Pirkanmaan hyvinvointialue

Asiakasmaksujen laskutus on viivästynyt Pirkanmaan hyvinvointialueella 

Jaa
Pirkanmaan hyvinvointialueen tammi- ja helmikuun asiakasmaksujen laskuissa on viivästyksiä. Iso osa asiakkaista ei ole vielä saanut laskua käyttämistään palveluista. Laskutus pyritään saamaan ajan tasalle maaliskuun loppuun mennessä.

Hämeenkyrön ja Nokian kotihoidon ja asumispalveluiden laskutus on vasta alkamassa, ja näiden palveluiden asiakkaille laskut tulevat myöhemmin. 

Asiakaslaskutus perustuu asiakas- ja potilastietojärjestelmiin merkittyihin tietoihin. Järjestelmät on siirretty kunnilta hyvinvointialueelle tämän vuoden puolella, kun kunnat saivat viime vuoden laskutuksensa valmiiksi. Hyvinvointialueen laskutusta on päästy aloittamaan siirron jälkeen, ja valtaosa tammikuun asiakasmaksuista saadaan käsiteltyä tämän viikon loppuun mennessä. 

Tavoitteena on, että Pirkanmaan hyvinvointialueen asiakasmaksujen laskutuksen ruuhka saadaan purettua maaliskuun aikana. Huhtikuusta alkaen asiakkaat saavat laskunsa tavanomaisen ajan kuluessa.  

Jos asiakkaalle tulee laskutuksen viivästymisen takia vaikeuksia maksaa laskujaan, laskuille voi saada lisää maksuaikaa tai niille voidaan tehdä maksusuunnitelma. Jokaisen laskun mukana on laskutuksen asiakaspalvelun yhteystiedot. Laskutuksesta vastavat yhteistyössä Pirkanmaan hyvinvointialue ja Monetra Pirkanmaa Oy. Laskun sisältöä ja aiheellisuutta koskevissa asioissa otetaan yhteyttä Pirkanmaan hyvinvointialueen asiakasmaksujen asiakaspalveluun, ja eräpäivän siirtoihin ja maksusuorituksiin liittyviin tiedusteluihin vastaa Monetra.

Yhteyshenkilöt

Kehittämispäällikkö Else-Mari Vuosjoki, 040 842 2488, else-mari.vuosjoki@pirha.fi

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallituksen 20.3. listalla väärinkäytösten ilmoituskanava sekä psykiatrian ja mielenterveys- ja päihdepalvelujen selvityksen käynnistäminen15.3.2023 17:59:44 EET | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 20.3. klo 8.30. Asialistalla on muun muassa tietohallinnon muutosohjelma, väärinkäytösten ilmoituskanavan toimintaohje sekä psykiatrian ja mielenterveys- ja päihdepalvelujen selvityksen käynnistäminen ja ohjausryhmän asettaminen. Aluehallitus nimeää myös yhteistoimintaelimen työnantajaedustajat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme