Amos RexAmos Rex

Ars Fennica 2019 esittelee Suomen merkittävimmän taidepalkinnon ehdokkaat Amos Rexissä

Jaa

Ars Fennica 2019 ehdokkaiden yhteisnäyttely avautuu Amos Rexissä keskiviikkona 19.6. Viisi pohjoismaista taiteilijaa on ehdolla Suomen merkittävimmän taidepalkinto Ars Fennican saajaksi: Petri Ala-Maunus (FI), Miriam Bäckström (SE), Ragnar Kjartansson (IS), Aurora Reinhard (FI) ja Egill Sæbjörnsson (IS).

Ars Fennica -palkintolautakunta on nimittänyt kansainvälisesti arvostetun nykytaiteen asiantuntijan valitsemaan lopullisen palkinnonsaajan.

Vuoden 2019 palkinnonsaajan valitsee Baselin Tinguely-museon johtaja, sveitsiläinen Roland Wetzel.

Ars Fennica -näyttelyyn sisältyy kaksi merkittävää valintaa; palkinnonsaajan lisäksi valitaan yleisön suosikki. Yleisön suosikin päättävät museon kävijät! Äänestys tapahtuu kuularadan muodossa.

Palkinnon saaja ja yleisön suosikki julkistetaan Amos Rexissä 21.8.2019. Ilmoittautuminen julkistustilaisuuteen: https://amosrex.fi/ars-fennica-award

Liitteet:

Roland Wetzelin ansioluettelo
Ars Fennica -palkinnon valitsijat ja palkitut vuodesta 1991 alkaen
Vuoden 2019 ehdokkaiden esittelyt

Lehdistökuvat: https://amosrex.fi/lehdisto/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Amos Rex
Amos Rex
Mannerheimintie 22-24
00100 HELSINKI

museum@amosrex.fihttp://www.amosrex.fi

Amos Rex on taidemuseo, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus kohtaavat. Funkkishelmi Lasipalatsi ja uudet taidemuseotilat aaltoilevan aukion alla tarjoavat 10 000 neliötä ainutkertaisille elämyksille maan alla ja päällä sekä Bio Rexin valkokankaalla. Amos Rexin näyttelyohjelma ulottuu uusimmasta, usein kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismiin ja muinaisiin kulttuureihin.

www.amosrex.fi #amosrex

Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö – Ars Fennica sr on perustettu vuonna 1990 edistämään taiteita avaamalla suomalaiselle kuvataiteelle uusia kansainvälisiä yhteyksiä ja innostamalla taiteilijoita heidän luovassa työssään. Säätiö jakaa joka toinen vuosi 40 000 euron kuvataidepalkinnon ja järjestää palkintoehdokkaiden näyttelyn.

www.arsfennica.fi #arsfennica

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amos Rex

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme