby gav också upphov till en fin idé om matlagningskurser för män inom den egna föreningen. Avsikten är att uppmuntra män att lära sig laga mat och inse vikten av hälsosam mat.

Festen Låt hösten pulsera samlade över 700 seniorer

Låt hösten pulsera är en höstfest för pensionärer som ordnas av Esbos äldreråd. I år ordnades festen för nittondegången. Över 700 seniorer samlades i Esbo kulturcentrum. Under festen uppträdde seniorföreningar med musik och dans. I år präglades programmet på festen starkt av jubileumsåret Finland 100.

Ordförande för äldrerådet i Esbo Olli Männikkö berättade i sitt festtal att äldrerådet fördjupat sig i frågan om de tjänster äldre i Esbo behöver är tillräckliga och av hög kvalitet. Svaret var att tjänsterna i huvudsak var goda, trots att antalet äldre ökat kraftigt.

Olli Männikkö framhävde i sitt tal att för Esboborna är ålder en rikedom. – Vi deltar och påverkar. En hinderlös livsmiljö stöder vårt självständiga liv. Vi vill i första hand bo hemma. Vi undviker inte ny teknologi. En vänlig teknologi och nya applikationer för e-tjänster hjälper oss i vardagen och främjar vår delaktighet. En verksamhet som främjar välfärd är målinriktad och lätt att delta i. De här är principerna för programmet Låt livet pulsera som äldre, som Esbo följer. Otaliga äldre Esbobor har deltagit i att ta fram programmet.

Upplysningar:

  • Äldrerådets ordförande Olli Männikkö, tfn 0400 607 081
  • Ordförande för styrelsen för Centralförbundet för pensionärer i Esbo Leena Tuohiniemi, tfn 050 321 5378

Kuvat

Ordförande för styrelsen för Centralförbundet för pensionärer i Esbo
Leena Tuohiniemi, årets pensionär Ritva Nordström, äldrerådets ordförande Olli Männikkö och stadsstyrelsens ordförande Markku Markkula.
Ordförande för styrelsen för Centralförbundet för pensionärer i Esbo Leena Tuohiniemi, årets pensionär Ritva Nordström, äldrerådets ordförande Olli Männikkö och stadsstyrelsens ordförande Markku Markkula.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme