Vaasan kaupunki - Vasa stad

Asukaspysäköintikokeilu alkaa Hovioikeudenpuistikolla sekä Konepajankadulla ja Himalajankadulla

Jaa

Vaasassa kokeillaan uudenlaista asukaspysäköintiratkaisua 1.9.2022 alkaen. Asukaspysäköintikokeilu alkaa tuolloin kahdella pysäköintialueella, Hovioikeudenpuistikolla (asukaspysäköintialue A) sekä Konepajankadulla ja Himalajankadulla (asukaspysäköintialue B).

Kuva: Katja Lösönen
Kuva: Katja Lösönen

Asukaspysäköinti kohdentuu niihin kiinteistöihin, jotka sijaitsevat kyseisten alueiden lähietäisyydellä.

– Asukaspysäköintialueet ovat tarkoitettu nimensä mukaisesti lähikiinteistöjen asukkaille. Henkilöt, joilla ei ole asumisoikeutta tai osoitetta kyseisiin kiinteistöihin, eivät voi myöskään hankkia asukaspysäköintilupaa, kuntatekniikan yksikön päällikkö Siri Gröndahl selventää.

Oikeus pysäköintilupaan tarkistetaan luvan hakemisen ja maksamisen yhteydessä. Pysäköintioikeuksia myönnetään korkeintaan kaksi per asunto. Asukaspysäköintialueella A kuukausimaksu on 15,00 € ja alueella B 10,00 €.

Asukaspysäköintialue osoitetaan liikennemerkeillä ja sitä valvotaan kaupungin pysäköinninvalvonnan toimesta.

– Kokeilu kestää vuoden, jonka jälkeen teemme päätöksen jatkosta kokeilusta saadun palautteen pohjalta,  Gröndahl kertoo.

Tarkemmat ohjeet asukaspysäköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen löytyvät osoitteesta www.eparking.fi

Lisätietoa sekä tarkemmat aluekartat löydät pysäköinninvalvonnan sivuilta. Palautetta voit jättää Vaasan kaupungin palautepalvelun kautta.

Tarvittaessa ota yhteyttä pysäköinninvalvontaan, puh. 06 325 4034, pysakoinninvalvonta@vaasa.fi

Yhteyshenkilöt

Gröndahl Siri
Yksikön päällikkö, Kuntatekniikka
+358405636635
siri.grondahl@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Katja Lösönen
Kuva: Katja Lösönen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme