Asuntosäätiö

Asokodit valitsi hiilineutraalin kaukolämmön

Jaa

Asokodit on allekirjoittanut Fortumin kanssa ns. EkoPlus-sopimuksen, jonka myötä yhtiön Espoon, Kirkkonummen, Järvenpään, Tuusulan taloissa kaukolämpö tuotetaan uusiutuvan energian avulla. Sopimus koskee yhteensä 157 Asokotien kohdetta. Sopimus ei nosta lämmityskustannuksia.

- Hankkeen taustalla on kaukolämmön kulutusjouston pilotointi osana Fortumin älykästä kaukolämpöjärjestelmää. Kulutusjouston toteutuksessa huomioidaan ja hyödynnetään kohdekiinteistöissä käytössä olevaa, Leanheat Oy:n toimittamaa lämmönoptimointijärjestelmää, kertoo kiinteistöpäällikkö Teemu Jalomäki.

Motiva määrittelee kulutusjouston olevan kaukolämmön hetkellistä vähentämistä tai lisäämistä kaukolämmön tuotantotilanteen mukaan.

Asokotien aktiivinen rooli uudessa järjestelmässä mahdollistaa koko energiatuotannon ja jakeluketjun energiatehokkuuden parantamisen sekä tuotannon päästöjen pienentämisen. Jalomäki korostaa, että EkoPlus vastaa hyvin Asuntosäätiön pyrkimyksiin pienentää asumisen hiilijalanjälkeä. Asokodit on osa Asuntosäätiö-konsernia.

- Olemme sitoutuneet vähentämään hiilidioksidipäästöjä kiinteistöissämme. Viime vuonna energiankulutus laski 2,3 % toteuttamiemme toimenpiteiden johdosta. Pyrimme jatkuvasti etsimään EkoPlussan kaltaisia keinoja vähentää energiankulutusta ja löytää hiilineutraaleja energiaratkaisuja, kertoo Jalomäki.

Asuntosäätiö on alalla edelläkävijä ilmastonmuutoksen hillintään liittyvissä toimenpiteissä. Asukkaille ko. toimenpiteistä kerrottiin Kotimaisema-lehden koosteessa.

EkoPlus on Fortumin mukaan sopiva vaihtoehto yritykselle, joka haluaa saavuttaa asettamansa ympäristötavoitteet ja olla vauhdittamassa muutosta kohti uusiutuvan energian laajempaa käyttöä.

Espoon alueella Ekoplus tuotetaan uusiutuviin rinnastettavasta jäteveden sisältämästä lämmöstä,  palvelinkeskusten hukkalämmöstä sekä pelleteistä. Keski-Uudellamaalla ja Joensuussa EkoPlus tuotetaan puolestaan puuhakkeella. 

- Fortum toimittaa meille myös tiedot myydyn ja tuotetun uusiutuvan energian määrästä ja alkuperästä. Tieto tuotetaan ulkopuolisen tilintarkastajan avulla, kertoo Jalomäki.

Asokotien EkoPlus-sopimus on astunut voimaan kevään 2019 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy (Asokodit)
Kiinteistöpäällikkö Teemu Jalomäki
Puhelin: 020 161 2237
teemu.jalomaki@asokodit.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asokodit on osa Asuntosäätiö-konsernia. Asuntosäätiö on alueiden ja monipuolisen asuntotuotannon kehittämiseen erikoistunut rakennuttaja ja kiinteistöjen omistaja. Se rakennuttaa vuosittain noin 400 asuntoa erityyppisillä omistusmuodoilla. Konserni omistaa yli 17 000 asuntoa ja on Suomen neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja. Sen suurin tytäryhtiö Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy (Asokodit) omistaa yli 16 000 asumisoikeusasuntoa 31 paikkakunnalla. Konsernin toiminta perustuu jatkuvaan kehittymiseen sekä hyvien asumispalveluiden tuottamiseen yhdessä huolella valittujen kumppaneiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme