Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Asumisen Botti kokoaa asumiseen liittyvän tiedon helposti saataville

Jaa
Asumisen Botti on helppokäyttöinen sähköinen 24/7 itseasiointipalvelu kuntalaiselle ja ammattilaiselle, jonka tarkoituksena on vastata yleisimpiin asumiseen liittyviin kysymyksiin tai pulmatilanteisiin. Se on kehitetty palvelemaan kuntalaisia, ja soveltuu hyvin myös ammattilaisten työvälineeksi.

Asumisen Botti on kuntalaisten, ammattilaisten ja verkostojen käyttöön suunniteltu helppokäyttöinen sähköinen itseasiointipalvelu, johon on koottu laajasti asumiseen ja asumisen haasteisiin liittyvää tietoa. Lisäämällä kuntalaisten ja eri toimijoiden tietoisuutta asumiseen liittyvistä teemoista pyritään ennaltaehkäisemään asunnottomuutta ja erilaisia asumisen ongelmatilanteita.

- Botin avulla kuntalaiset voivat saada neuvontaa helposti ajasta ja paikasta riippumatta ilman, että heidän tarvitsee odottaa yhteydenottoa työntekijältä. Ammattilaiset voivat löytää nykyistä helpommin työssään tarvitsemansa tiedon Botin kautta, ja myös sidosryhmät voivat hyödyntää Bottia kohtaamisissaan asiakkaiden kanssa, kertoo projektipäällikkö Hanne Niemi

Milloin Asumisen Botista on apua?

Elämässä voi tulla yllättäviä tilanteita, joiden yhteydessä esimerkiksi asumiskustannukset tai vuokran maksun ongelmat voivat tulla eteen ehkäpä ensimmäistä kertaa. Asumisen Botti neuvoo käyttäjää ja ohjaa tarvittaessa myös yhteistyökumppaneiden palveluiden äärelle. Botista on apua myös asunnon hakuun ja muutostöihin liittyvissä asioissa.

Asumisen Botti Nestori-hankkeen työnä

Asumisen Botin on kehittänyt Keusoten Nestori-hanke (2021–2023), joka on osa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) asunnottomuutta vähentävien sote-palveluiden kehittämiseen tähtäävää hankeverkostoa. Nestorin tavoitteena on vahvistaa asumissosiaalisen työn rakenteita Keusoten alueella sekä kehittää asiakaslähtöisiä sosiaali- ja terveyspalveluita henkilöille, joilla on asumiseen liittyvää monialaisen tuen tarvetta.

Kyseessä on innovaatio, jota tiettävästi ei ole käytössä muualla Suomessa. Botti sai myös erityismaininnan Keusoten laatu- ja innovaatiokilpailussa joulukuussa 2022.

Asumisen Botti löytyy Keusoten verkkosivuilta osoitteesta keusote.fi/nestori. Asumisen Botin käytöstä on tehty myös ohjevideo, joka löytyy Keusoten Youtube-kanavalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Hanne Niemi, projektipäällikkö, 050 497 0595, hanne.niemi@keusote.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Aluehallitus päätti käynnistää Hyvinvointialueohjelman – ohjelmalla haetaan ratkaisuja talouden alijäämään9.3.2023 18:26:19 EET | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus teki merkittäviä päätöksiä kokouksessaan tiistaina 7.3., kun se päätti käynnistää Hyvinvointialueohjelman, jonka yhtenä tavoitteena on kattaa valtiovarainministeriön vaatimuksen mukaisesti hyvinvointialueen talouden alijäämä. Alustavien laskelmien mukaan toiminnan tasapainottamisen suuruusluokka on arviolta noin 100 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme