Osuuskauppa Hämeenmaa

Asiakasomistajuuden juhlaa: Osuuskauppa Hämeenmaalla on jo 170 000 asiakasomistajaa

Jaa
Vuosi 2022 oli Osuuskauppa Hämeenmaalla vahva asiakasomistajuuden vuosi. Alkuvuosi 2023 on jatkanut samaa rataa, sillä Hämeenmaan asiakasomistajamäärä kipusi helmikuun alussa 170 000:een. Hämeenmaa juhlii tätä hienoa yhteistä saavutusta tarjoten pullakahvit asiakkailleen marketeissaan ja Lahden Sokoksella ystävänpäivänä.

Osuuskauppa Hämeenmaan asiakasomistajaksi liittyi vuonna 2022 peräti 6844 asiakasta ja asiakasomistajien talouspeitto Hämeenmaan alueella nousi 84,5 prosenttiin. Helmikuun 2023 aikana asiakasomistajien määrä on kivunnut 170 000:een. Osuuskauppa Hämeenmaan asiakasomistaja on yksi Hämeenmaan omistajista ja samalla osuuskaupan tärkein asiakas, joka saa parhaat edut ja hyödyt.

Asiakas osuustoiminnan keskiössä alusta asti

Osuustoiminta on alun perin syntynyt kuluttajien arjen tarpeista. 1800-luvun Euroopassa monet yksityiset kauppiaat tavoittelivat maksimaalista voittoa ja tuotteiden hygienia, laatu, saati asiakkaiden toiveet eivät olleet toiminnan keskiössä. Näiden ilmiöiden vastapainoksi syntyivät osuuskaupat, joiden tavoitteena oli tuottaa palveluja jäsenilleen, valvoa yhteistä etua ja tarjota laadukkaita tuotteita kohtuulliseen hintaan. Osuustoimintalain säätämisen jälkeen vuonna 1901 osuustoiminnalliset aatteet alkoivat levitä nopeasti Suomessakin, ja osuuskauppoja perustettiin lähes joka pitäjään alueensa asukkaiden hyväksi. Osuuskauppojen ydintehtävä oli ja on edelleen varmistaa asiakasomistajilleen hyvät palvelut ja edulliset hinnat päivästä toiseen.

Asiakasomistajuus kannattaa

Jo 1920-40-luvulla S-ryhmä oli kanta-asiakasajattelun pioneeri Suomessa. 1990-luvulle tultaessa S-ryhmän toiminta-ajatus – palvelujen ja etujen tuottaminen alueosuuskauppojen sitoutuneille asiakasomistajille – muodostui liiketoiminnan suunnittelun lähtökohdaksi. Nykyisen asiakasomistajaohjelman kehittäminen aloitettiin 1980-luvun lopulla, ja valtakunnalliseksi eli kaikki liiketoiminta-alueet ja alueosuuskaupat kattavaksi bonusjärjestelmä tuli vuonna 1994.

Osuuskauppa onkin asiakasomistajalle erityisen kannattavaa kauppaa, sillä siinä korostuvat rinnakkain taloudellinen kannattavuus sekä yhteiskunnallinen vastuu. Osuuskaupan toiminnan kivijalkana ovat edelleen sen historialliset periaatteet, kuten avoin jäsenyys, demokraattisuus ja tasa-arvo ja jäsenelle kuuluva ostohyvitys, eli Bonus.

Osuuskauppa Hämeenmaan asiakasomistajia vuodesta 1992

Osuuskauppa Hämeenmaa syntyi vuoden 1992 viimeisenä päivänä, kun Etelä-Hämeen Osuuskauppa ja Päijät-Hämeen Osuuskauppa yhdistyivät. Viimeinen paikallisista osuuskaupoista, Lammin Osuuskauppa, fuusioitui Hämeenmaahan vuonna 2010.

Osuuskauppa Hämeenmaan toimipaikkaverkoston laajenemisen myötä asiakasomistajamäärä kasvoi voimakkaasti 1990-luvun loppupuolelta lähtien, sillä jokainen halusi omistaa palan omaa lähikauppaa. Uusien marketyksiköiden avajaisissa asiakasomistajia liittyikin runsaasti ja tuohon aikaan se oli keskeisin väylä osuuskaupan asiakasomistajaksi. Nykyisin puolet Hämeenmaan uusista asiakasomistajista liittyy verkossa ja puolet Asiakasomistaja- ja S-Pankki-pisteissä.

Vuonna 2022 ennätysmäärä Bonuksia asiakasomistajille

Hämeenmaan asiakasomistajille maksettiin vuonna 2022 ennätysmäärä Bonuksia, yhteensä 33,7 miljoonaa euroa (2021: 31,6 milj. euroa). Osuustoiminnallisen yritysmuodon ansiosta liiketoiminnassa kiertävä raha hyödyttääkin Hämeenmaan asiakasomistajia ja varmistaa alueellisen hyvinvoinnin ja elinvoimaisuuden. Toiminnan tuotto investoidaan asiakasomistajien eduksi kehittämällä alueellisia palveluja, uusimalla toimipaikkoja sekä maksamalla asiakasomistajille Bonuksia.

Vuonna 2022 keskimäärin 23 033 Hämeenmaan asiakasomistajataloutta saavutti joka kuukausi täyden 5 prosentin Bonustason – osuus on viime vuosina kasvanut merkittävästi, sillä vuonna 2021 vastaava luku oli 19 937. 5% Bonustason saavuttaa 900 euron kuukausiostoilla.

Hämeenmaa tarjoaa asiakkailleen pullakahvit tiistaina 14.2. klo 10-18 Osuuskauppa Hämeenmaan Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa sekä Lahden Sokoksella. Tervetuloa!

Asiakasomistajaksi voit liittyä:

  • Liity asiakasomistajaksi -verkkopalvelu S-mobiilissa, S-kanavalla
  • Asiakasomistaja- ja S-Pankki-pisteissä: ajanvaraus: s-pankki.fi/fi/asiakaspalvelu/

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Hämeenmaa
Osuuskauppa Hämeenmaa
Apilakatu 2, PL 41
15610 Lahti

03-8130 11http://www.hameenmaa.fi

Hämeenmaa – 170 000 asiakasomistajan omistama paikallinen yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, 21 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka työllistää noin 3300 työntekijää. Osuuskaupan omistavat sen asiakasomistajat, ja Hämeenmaalla omistajia on jo yli 170 000. Edullisten ja luotettavien kauppapalvelujen lisäksi omistajuus palkitsee muun muassa kuukausittaisena Bonuksena. Tuloksensa Hämeenmaa käyttää jäsentensä palveluiden ja verkostonsa kehittämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Hämeenmaa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme