Asuntosäätiö

Asokodit kierrättää vanhat kodinkoneet

Jaa

Asokodit tekee yhteistyötä pääkaupunkiseudulla Kierrätyskeskuksen kanssa vanhojen kodinkoneiden kierrättämiseksi. Myös muualla maassa tullaan etsimään vastaavanlaisia yhteistyömahdollisuuksia.

Kuva: Satu Malin
Kuva: Satu Malin

- Meillä on lähtemässä ensi vuonna käyntiin ns. viihtyvyysremontit, joissa uusitaan myös kodinkoneet, mikäli ne ovat kolme vuotta vanhempia. Haluamme toimia myös korjausrakentamisessa kestävästi siten, että toimivat kodinkoneet saadaan hyödynnettyä jatkokäyttöön eivätkä ne päädy jätteeksi, kertoo rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori.

Kolmen vuoden määräaikaa kodinkoneen uusimisessa Keravuori perustelee korjaustoimintojen suunnitelmallisuudella ja kustannustehokkuudella.

- Pystymme hankkimaan kodinkoneiden tyyppiset hankinnat kustannustehokkaasti kilpailutettuna isompien remonttikokonaisuuksien yhteydessä. Samalla varmistamme myös kodinkonekannan energiatehokkuuden. Seuraava isompi korjaushanke taloihin tulee vasta putkiremontin yhteydessä ja siihen menee parisenkymmentä vuotta, perustelee Keravuori.

Käytännössä yhteistyö toimii siten, että Kierrätyskeskus käy noutamassa remontin purkuvaiheessa vanhat laitteet pois ja hyödyntää niitä omien toimintamalliensa mukaan. Yhteistyötä testataan Asokotien viihtyvyysremonttien pilottikohteessa Hilparinpolulla Helsingissä.

- Kierrätyskeskus ei toimi pääkaupunkiseudun ulkopuolella, mutta pyrimme löytämään myös maakunnista vastaavanlaisia toimijoita. Tilanne vaihtelee paikkakunnittain eli kaikilta toimintapaikkakunniltamme ei ikävä kyllä välttämättä löydy Kierrätyskeskuksen kaltaisia toimijoita, toteaa Keravuori.

Viihtyvyysremontit parantavat asumisen viihtyisyyttä ja laatua. Remonteissa uusitaan asunnon keittiöt, märkätilat ja kiintokalusteet sekä laitetaan lattioihin laminaatit ja vaihdetaan väliovet. Peruskorjaushankkeesta se eroaa siten, että kiinteistössä ei tehdä esimerkiksi putkiremonttia. Asokotien kaikki asunnot tullaan remontoimaan 2030-luvun alkuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori
Puhelin: 020 161 2272
turkka.keravuori@asuntosaatio.fi

Kuvat

Kuva: Satu Malin
Kuva: Satu Malin
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö-konserni on Suomen neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja. Asuntosäätiön tarkoituksena on ollut perustamisestaan (1951) saakka työskennellä yleisen asumistason kohottamiseksi eikä sen tarkoituksena ole välittömän voiton tai taloudellisen edun tavoittelu. Asuntosäätiön suurin tytäryhtiö Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy (Asokodit) omistaa yli 16 000 asuntoa 31 paikkakunnalla. Konsernin toiminta perustuu jatkuvaan kehittymiseen sekä hyvien asumispalveluiden tuottamiseen yhdessä huolella valittujen kumppaneiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme