Suomen ortodoksinen kirkko

Arkkipiispa Leon surunvalittelu Kuopion väkivallanteon uhreille ja omaisille

Jaa

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo ottaa osaa menehtyneen omaisten, välikohtauksessa loukkaantuneiden ja heidän läheistensä järkytykseen ja suruun.

Kuopiossa sijaitsevassa Savon ammattiopistossa on tänään 1.10. tapahtunut väkivallanteko, jossa on menehtynyt ensi tietojen mukaan ainakin yksi ihminen. Loukkaantuneita on useita.

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo ottaa osaa menehtyneen omaisten, välikohtauksessa loukkaantuneiden ja heidän läheistensä järkytykseen ja suruun.

Arkkipiispa pyytää kaikkia rukoilemaan kärsivien puolesta: ”Kohottakaamme rukouksemme Kaikkivaltiaalle, että Hän antaisi edesmenneen sielulle rauhan, lohduttaisi heidän perheitään ja elvyttäisi väkivallanteossa loukkaantuneet.

Jokainen väkivallanteko on liikaa. Väkivallantekojen lisääntyminen ja muu turvattomuuden tunteen kasvaminen viestivät yhteiskunnan syvistä ongelmista. Vain puuttumalla henkisiin ja hengellisiin vaikeuksiin ja tulemalla lähimmäistemme avuksi voimme parantaa yhteisöjen ja yhteiskunnan haavat. 

Vaikka omaisten kipu on tällä hetkellä pohjaton ja suru sanoinkuvaamaton, kuoleman ja kärsimyksen portin takaa avautuu lopulta paljon armoa ja lohtua.”

Kuva: Suomen ortodoksinen kirkko / Heikki Santasalo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maria Hattunen
Vastaava tiedottaja
maria.hattunen@ort.fi
p. 040 4819240

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen ortodoksinen kirkko
Suomen ortodoksinen kirkko
Suomen ortodoksinen kirkko, Karjalankatu 1
70110 KUOPIO

info@ort.fihttp://www.ort.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ortodoksinen kirkko

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme