Arkta Oy

Arkta-konserni kasvoi viidenneksellä – vetureina oma hankekehittäminen ja puurakentaminen

Jaa
Pirkanmaalla, Uudellamaalla ja Etelä-Pohjanmaalla toimiva rakennusalan konserni Arkta Oy jatkoi kasvuaan vuonna 2021. Konsernin liikevaihto kohosi edellisvuotisesta 21 prosenttia yltäen 137,4 miljoonaan euroon.
Toimitusjohtaja Maarit Sääksi kertoo, että puurakentaminen kiinnostaa
Toimitusjohtaja Maarit Sääksi kertoo, että puurakentaminen kiinnostaa

Vahva orgaaninen kasvu nosti Arkta-konsernin liikevaihdon 137,4 miljoonaan euroon vuonna 2021. Konsernin liikevoitto oli 8,8 miljoonaa euroa ja omavaraisuusaste 56,4 prosenttia.

– Arkta keskittyy johdonmukaisesti asuntokohteiden ja yhteiskuntatilojen suunnitteluun ja rakentamiseen sekä betonielementtien valmistamiseen. Painopisteemme ovat Pirkanmaalla, Uudellamaalla ja Etelä-Pohjanmaalla. Merkittäviä vahvuuksiamme ovat oma asuinaluerakentamisen hankekehitys sekä puurakentaminen, jossa olemme valtakunnallisesti johtavia toimijoita, kertoo Arkta-konsernin toimitusjohtaja Maarit Sääksi.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että valitsemamme strategia tuottaa tuloksia. Kolme liiketoiminta-alueettamme tukevat ja tasapainottavat toisiaan. Samoin strategiamme mukainen asiakasfokus kolmella maantieteellisellä alueella vahvistaa meitä, sillä yhtiömme kilpailevat eri hankkeista ja alueiden suhdanteet kulkevat hieman eri sykleissä, Arktan hallituksen puheenjohtaja Esa Kiiveri toteaa.

Yli 1400 asuntoa rakenteilla viime vuonna

Asuntotuotanto käsitti konsernin liiketoiminnasta viime vuonna 72 prosenttia, yhteiskuntatilojen rakentaminen 23 prosenttia ja betonielementtien tuotanto 5 prosenttia. Asuntorakentamisessa Arktalla on kasvuodotuksia jatkossakin.

– Viime vuonna meillä oli rakenteilla yli 1400 asuntoa. Työpöydällä on useita uusia hankkeita, jotka perustuvat omaan tonttivarantoomme. Teemme noin puolet asunnoista kuluttajamyyntiin ja loput myymme kokonaisina kiinteistösijoittajille sekä julkisen sektorin rakennuttajille, Maarit Sääksi sanoo.

Arkta tunnetaan edistyksellisestä asuntojen ja yhteiskuntatilojen puurakentamisesta. Tampereella on valmistumassa kuuden puukerrostalon kortteli, ja pääkaupunkiseudulla on käynnistynyt viiden puukerrostalon hanke.

– Sovellamme puurakentamisen erikoisosaamisiamme myös julkisen sektorin rakennuksiin silloin, kun se on tarkoituksenmukaista. Esimerkiksi tänä vuonna Arktalta valmistuu Tuusulassa Suomen suurin CLT-rakenteinen puupäiväkoti Martta Wendelin. Puurakentaminen ja energiatehokkuus ovat avainasemassa koko rakennusalalle, sillä ne tukevat meitä kaikkia koskevia ilmastotavoitteita matkallamme kohti hiilineutraaliutta, Maarit Sääksi jatkaa.

Katsoaksesi videon lähteestä youtu.be, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Arktan vuosi 2021 – Toimitusjohtajan katsaus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Toimitusjohtaja Maarit Sääksi kertoo, että puurakentaminen kiinnostaa
Toimitusjohtaja Maarit Sääksi kertoo, että puurakentaminen kiinnostaa
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Arkta Oy
Arkta Oy
Työväentalontie 3 A 4
33470 Ylöjärvi

+358 (0) 3 347 6111https://www.arkta.fi/

Arkta-konserni lyhyesti

Vuonna 1988 perustettuun Arkta-konserniin kuuluvat emoyhtiö Arkta Oy, asuntorakentajat Arkta Rakennus Oy Pirkanmaalla ja Arkta Reponen Oy Uudellamaalla, yhteiskuntatilojen rakentajat Arkta Rakennuskultti Oy Uudellamaalla ja Arkta Kultti Oy Etelä-Pohjanmaalla sekä betonielementtejä Heinolassa valmistava Arkta Laatuseinä Oy. Vuonna 2021 Arkta-konsernin liikevaihto oli 137,4 miljoonaa euroa. Arkta-konserni on yksityinen rakennusalan yritys, jonka pääkonttori on Ylöjärvellä ja se työllistää runsaat 220 ammattilaista. Konsernin toimitusjohtaja on Maarit Sääksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arkta Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme