Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

ARKI – arviointi- ja kotikuntoutuspalvelu kaikenikäisten toimintakyvyn tukena

Jaa

Keusoten uusi arviointi- ja kotikuntoutuspalvelu (ARKI) tulee jatkossa tuottamaan kaikenikäisille kotona asuville asukkaille toimintakykyä tukevia palveluita. Tavoitteena on kotona pärjääminen itsenäisesti, omatoimisesti ja turvallisesti.

Kyky arjessa pärjäämiseen voi heikentyä hyvin erilaisista syistä. Itsestä huolehtiminen on vaikeutunut ja kotona selviytyminen vaarantuu. Tämä voi johtua fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintakyvyn alentumisen vuoksi. Arjen turva ja mahdollisuus elää yhdenvertaista elämää heikentyy.  

- Uusi palvelu tuo turvaa ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät pysty itse tai saattajan turvin hakeutumaan terveydenhuollon palveluihin. Tavoitteenamme on mahdollistaa kaikenikäisten asiakkaiden täysipainoinenja turvallinen elämä kotona, kertoo Arki-tiimin esihenkilö Sini Setälä.  

Arvioinnin palvelun tarpeesta tekee sote-ammattilainen. Palveluun voi ohjautua muun muassa erikoissairaanhoidosta, kuntoutuskeskuksesta, akuuttiosastoilta, kotihoidosta, päivystyksestä, mutta asiakkaaksi voi hakeutua myös asiakkaan itsensä tai läheisen huolen perusteella.  

Huolen herätessä, omaisen tai asiakkaan tulee olla yhteydessä hoitovastaavaan tai johonkin Keusoten neuvonnan ja ohjauksen palvelunumeroista, ohjaa Setälä. Palvelu on aina asiakkaalle yksilöllinen ja kuntoutus-, hoito- ja palvelusuunnitelma laaditaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti.  

Kuntoutuspalveluiden kehittäminen osa Marinin hallitusohjelmaa 

Matalan kynnyksen kuntoutuspalveluiden kehittäminen on osa hallitusohjelmaa ja Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -muutosohjelmaa. Kehittämisellä parannetaan hoito- ja palvelujärjestelmien saumattomuutta sekä yksilöiden toimintakykyä. Uuden toimintamallin myötä Keusoten kotiutustiimi, tilapäinen kotihoito sekä kotikuntoutus yhdistyivät ja tehostetun kotikuntoutuksen kaltainen toiminta sisällytettiin palveluun. 

Lisätiedot  

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme