Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Asukastilaisuus Oulaisten akuuttiosaston suunnitelluista muutoksista 24.5. klo 17

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto on hyväksynyt 17.10.2022 sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämissuunnitelman. Suunnitelmassa on linjattu Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella vuosien 2023-2025 aikana tehtäviä palvelurakenteen muutoksia.

Oulaisten akuuttiosastoa on suunniteltu suljettavaksi Pohteen järjestämissuunnitelmassa.

Pohde järjestää aiheeseen liittyvän avoimen tiedotus- ja keskustelutilaisuuden keskiviikkona 24.5.2023 klo 17 Oulaskankaan sairaalan Vihriälä-salissa (Oulaistenkatu 5, Oulainen). Pohteen edustajina tilaisuuteen osallistuvat toimialuejohtaja Päivi Laurila, järjestämisjohtaja Kirsi Ylitalo-Katajisto, Oulaisten hoitotyön johtaja Ira Karvonen ja palvelualuejohtaja Elina Heikkinen.

Korvaavia palveluja kehitetään

Oulaisten akuuttiosaston potilaspaikkojen määrä on ollut 10–16 riippuen henkilöstötilanteesta. Perusterveydenhuollon akuuttiosastoilla toteutetaan lääkärin valvontaa vaativaa lyhytaikaista hoitoa. Osastoille voidaan ottaa potilaita esimerkiksi vastaanoton tai päivystyksen kautta tai sairaalasta jatkohoitoon muun muassa leikkauksen jälkeen. Asiakkaan hoitoaika Oulaisten akuuttiosastolla on ollut noin yhdeksän päivää.

Tavoitteena, on, että järjestämissuunnitelman mukaiset, korvaavat palvelut ovat käytössä ennen akuuttiosaston sulkemista. Pohde vahvistaa kotisairaalatoimintaa ja kotiin annettavia palveluita. Niiden tavoitteena on vahvistaa asiakkaan omaa toimintakykyä ja tarjota asiakkaalle palvelua tutussa ympäristössä passivoivan osastohoidon sijasta.

Sote-järjestämissuunnitelman toimenpiteistä valmistellaan toimeenpanosuunnitelmat, jotka viedään aluehallitukselle tiedoksi. Päätökset toimenpiteistä tehdään viranhaltijapäätöksinä. Henkilöstöön vaikuttavista muutoksista käydään myös yhteistoimintamenettelyt henkilöstön kanssa.

Lisätietoja kotisairaalan toiminnasta saa täältä: Kotisairaala Tuo Sairaalatason Hoitoa Omaan Kotiin - YouTube

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Elina Heikkinen, palvelualuejohtaja
puh. 040 184 1644

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
PL 10
90029 POHDE

https://www.pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteella Tyrnävän alueen asiakkaiden kuljetuspalvelun tuottaja vaihtuu1.6.2023 09:51:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan Pohteen alueella Tyrnävän alueen kuljetuspalvelun palvelutuottaja vaihtuu 4.6.2023. Matkat tilataan jatkossa suoraan Tyrnävän sopimusautoilta. Matkan tilaus on tehtävä kello 16.00 mennessä edeltävänä päivänä matkan saatavuuden varmistamiseksi. Tilatun matkan muutoksesta tai peruuntumisesta tulee ilmoittaa vähintään tuntia aikaisemmin ennen tilattua lähtöaikaa.

Korjattu tiedote: Pohteen tarkastuslautakunta antaa 36 suositusta hyvinvointialueen toiminnan kehittämiseksi30.5.2023 13:29:40 EEST | Tiedote

Pohteen tarkastuslautakunta on arvioinut hyvinvointialueen toiminnan käynnistymistä, hyvinvointialueen strategiaa, henkilöstön riittävyyttä sekä talouden tilannetta ja taloudellisia lähtökohtia toiminnan käynnistyessä. Toteutettujen arviointien pohjalta tarkastuslautakunta antaa 36 suositusta hyvinvointialueen toiminnan kehittämiseksi. Suositukset liittyvät hyvinvointialueen toimintaan, talouteen ja hallintoon sekä henkilöstöön ja asiakkaisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme