Assemblin Oy

Assemblin-urapolulla kohti unelmia

Jaa

Talotekniikka-alasta vallitsee monenlaisia ennakkokäsityksiä työnteosta työntekijöihin. Ulkopuolisin silmin ala näyttää erittäin miesvaltaiselta ja kenties hiukan jämähtäneeltä. Tällä hetkellä rakennusala elää kuitenkin erittäin kovassa murroksessa, missä digitalisoidutaan, etsitään uusia työmenetelmiä ja paneudutaan vahvasti työturvallisuuteen. Assemblinin tahtotilana on myös tasoittaa ennakkokäsityksiä alasta, kannustaa kaikkia kiinnostuneita hakemaan alalle ja kasvamaan rautaiseksi talotekniikan ammattilaiseksi.

Kuvassa Tanja nousee kohti korkeuksia
Kuvassa Tanja nousee kohti korkeuksia

Tanja Uotinen sai kipinän talotekniikka-alasta vasta aikuisena. Uotinen kouluttautui aikuisiällä sähköasentajaksi, koska tiesi, että sähköasentajan työ on vaihtelevaa, monipuolista ja haastavaa. Uotinen toteaa, että rakennusala koskettaa laaja-alaisesti monia ihmisiä ja asioita ja vaikuttamalla esimerkiksi siihen, että pystyy omalla osaamisellaan auttamaan ja muokkaamaan kiinteistöjen olosuhteita, voi kokea päivittäin onnistumisen iloa.

- Jokainen päivä on täysin erilainen ja tylsistymisestä ei ole tietoakaan. Oma työni on erittäin liikkuvaa ja pääsen tekemään monia eri asioita, kertoo Uotinen.

Uotinen työskenteli aikaisemmin toisessa rakennusalan yrityksessä keikkatöissä, kunnes kiinnitti huomiota yhdellä työmaalla rempseään työporukkaan missä tuntui olevan erittäin hyvä meininki. Uotinen innostui tyypeistä niin paljon, että laittoi Assemblinille avoimen hakemuksen.

- Sillä hetkellä, kun pistin hakemusta Assemblinille vapaissa paikoissa ei ollut minulle sopivaa työtä, mutta päätin laittaa silti avoimen hakemuksen ja kertoa oman tarinani ja kiinnostukseni Assemblinia kohtaan. Parin päivän päästä kiinteistö- ja henkilöturvallisuusyksikön yksikönpäällikkö Martin Mitikka otti yhteyttä ja pyysi minua käymään. Haastattelun jälkeen paiskasimme kättä ja tällä tiellä ollaan oltu siitä lähtien, kertoo Uotinen hakuprosessistaan.

Sähköasentajasta tiimiesimieheksi kiinnostuksien pohjalta

Uotinen aloitti urapolkunsa Assemblinilla palo-, turva- ja sähköasentajan töistä. Hän kuitenkin tiesi, että haluaa edetä ja kehittyä työssään ja kenties tulevaisuudessa edetä esimiestehtäviin.

- Keskustelin esimieheni Martinin kanssa toiveistani ja haaveistani, jonka jälkeen aloimme miettimään itselleni sopivaa urapolkua. Sopivan hetken tultua Martin ehdotti minua työnjohtajaksi ja tällä hetkellä työskentelen myös kiinteistö- ja henkilöturvallisuusyksikön tiimiesimiehenä.

Uotinen kertoo, että parasta Assemblinilla on ehdottomasti työkaverit, kiinnostavat työkohteet, tasa-arvoisuus sekä monipuoliset työtehtävät.

- Meillä kohdellaan kaikkia tasa-arvoisesti, mikä ei ole pelkkää sanahelinää. En ole esimerkiksi joutunut kokemaan minkäänlaista syrjintää naisena miesvaltaisella alalla. Kaikissa paikoissa tilanne ei ole ollut sama. Eli vaikkei Assemblinilla ennakkoluuloja naisia kohtaan olekaan, on niitä silti vielä joissakin muissa paikoissa. Minun on täytynyt välillä todistaa osaamistani ja fyysistä jaksamistani, ja kasvattaa siinä sivussa paksu nahka. Vanhat ja luutuneet asenteet istuvat välillä sitkeässä, mutta pikkuhiljaa ne kyllä muuttuvat.

Uotinen kuitenkin toteaa, että rakennusala on hieno ala, jossa on etenemismahdollisuuksia työtä pelkäämättömälle; sukupuolella ei ole mitään merkitystä, kunhan hommansa hoitaa hyvin.

Innostavan työn ansioista jaksaa vapaa-ajallakin

Työnjohtajan ja tiimiesimiehen töissä riittää duunia. Uotinen työskentelee sekä siisteissä sisätöissä, että kentällä, jossa rapa voi roiskua.

- Teen kaikkea mahdollista, kuten tarjousten laatimista, tiiveyskokeita, väestönsuojien ajanmukaistamista ja saneerausta, laskutusta ja työmääräimiä, asiakaskäyntejä unohtamatta. Tärkeimpiä tehtäviä ovat tietysti myös tiimin tukeminen ja esimiestehtävät, jatkaa Uotinen.

Vapaa-ajalla Uotinen harrastaa golfia ja nauttii elokuvista.

- Työni on innostavaa ja motivoivaa, silloin jaksaa paremmin myös vapaa-ajalla. Assemblinilla tekemisen meininki on kohdillaan ja työyhteisö on paras, jossa olen tähän asti ollut, samoin myös pomo. Töihin on kiva tulla joka aamu. Nyt singahdan kohti väestönsuojaa, jossa laitetaan homma rullaamaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kiinteistö- ja henkilöturvallisuus
Martin Mitikka
martin.mitikka@assemblin.fi
Puh. 045 635 5177

Kuvat

Kuvassa Tanja nousee kohti korkeuksia
Kuvassa Tanja nousee kohti korkeuksia
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Assemblin suunnittelee, asentaa ja huoltaa LVISAK-järjestelmiä niin toimistoissa, urheiluhalleissa, kauppakeskuksissa, asunnoissa kuin teollisuudessakin. Assemblinin tukena on monipuolisen konsernin voimavarat ja paikallisen yrityksen henkilökohtainen läsnäolo. Liikevaihto on noin 800 miljoonaa euroa, ja meillä työskentelee melkein 6 000 työntekijää yli sadalla paikkakunnalla Pohjoismaissa. Katso lisätietoja: www.assemblin.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

2500 kilometriä, 130 päivää ja 2 kaverusta – työntekijän matkassa Japanissa20.9.2018 09:12Tiedote

Assemblinin rakennusautomaatiourakoinnissa projektinhoitajana työskentelevä Tomi Lukkaroinen päätti lähteä pienelle kävelylle yhdessä kaverinsa Pekka Pönkäsen kanssa– 2 500 kilometrin kävelylle Japanin päästä päähän. 130 kävelypäivän jälkeen he saavuttivat tavoitteensa ja samalla ylittivät itsensä. Kuinka jätkien reissu sujui ja miten kaikki asiat saatiin järjestettyä?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme