Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Arman Alizad ja Jutta Larm tähdittävät VAMOKin etähyvinvointiviikkoa

Jaa

VAMOK ja VAMK tarjoavat apukeinoja opiskelijoiden jaksamiseen. Ensi viikon aikana teemaa pohditaan julkkisvieraiden lisäksi yhdessä muun muassa Kriisikeskus Valon ja Klaaran kanssa.

Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden hyvinvointiviikkoa vietetään poikkeuksellisesti myös keväällä. Ensi viikon aikana VAMOK eli ammattikorkeakoulun opiskelijakunta järjestää etätapahtumia, joilla pyritään auttamaan opiskelijoita pitämään huolta hyvinvoinnistaan myös poikkeusaikana.

– Osa opiskelijoista voi todella huonosti pandemian ja pitkittyneiden etäopiskelujen takia. Siksi päätimme jo syksyllä, että hyvinvointiviikko on myös keväällä, sanoo VAMOKin toiminnanjohtaja Jenna Kivijärvi.

Tavallisesti hyvinvointiviikko on vuosittainen, lokakuussa pidettävä tapahtuma. Viime lokakuun tapahtumista valtaosa jouduttiin kuitenkin perumaan koronan vuoksi. Silloin syntyi päätös järjestää tapahtuma virtuaalisena, vaikka kevään tilanteesta ei vielä ollutkaan tietoa.

Ensi viikolla VAMOK järjestää joka päivä webinaarin, jossa lähestytään hyvinvointia, mielenterveyttä ja elämän voimavaroja eri näkökulmista. Tapahtumat ovat ilta-aikaan, jotta opiskelijat ehtivät osallistua niihin luentojen jälkeen.

Arman ja Jutta motivoivat

Viikon vetonaulana on kaksi julkkista, jotka tunnetaan motivoivina puhujina. 

Muun muassa useista televisio-ohjelmista tuttu Arman Alizad ammentaa elämänkokemuksestaan ja ottaa esiin käännekohtia, joissa omilla valinnoilla ja asenteella on ollut suuri merkitys tulevaisuuteen. Armanin puheenvuoroa voi seurata torstaina kello 16.30 videolinkin kautta.

Jutta Larm puolestaan on hyvinvoinnin moniottelija, jonka suuri yleisö tuntee muun muassa Jutta ja Superdieetit -ohjelmasta. Larm puhuu opiskelijoille videon välityksellä perjantaina kello 16.30. Hänen aiheenaan on erityisesti fyysisen hyvinvoinnin hoitaminen silloinkin, kun liikuntaharrastukset ovat tauolla.

Etähyvinvointiviikon ohjelmaa suunnitellut VAMOKin hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava Jenna Laitila kertoo, että mukaan saatiin runsaasti myös paikallisia toimijoita.

– Mielenterveyden haasteet ovat nousseet tänä vuonna erityisesti pintaan, ja halusimme tuoda esille mielenterveyden palveluita.

YTHS, Pohjanmaan Kriisikeskus Valo, Klaara sekä Horisontti kertovat, millaisia palveluita toimijoilla on Vaasassa ja miten niitä voi käyttää. Myös korkeakoulupastori Timo Kaukomaa kertoo itsestään sekä opiskelijoiden psyykkisestä hyvinvoinnista pandemia-aikana.  

– Sosiaalisessa mediassa jaamme hyvinvointiin liittyviä vinkkejä. Instagramiin tulee opiskelijoiden haastatteluja heidän omista tavoistaan pitää hyvinvointia yllä etäopiskelujen aikana. Mukana on opiskelijoita eri vuosikursseilta ja koulutusohjelmista, Jenna Laitila sanoo.

VAMOK jatkaa opiskelijoiden hyvinvointityötä myös hyvinvointiviikon jälkeen. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksen turvin kehitetään etäpalveluita, joista opiskelijat hyötyvät sittenkin, kun pandemia on voitettu.

Ei haleja, vaan tekoja

VAMKin rehtori Kati Komulainen avaa etähyvinvointiviikon maanantaina kello 16. Hän painottaa, että ammattikorkeakoulussa otetaan opiskelijoiden uupuminen tosissaan.

– Nyt ei tarvita haleja, vaan tekoja. Esimerkiksi tiistaina 3000 opiskelijaamme sai tekstiviestin, jossa muistutettiin tarjolla olevista tukipalveluista.

VAMK rekrytoi pikaisesti opintopsykologin OKM:n rahoituksella. Haku on jo auki, ja opintopsykologi aloittaa työssään toukokuun alussa. Lisäksi lähiaikoina VAMK työllistää talent coachin, joka auttaa kansainvälisiä opiskelijoita muun muassa työllistymisen, yritysyhteistyön ja harjoittelupaikkojen kanssa.

– Opiskelijat tarvitsevat apua nyt eikä joskus myöhemmin, Komulainen kiteyttää.

Etähyvinvointiviikon koko ohjelma on Facebookin tapahtumasivulla VAMOK Etähyvinvointiviikko. Sieltä löydät myös lisätietoa ilmoittautumisista. Arman Alizadin ja Jutta Larmin luennoille kannattaa hankkia ilmainen lippu kide.appista.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Centria ja VAMK aloittavat yhteisen digitalisaation johtamisen YAMK-koulutuksen11.3.2021 06:00:00 EET | Tiedote

Centria-ammattikorkeakoulu ja Vaasan ammattikorkeakoulu (VAMK) aloittavat syksyllä 2021 ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan insinöörikoulutuksen, jonka tavoitteena on vastata digitalisaation aiheuttamiin nopeisiin muutoksiin työelämässä. Digitalisaation johtamisen koulutuksessa syvennytään digitalisaation suuntauksiin, erilaisiin kehittämismenetelmiin sekä pilvipalveluihin. Koulutuksella varmistetaan, että yrityksissä riittää osaamista pysyä digitalisaatiokehityksessä mukana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme