Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö - Ars Fennica srHenna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö - Ars Fennica sr

Ars Fennica 2021 -palkintoehdokkaat julkistetaan Hämeenlinnan raatihuoneella 17.8.2021

Jaa

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita palkintoehdokkaiden julkistamistilaisuuteen Hämeenlinnan raatihuoneelle, Raatihuoneenkatu 15, tiistaina 17.8.2021 klo 11. Ehdokkaat ovat läsnä tilaisuudessa.

Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö – ARS FENNICA sr myöntää Suomen suurimman kuvataidepalkinnon yhdelle taiteilijalle joka toinen vuosi tunnustuksena korkeatasoisesta ja persoonallisesta taiteellisesta työstä. Ensimmäinen palkinto jaettiin vuonna 1991. Kolmekymmenvuotisjuhlan kunniaksi palkintosumma on korotettu 50 000 euroon.

Ehdokkaat on valinnut palkintolautakunta, jonka muodostavat lautakunnan puheenjohtaja, LT Leena Niemistö, kuvataiteilija Kari Vehosalo, museonjohtaja Leevi Haapala (Kiasma) sekä museonjohtaja Kai Kartio (Amos Rex). Lautakunnan kutsuma kansainvälinen taideasiantuntija valitsee voittajan ehdokkaiden joukosta. Palkinnonsaaja julkistetaan 10.2.2022.

Ehdokkaiden töitä esittelevä yhteisnäyttely on esillä Hämeenlinnan taidemuseon Engel-rakennuksessa 15.10.2021–3.4.2022. Yleisö voi myös äänestää omaa suosikkiaan ehdokasnäyttelyssä.

Julkistamistilaisuuden avaa Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo. Ars Fennica Kuvataidesäätiön 30-vuotisesta toiminnasta kertoo säätiön puheenjohtaja Kari Niemistö ja ehdokkaat esittelee palkintolautakunnan puheenjohtaja Leena Niemistö. Tilaisuus on suomeksi ja englanniksi, mutta kysymyksiä voi esittää myös ruotsiksi.

Tilaisuus päättyy klo 14 mennessä ja sisältää buffettarjoilun.

Ilmoittautumiset 16.8. klo 14.00 mennessä osoitteeseen: taidemuseo@hameenlinna.fi

Palkintoehdokkaiden nimet ja lehdistötiedotteet ovat 17.8.2021 klo 11.00 lähtien osoitteessa: www.arsfennica.fi/media

salasana FENNICA

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Amanuenssi Soile Ollikainen
Hämeenlinnan taidemuseo
+358 (0)40 722 9186
soile.ollikainen@hameenlinna.fi

Asiamies Päivi Rajakari
Ars Fennica
+358 (0)40 708 4469
info@arsfennica.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö - Ars Fennica sr
Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö - Ars Fennica srhttp://www.arsfennica.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö - Ars Fennica sr

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme