Assemblin Oy

Assemblin-urapolulla kohti unelmia

Jaa

Talotekniikka-alasta vallitsee monenlaisia ennakkokäsityksiä työnteosta työntekijöihin. Ulkopuolisin silmin ala näyttää erittäin miesvaltaiselta ja kenties hiukan jämähtäneeltä. Tällä hetkellä rakennusala elää kuitenkin erittäin kovassa murroksessa, missä digitalisoidutaan, etsitään uusia työmenetelmiä ja paneudutaan vahvasti työturvallisuuteen. Assemblinin tahtotilana on myös tasoittaa ennakkokäsityksiä alasta, kannustaa kaikkia kiinnostuneita hakemaan alalle ja kasvamaan rautaiseksi talotekniikan ammattilaiseksi.

Kuvassa Tanja nousee kohti korkeuksia
Kuvassa Tanja nousee kohti korkeuksia

Tanja Uotinen sai kipinän talotekniikka-alasta vasta aikuisena. Uotinen kouluttautui aikuisiällä sähköasentajaksi, koska tiesi, että sähköasentajan työ on vaihtelevaa, monipuolista ja haastavaa. Uotinen toteaa, että rakennusala koskettaa laaja-alaisesti monia ihmisiä ja asioita ja vaikuttamalla esimerkiksi siihen, että pystyy omalla osaamisellaan auttamaan ja muokkaamaan kiinteistöjen olosuhteita, voi kokea päivittäin onnistumisen iloa.

- Jokainen päivä on täysin erilainen ja tylsistymisestä ei ole tietoakaan. Oma työni on erittäin liikkuvaa ja pääsen tekemään monia eri asioita, kertoo Uotinen.

Uotinen työskenteli aikaisemmin toisessa rakennusalan yrityksessä keikkatöissä, kunnes kiinnitti huomiota yhdellä työmaalla rempseään työporukkaan missä tuntui olevan erittäin hyvä meininki. Uotinen innostui tyypeistä niin paljon, että laittoi Assemblinille avoimen hakemuksen.

- Sillä hetkellä, kun pistin hakemusta Assemblinille vapaissa paikoissa ei ollut minulle sopivaa työtä, mutta päätin laittaa silti avoimen hakemuksen ja kertoa oman tarinani ja kiinnostukseni Assemblinia kohtaan. Parin päivän päästä kiinteistö- ja henkilöturvallisuusyksikön yksikönpäällikkö Martin Mitikka otti yhteyttä ja pyysi minua käymään. Haastattelun jälkeen paiskasimme kättä ja tällä tiellä ollaan oltu siitä lähtien, kertoo Uotinen hakuprosessistaan.

Sähköasentajasta tiimiesimieheksi kiinnostuksien pohjalta

Uotinen aloitti urapolkunsa Assemblinilla palo-, turva- ja sähköasentajan töistä. Hän kuitenkin tiesi, että haluaa edetä ja kehittyä työssään ja kenties tulevaisuudessa edetä esimiestehtäviin.

- Keskustelin esimieheni Martinin kanssa toiveistani ja haaveistani, jonka jälkeen aloimme miettimään itselleni sopivaa urapolkua. Sopivan hetken tultua Martin ehdotti minua työnjohtajaksi ja tällä hetkellä työskentelen myös kiinteistö- ja henkilöturvallisuusyksikön tiimiesimiehenä.

Uotinen kertoo, että parasta Assemblinilla on ehdottomasti työkaverit, kiinnostavat työkohteet, tasa-arvoisuus sekä monipuoliset työtehtävät.

- Meillä kohdellaan kaikkia tasa-arvoisesti, mikä ei ole pelkkää sanahelinää. En ole esimerkiksi joutunut kokemaan minkäänlaista syrjintää naisena miesvaltaisella alalla. Kaikissa paikoissa tilanne ei ole ollut sama. Eli vaikkei Assemblinilla ennakkoluuloja naisia kohtaan olekaan, on niitä silti vielä joissakin muissa paikoissa. Minun on täytynyt välillä todistaa osaamistani ja fyysistä jaksamistani, ja kasvattaa siinä sivussa paksu nahka. Vanhat ja luutuneet asenteet istuvat välillä sitkeässä, mutta pikkuhiljaa ne kyllä muuttuvat.

Uotinen kuitenkin toteaa, että rakennusala on hieno ala, jossa on etenemismahdollisuuksia työtä pelkäämättömälle; sukupuolella ei ole mitään merkitystä, kunhan hommansa hoitaa hyvin.

Innostavan työn ansioista jaksaa vapaa-ajallakin

Työnjohtajan ja tiimiesimiehen töissä riittää duunia. Uotinen työskentelee sekä siisteissä sisätöissä, että kentällä, jossa rapa voi roiskua.

- Teen kaikkea mahdollista, kuten tarjousten laatimista, tiiveyskokeita, väestönsuojien ajanmukaistamista ja saneerausta, laskutusta ja työmääräimiä, asiakaskäyntejä unohtamatta. Tärkeimpiä tehtäviä ovat tietysti myös tiimin tukeminen ja esimiestehtävät, jatkaa Uotinen.

Vapaa-ajalla Uotinen harrastaa golfia ja nauttii elokuvista.

- Työni on innostavaa ja motivoivaa, silloin jaksaa paremmin myös vapaa-ajalla. Assemblinilla tekemisen meininki on kohdillaan ja työyhteisö on paras, jossa olen tähän asti ollut, samoin myös pomo. Töihin on kiva tulla joka aamu. Nyt singahdan kohti väestönsuojaa, jossa laitetaan homma rullaamaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kiinteistö- ja henkilöturvallisuus
Martin Mitikka
martin.mitikka@assemblin.fi
Puh. 045 635 5177

Kuvat

Kuvassa Tanja nousee kohti korkeuksia
Kuvassa Tanja nousee kohti korkeuksia
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 917 miljoonaa euroa, ja palveluksessamme on noin 5 900 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Älyvaatteista rakennusalan työturvallisuuden seuraava suuri innovaatio?14.4.2020 07:45:03 EESTTiedote

Vuosikymmenien ajan rakennusala on taistellut työturvallisuushaasteiden kanssa. Alalla työskentelevien putoamiset, epäergonomiset työasennot ja kaatumiset nostavat edelleen alan tapaturmalukuja ja ennenaikaisia sairaseläköitymisiä. Teknologian Tutkimuskeskus VTT ja rakennusalan toimijat ovat lähteneet etsimään ratkaisuja siihen, kuinka työmaista tehtäisiin entistä turvallisempia työympäristöjä älyvaatteiden ja data-analytiikan avulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme