Vaasan kaupunki - Vasa stad

Asukkaita kuullaan Toriparkin laajennushankkeesta

Jaa

Toriparkin laajennushankkeen tavoitteena on mahdollistaa 600-800 uuden pysäköintipaikan rakentaminen Vaasanpuistikon alle. Laajentaminen vaatii asemakaavamuutosta, jota laaditaan parhaillaan. Asukkaita halutaan osallistaa hankkeeseen vuorovaikutussuunnitelman ja kyselyn avulla.

Toriparkin laajennuksen asemakaava käynnistyi osallistumis- ja arviointisuunnitelmalla vuoden 2021 alkupuolella.

– Saimme runsaasti mielipiteitä ja niistä nousi selkeästi esiin laajemman tiedon ja vuorovaikutuksen tarve. Pyrimme nyt vastaamaan tähän palautteeseen lisäämällä tehtyjä selvityksiä asemakaavan hankesivulle, sekä järjestämällä kyselyn vuorovaikutuksen tarpeista. Lisäksi olemme tehneet erillisen vuorovaikutussuunnitelman, jota päivitetään kyselyn tulosten pohjalta, kaavoitusarkkitehti Anne Majaneva kertoo.

Vuorovaikutussuunnitelma esittelee asemakaavan laadinnan lähtökohtia, sisältöä ja tavoitteita, sekä sisältää suunnitelman siitä, miten kaavan laadinnan aikana kuullaan asukkaita ja muita osallisia.

Asemakaavamuutoksen laatiminen tukee Vaasan kaupungin strategista tavoitetta tiivistää ja elävöittää keskustaa. Pysäköintipaikat maan alla edistävät viihtyisän ja jalankululle ystävällisen keskustaympäristön luomista.

Kysely on avoinna 6.6. saakka osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/C36A63404F794475

Vuorovaikutussuunnitelma ja muu materiaali löytyy hankesivuilta osoitteesta vaasa.fi/ak1071

Yhteyshenkilöt

Kaavoitusarkkitehti Anne Majaneva, anne.majaneva@vaasa.fi, 040 743 8149

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme