Assemblin Oy

Assemblin toteuttaa Bonavalle usean kohteen LVIA-urakat Vuosaaren Delfiinikortteleissa

Jaa

Bonava rakennuttaa Helsingin Vuosaaressa mittavaa uutta korttelikokonaisuutta. Delfiinikortteli muodostuu kolmesta asuinkorttelista, joista Bonava rakennuttaa keskimmäisen. Kortteliin rakentuu korkeita asuinkerrostaloja ja pysäköintihalli. Assemblin toteuttaa korttelin As Oy Sitadelli 1, Sitadelli 2 ja Berthan Portin pysäköinti -nimisten kohteiden LVIA-urakat.

"Talojen korkeus tuo projektiin teknisessä mielessä omat haasteensa, sillä Suomessa rakennetaan harvoin näin korkeita asuintaloja." Kuva: Bonava
"Talojen korkeus tuo projektiin teknisessä mielessä omat haasteensa, sillä Suomessa rakennetaan harvoin näin korkeita asuintaloja." Kuva: Bonava

Bonavan Delfiinikorttelin kohteet sijaitsevat keskimmäisessä, Bertha Pauligin kadun, Gustav Pauligin kadun sekä Vuotien rajaamassa korttelissa. Kortteli koostuu veistoksellisista rakennuksista, jotka muodostavat keskelle maljamaisen pihatilan. Pihatilaa rajaavat myöhemmin toteutettavat kahdeksankerroksiset rakennukset. Kaksikerroksinen pysäköintihalli sijaitsee pihan alla.

Assemblin Oy:n Talotekniikka- ja Rakennusautomaatiourakointi on valittu toteuttamaan korkeiden asuinkerrostalojen ja pysäköintihallin lämpö-, vesi-, ilma- ja automaatiourakat. Urakointiyksiköt ovat aloittaneet kohteessa huhtikuussa 2021 ja kohteet valmistuvat porrastetusti, joista ensimmäinen As Oy Sitadelli 1 valmistuu vuonna 2022.

Sitadelli 1 -talossa on 14 kerrosta ja 110 asuntoa, Sitadelli 2:ssa puolestaan 16 kerrosta ja 138 asuntoa. Autohalli palvelee molempia valmistuvia taloja sekä tulevia uusia taloja.

- Talojen korkeus tuo projektiin teknisessä mielessä omat haasteensa, sillä Suomessa rakennetaan harvoin näin korkeita asuintaloja. Bonavan ja Assemblinin aikaisemmat yhteistyöprojektit ovat sujuneet mallikkaasti, joten tähänkin urakkaan on lähdetty hyvässä yhteistyössä, toteaa Assemblinin Talotekniikkaurakoinnin LVI-yksikönpäällikkö Teemu Karpasuo.

Korkeissa taloissa on uudenlaisia ratkaisuja, kuten se, että kaikissa asunnoissa on lattialämmitys. Se luo väljyyttä ikkunaseinille ja mahdollistaa tavallista korkeammat ikkunapinnat kaikkiin huoneistoihin. Myös rakennusten hiilijalanjälkeen on kiinnitetty huomiota ja talojen kattopinnoille asennetaan laajalti aurinkokeräimiä. Lisäksi lännen suuntaisille julkisivuille asennetaan aurinkokeräimiä. Näin rakennuksien hiilijalanjälki on pienempi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

"Talojen korkeus tuo projektiin teknisessä mielessä omat haasteensa, sillä Suomessa rakennetaan harvoin näin korkeita asuintaloja." Kuva: Bonava
"Talojen korkeus tuo projektiin teknisessä mielessä omat haasteensa, sillä Suomessa rakennetaan harvoin näin korkeita asuintaloja." Kuva: Bonava
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on noin 6 300 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Historialliset rakennukset ja talotekniikka - Klassismin keskittymä Eduskuntatalo9.6.2022 09:42:29 EEST | Tiedote

Arkkitehti Johan Sigfrid Sirénin suunnittelema Eduskuntatalo on yksi Helsingin ja koko Suomen tunnetuimmista rakennuksista. Jykevää graniittirakennuksen julkisivua koristavat upeat 14 korinttilaispylvästä sekä 46 porrasaskelmaa, jotka ovat tulleet tutuksi niin ikimuistoisista puheenvuoroista kuin mielenilmaisuistakin. Eduskuntataloa ympäröivät useat lisärakennukset sekä Pikkuparlamentti. Rakennuskompleksi on talotekniikaltaan monimutkainen ja vuonna 2004 päätettiin käynnistää mittavat uudistustyöt vaiheittain jokaisessa rakennuksessa. Kuinka mittavasta ja haastavasta urakasta suoriudutaan kunnioittamalla vanhaa rakennustapaa, säädöksiä ja suojelukaavaa vastaamalla nykypäivän vaatimuksiin?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme