Asuntomessut

Asuntomessuilla Loviisassa meri on yhteinen asia

Jaa

Ensi kesän Asuntomessualueen Loviisan Kuningattarenrannan jokaisen kodin ikkunasta pilkottaa Loviisanlahti. Ekologinen viheralue ja luonnonpuisto ovat muutaman askeleen päässä kotiovelta, mutta samalla kaikki keskustan palvelut ovat kävelymatkan päässä. Asuntomessut Loviisassa järjestetään 7.7.–6.8.2023.

Asuntomessualue Kuningattarenranta Loviisassa sijoittuu Loviisanlahden itäiselle rannalle vain kilometrin päähän kaupungin keskustasta. Kuningattarenrannalle rakentuu 17 omakotitaloa, kaksi paritaloa, rivitalo, puukerrostalo sekä kelluvia taloja. Puukerrostaloon tulee sekä vuokra- että omistusasuntoja, muut kohteet ovat omistusasuntoja.

Yksi keskeisistä teemoista Loviisassa on "merellä on merkitystä". Asuntomessualueen keskivaiheen suunnittelussa on varmistettu, että rakennuspaikat mahdollistavat merinäköalan jotakuinkin kaikista asunnoista. Merellisyyttä korostavat kelluvat talot, jotka reunustavat keskivaiheen aluetta. Ympärillä oleva luonto otetaan vahvasti mukaan pitkospuureitteineen ja ekologisella Kruunupuiston viheralueella. Aluesuunnittelussa on huomioitu alueen eläimistö ja vaalittu rantamaiseman luonnonmukaisuutta.

"Rakentamisen ratkaisuissa on mietitty niin meren läheisyyttä kuin luontoarvojen kunnioitustakin. Viime keväänä alkanut kaksivuotinen yhteistyö John Nurmisen Säätiön kanssa sopii myös erinomaisesti poikkeukselliseen meren kanssa välittömässä kosketuksessa olevaan messuhankkeeseen", toteaa Asuntomessujen operatiivinen johtajaTimo Koskinen.

Pientaloalue rakentuu kumpuilevaan mänty- ja kalliomaastoon. Puita on pyritty säilyttämään rannan tuntumassa ja tonteilla mahdollisuuksien mukaan. Ohjeistuksen mukaan piha-alueet jätetään mahdollisimman luonnonmukaisiksi. Pientaloalueelle voidaan rakentaa myös yhteiskäyttöön pienvenelaituri. Yhteinen jätepiste edustaa alueen ekologisuutta. Useammassa kohteessa lämmönlähteenä on maalämpö.

”Kuningattarenrannan pientaloalueen omakotitaloista kymmenen on omarantaisia. Myös muista omakotitaloista on merinäköala. Kotien suurista ikkunapinnoista avautuu upea näköala merelle sekä vastarannan vanhaan kaupunkiin”, kertoo projektipäällikkö Niina Okkonen Loviisan kaupungin Asuntomessuorganisaatiosta.

Toinen teema on "asunto on enemmän kuin koti": Useat omakotitalot on suunniteltu palvelemaan perheitään läpi kaikkien elämänvaiheiden. Tilojen muunneltavuus on otettu hyvin huomioon. Etätyötilat sijoittuvat monessa kohteessa sydänkodin ulkopuolelle tuoden sekä koti- että työrauhaa. Näin kodit palvelevat myös nykypäivän työskentelymalleja, jossa työpaikalla ei aina tarvitse olla fyysisesti. Aikaa säästyy ja työmatkaliikenne vähenee.

Kolmas teema, "valaistuksella on väliä", ottaa kantaa pihojen ja yleisten alueiden valaistukseen. Valaistuksessa otetaan huomioon luonto ja näkymät vastarannalla olevasta historiallisesta alakaupungista. Alueelle suunniteltu valaistus on epäsuoraa ja lämpimän sävyistä.

"Loviisa valmistautuu innolla ottamaan vastaan Asuntomessuvieraat ensi kesänä. Olemme ylpeitä merihenkisestä uudesta asuinalueesta, joka rakentuu poikkeuksellisen kauniille paikalle. Asuntomessut tapahtumana lisää Loviisan tunnettuutta, ja odotamme sen näkyvän myös vuosien päästä nousevissa asukas- ja matkailijaluvuissa", summaa Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom. 

Havet är en gemensam sak på Bostadsmässan i Lovisa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Asuntomessut
Asuntomessut
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

020 743 7700http://www.asuntomessut.fi

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on suomalaisen asumisen suunnannäyttäjä, joka järjestää vuosittain kesän kohokohtiin lukeutuvat Asuntomessut.

Asuntomessuilla esitellään toimiviksi ja kestäviksi koettuja ratkaisuja sekä esimerkkejä rakentamiseen ja asumiseen liittyvien uusimpien tutkimusten soveltamisesta käytäntöön.

Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntomessut

Mitä digi voisi olla. -ideakilpailun voittajaksi Smart Home Designer12.8.2022 11:14:51 EEST | Tiedote

Mitä digi voisi olla. -kilpailun 10 000 € palkintopotti ja mahdollisuus oman idean kaupalliseksi jatkojalostamiseksi houkuttelivat seitsemän tiimiä mukaan kilpailuun. Voittajaksi selviytyi digitaalinen älykodin suunnittelupalvelu Smart Home Designer. Voittajan valinnasta vastasivat ABB:n, Abloy Yalen, Genelecin ja Schneider Electricin sekä kilpailun järjestäjän KIRAHubin ja Suomen Asuntomessujen edustajista koostunut tuomaristo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme