Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL

Arkkitehtitoimistojen liitto peräänkuuluttaa rakentavaa keskustelua suunnittelusta

Jaa

Arkkitehtitoimistojen liitto ATL on liittynyt Ylen ja Erätaukosäätiön Hyvin sanottu -hankkeeseen. Liiton mukaan nyt on aika luoda rakentavaa ja eteenpäin katsovaa keskustelua suunnittelusta ja sen merkityksestä yhteiskunnassa.

- Olemme suurten muutosten edessä niin pandemian kuin ilmastonmuutoksen haastaessa yhteiskuntaamme. Myös arkkitehtuurin ja suunnittelun osalta on tullut aika siirtää katse tulevaisuuteen ja yrittää löytää rakentavassa yhteishengessä ratkaisuja näihin haasteisiin. Hyvin sanottu -hanke tarjoaa tälle työlle erinomaisen kehikon, summaa ATL:n toiminnanjohtaja Kalle Euro.

ATL korostaa, että rakentamisen tavoitteet, tarpeet ja visiot ovat merkittävässä roolissa käynnissä oleviin muutoksiin vastaamisessa ja sopeutumisessa. Tällä hetkellä näistä keskustelu jää kuitenkin helposti yksityiskohdista kiistelyn jalkoihin.

- Aihepiiri herättää tunteita ja hyvä niin. Käännetään tämä tunteen palo nyt mahdollisuudeksi ja pyritään dialogiin vastakkainasettelun sijaan. Mitä voisimmekaan saada aikaan rakennettuun ympäristöön kohdistuvalla mielenkiinnolla ja osaamisella, jos keskittyisimme erottavan sijaan yhteiseen?, Euro kysyy.

ATL:n mukaan Suomessa on tällä hetkellä enemmän kuin koskaan arkkitehtuuriin liittyvää osaamista ja potentiaalia, jonka turvin voidaan lähteä suunnittelemaan tulevaisuuskestäviä rakennuksia ja kaupunkeja.

- Nyt tarvitsemme keskustelua siitä, millaisen tulevaisuuden haluamme yhdessä rakentaa. Pitäisikö meidän oppia jotain pandemia- tai ilmastokriisistä? Entä miltä näyttävät tulevaisuuden kriisinkestävät kaupungit ja rakennukset? Pitääkö esimerkiksi pommisuojien ohella panostaa jatkossa etätyömahdollisuuksiin ja muokattavuuteen? Kun kuva siitä mitä tarvitaan on selvä, niin ratkaisut kyllä löytyvät, Euro toteaa.

ATL muistuttaa, että rakennettua ympäristöä suunnitellaan elämää ja ihmistä varten.

- Tuossa keskustelussa arkkitehti on yhtä suuri auktoriteetti kuin kuka tahansa muukin. Siksi jokaisen mielipide on yhtä hyvin sanottu ja tervetullut, Euro päättää.

Lisätietoja:

Kalle Euro, toiminnanjohtaja, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL

+358 46 600 0595

kalle.euro@atl.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL
Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL
Malminkatu 30
00100 HELSINKI

https://www.atl.fi

Arkkitehtitoimistojen liitto edistää hyvää, kestävää ja laadukasta arvoa luovaa suunnittelua, edustaa suomalaisia arkkitehtitoimistoja sekä auttaa luomaan edellytyksiä kansainväliselle menestykselle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme