Assemblin Oy

Assemblin toteuttaa Castréninkatu 3:n LVISA-urakat

Jaa

Helsingin Kalliossa osoitteessa Castréninkatu 3 on käynnistynyt helmikuussa 2022 peruskorjaus. Kiinteistön omistaa SATO ja kohteen pääurakoitsijana toimii Veljekset Nuutinen Oy. Assemblin Oy toteuttaa kerrostalon LVISA-urakat.

Kuva: SATOn vuokrakerrostalo Kalliossa peruskorjaukseen, pääurakoisijana Veljekset Nuutinen Oy (kuva: Sato Oyj)
Kuva: SATOn vuokrakerrostalo Kalliossa peruskorjaukseen, pääurakoisijana Veljekset Nuutinen Oy (kuva: Sato Oyj)

Castréninkatu 3 kätkee sisäänsä 1–3 huoneen perinteisiä kaupunkikoteja. Kerrostalo on valmistunut vuonna 1939, liki 80 vuotta sitten. Kerrostalon peruskorjaus on aloitettu jo alkuvuodesta 2022 ja valmistumisaikataulu kohteelle on noin 1,5 vuotta. Laajamittaisessa peruskorjauksessa työn alla on kaikki talotekniikasta huoneistomuotoihin saakka.

Peruskorjauksessa kerrostalon asuntojen huoneistot remontoidaan kokonaisuudessaan – keittiöt, kylpyhuoneet sekä asuinhuoneet peruskorjataan kaikkea tekniikan myöten. Myös kiinteistön porrastilat, yleiset tilat ja irtainvarastot kokevat muutoksia. Irtainvarasto siirretään kokonaisuudessaan kylmäullakolta lämpimään kellariin ja kerrostaloon rakennetaan täysin uusi pesula ja saunaosasto. Kerrostalon huoneistojakauma muuttuu ja peruskorjauksen jälkeen kerrostalossa on yhteensä 95 asuntoa, viisi asuntoa enemmän kuin ennen peruskorjausta.

Tässä kohteessa Assemblin Oy on valittu toteuttamaan kohteen talotekniikkatyöt; Helsingin talotekniikkaurakointi tekee kaikki putki-, ilmanvaihto- ja sähkötyöt. Rakennusautomaation toteuttaa Assemblin-konserniin kuuluva Fidelix Oy.

Castréninkadun peruskorjauksessa kerrostalon painovoimainen ilmanvaihto muutetaan keskitetyksi tulo-poistoilmanvaihdoksi, jossa on myös lämmöntalteenotto. Lisäksi patteriverkosto tasapainotetaan ja taloautomaatioon lisätään tekoälyä ja IoT-anturointeja. Samalla kun lämpö otetaan poistoilmasta talteen, se siirretään sisään puhallettavaan ilmaan, jolloin myös asumismukavuus paranee ja energiatehokkuus paranee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Assemblin Oy
LVI-urakointi
Teemu Karpasuo
teemu.karpasuo@assemblin.fi
Puh. 044 410 3720

Assemblin Oy
Sähköurakointi
Jussi Kitusuo
jussi.kitusuo@assemblin.fi
Puh. 040 843 7806

Veljekset Nuutinen Oy
Saku Laukkanen
Tuotantojohtaja
+358 50 309 7720
saku.laukkanen@venue.fi

Kuvat

Kuva: SATOn vuokrakerrostalo Kalliossa peruskorjaukseen, pääurakoisijana Veljekset Nuutinen Oy (kuva: Sato Oyj)
Kuva: SATOn vuokrakerrostalo Kalliossa peruskorjaukseen, pääurakoisijana Veljekset Nuutinen Oy (kuva: Sato Oyj)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on noin 6 300 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme