Kangasalan kaupunki

Asukkailta pyydetään kommentteja torisuunnitelmaluonnoksista

Jaa
Kangasalan torin suunnittelu etenee. Asukkaiden näkemyksiä torisuunnitelmaluonnoksista kerätään kyselyllä 9.5.-23.5.2023.
Kuvassa suunnitelmaluonnosvaihtoehto 1. Kuva: Ramboll Finland Oy
Kuvassa suunnitelmaluonnosvaihtoehto 1. Kuva: Ramboll Finland Oy

Kangasalan keskustan kehittäminen jatkuu torin osalta. Torisuunnittelu on edennyt yleissuunnitteluvaiheeseen ja nyt nähtävillä on kaksi torisuunnitelmaluonnosta. Näistä suunnitelmaluonnoksista pyydetään asukkaiden näkemyksiä kyselyllä, joka on avoinna 9.5.-23.5.2023. Linkki kyselyyn löytyy osoitteesta https://link.webropolsurveys.com/S/73798B49C2530E92Suunnitelmiin voi tutustua osoitteessa https://kangasalakeskustauudistus.fi/torialueen_uudistus/.

Kangasalan torin suunnittelu aloitettiin vuonna 2016, jolloin torialueelle ideoitiin muun muassa kauppahalli. Keskustan kehittämistä koskevissa suunnitelmissa ja selvityksissä on keskustaan ja erityisesti torille kaivattu leikkiin, levähtämiseen, viihtymiseen ja oleskeluun sopivia paikkoja. Tulevalta torilta kangasalalaiset ovat toivoneet myös tapahtumia ja elävyyttä.

”Aiemmissa torisuunnitteluvaiheissa torille on esitetty lukuisia toiveita, joista tavoitteena on nyt jalostaa lopullinen, toimiva ja realistinen torisuunnitelma. Myös torialueen koko asettaa rajoitteita suunnittelulle, eikä kaikkia toivottuja asioita voida mahduttaa torille”, kertoo torisuunnittelua luotsaava Kangasalan kaupungin suunnitteluinsinööri Sakari Filpus.

Filpuksen mukaan yleissuunnitelmatyöllä pyritään luomaan kaunis ja omaleimainen, kangasalalaisten näköinen tori. Suunnittelua halutaan viedä eteenpäin yhdessä asukkaiden kanssa.

”Haluamme tietää, millaiset ratkaisut sopivat erilaisten käyttäjien mielestä parhaiten tälle torille. Eli juuri nyt on hyvä hetki ottaa kantaa lopullisiin suunnitteluratkaisuihin ja vastata kyselyyn”, kannustaa Filpus.

Torisuunnittelussa panostetaan myös torialueen saavutettavuuteen ja kestävän liikkumisen ratkaisuihin. Tämän vuoksi alueen pyörä- ja jalankulkuolosuhteisiin ja pyöräparkkeihin panostetaan. Myös alueen pysäköinti- ja liikennejärjestelyjä muokataan. Niiden avulla pyritään vaikuttamaan torialueen viihtyisyyteen ja turvallisuuteen.  

Lopullinen yleissuunnitelma valmistuu syksyn 2023 aikana. Suunnittelukonsulttina työssä toimii Ramboll Finland Oy. Torin rakennussuunnitteluvaiheen on tarkoitus käynnistyä yleissuunnitelman valmistuttua ja rakennussuunnitelma valmistuu vuoden 2024 aikana. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sakari Filpus


suunnitteluinsinööri, Kangasalan kaupunki


Puh. 044 481 3010, sakari.filpus@kangasala.fi

Kuvat

Kuvassa suunnitelmaluonnosvaihtoehto 1. Kuva: Ramboll Finland Oy
Kuvassa suunnitelmaluonnosvaihtoehto 1. Kuva: Ramboll Finland Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kangasalan kaupunki
Kangasalan kaupunki
Kunnantie 1
36201 Kangasala

03 5655 3000http://www.kangasala.fi

Kangasala on hyvinvoiva, kasvava ja voimakkaasti kehittyvä yli 33 000 asukkaan kaupunki kauniissa harju- ja järvimaisemissa hyvien kulkuyhteyksien äärellä Tampereen naapurissa. Olemme palveleva, uudistuvan toimintakulttuurin ja sujuvan arjen kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet asumiseen, harrastamiseen, yrittämiseen ja työntekoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme