Asuntomessut

Asuntomessujen elämyksellisemmät saunat on valittu

Jaa
Sauna from Finland valitsi jälleen Asuntomessujen kolme elämyksellisintä saunaa. Palkitut saunat ovat hyvin harmoniassa niin talon kuin ympäristönkin kanssa ja niissä korostuu sekä arjesta irtautuminen että läsnäolo ja rentoutuminen. Palkinnon saivat Naantalin Aurinkolinna, Honka Haiku, Wing ja Talo Pukkila. Saunarivitalolle tuli kunniamaininta.
Naantalin Aurinkolinnan sauna oli raadin ykkösvalinta
Naantalin Aurinkolinnan sauna oli raadin ykkösvalinta

Sauna from Finland -yhdistyksen asiantuntijaraati tutustui messukotien sauna- ja spa-osastoihin Naantalissa ja valitsi joukosta elämyksellisimmät kohteet. Valinta ei tänä vuonna ollut helppo, sillä monissa saunoissa näkyi persoonallinen kädenjälki, upeita maisemia oli hyödynnetty hienosti ja materiaaleja käytetty kekseliäästi. Tämän vuoden saunoissakin näkyy yksi messujen kantavista teemoista, luonnon kunnioitus. Moni sauna on myös hyvin kunnianhimoisesti toteutettu.  

Sauna from Finlandin asiantuntija Satu Ilomäki kehuu saunojen materiaalivalintojen vaihtelevia  ja erilevyisiä profiileja, sillä ne tekevät lopputuloksesta kiinnostavan.

 ”Selkeästi saunoissa suositaan taas luonnollisuutta sekä puun lämpimiä sävyjä. On kiva, että oman kodin rakentajista on tullut rohkeampia ja uusia juttuja uskalletaan kokeilla. On myös hienoa, että ihmiset ovat valmiita satsaamaan saunoihin ja pesutiloihin, sillä laatusauna tarjoaa kokonaisvaltaisemman nautinnon kuin peruslöylyhuone.

Sauna from Finlandin asiantuntijaraadin mukaan viime vuoden kohteisiin verrattuna muun muassa kiukaiden valinnassa eri mallien ja värien välillä oli yllättävän paljon vaihtelua.   

Sauna from Finlandin valinnat perusteluineen:

Naantalin Aurinkolinna (messukohde 28)

Saunaelämys alkaa tilavasta pukuhuoneesta. Saunaosaston yksilöllinen ilme syntyy niin laadukkaista materiaalivalinnoista kuin persoonallisista yksityiskohdista kankaista kasveihin. Näkymät saunasta ovat vertaansa vailla ja saunassa mahtuu hyvin myös olemaan pitkällään. Leveät lauteet ja paneelimateriaali tekevät saunasta näyttävän, tyylikkää ja sopusointuisen kokonaisuuden. Epäsuora valaistus ylälauteen alla tuo tunnelmaa saunaan myös pimeinä vuodenaikoina. Suihkutilasta pääsee kulkemaan katetulle terassille, jonka kesäkeittiö tekee saunaelämyksestä moniaistisen. Poreamme terassilla viimeistelee elämyksen.

Honka Haiku (messukohde 3)

Honka Haikun luonnonmukaiset ja kestävät valinnat näkyvät sauna- ja spa-alueen toteutuksessa. Sisäpiha, spa-alue, suihkutila sekä sauna ovat  tasapainossa keskenään ja alue hellii kaikkia aisteja. Koko seinän levyinen ikkuna spa-alueella saa kylpyhetken tuntumaan siltä, kuin istuisi metsän keskellä. Saunan tummiin seiniin on luotu kaunis kontrasti vaaleilla valaistuilla lauteilla. Ikkunasta tuleva luonnonvalo riittänee yksinään myös tuomaan valoa löylyhetkeen. Merkittävästi tilan tuntua, syvyyttä ja avaruutta lisää ala- ja ylälauteen välin jättäminen avoimeksi. Katon kapea rimoitus jatkuu koko saunaosastolla samanlaisena ja yhdistää tilat mukavasti.

Wing (messukohde 15)

Talon takaosaan sijoitetusta saunakokonaisuudesta on lyhyt matka terassille, josta näkee Luonnonmaan saaren upeat ja rauhoittavat maisemat. Talossa ei ole suoria 90 asteen kulmassa olevia seiniä, joten saunakin on muodoltaan uniikki. Löylyhuone on sekä toimiva että kompakti, ja ikkunasta näkyy metsä. Lauteet ovat yksinkertaisen tyylikkäät ja saunan puhtaanapito vaikuttaa helpolta. Suihkutilan jakaa kaunis lasiseinä, joka kääntyy tarpeen mukaan eri suuntiin. Tilan kiiltävät kivilaattaseinät ovat persoonalliset ja täysin talon luonnonläheisyyteen sopivat.

Talo Pukkila (messukohde 12)

Talo Pukkilan elämys tuntuu hyvin avaralta, sillä saunaosastolta pääsee kahdelle eri terassille vilvoittelemaan. Myös itse saunasta näkee hyvin ulos luontoon sekä terassille.  Saunaosasto on järkevästi sijoitettu talon toiseen laitaan. Saunaan mahtuu suurempikin joukko kerralla. Tilan tuntua lisää saunan kokolasitus. Pyöreä kiuas luonnonkivineen luo tyylikkään ilmeen ja takaa kosteat löylyt näin isossa saunassa. Spa-alueen materiaalit ovat elegantteja ja korkealaatuisia. Kokonaisuus on viimeistelty ripauksella messinkiä.

Kunniamaininta: Saunarivitalo (messukohde 18b)

Sauna from Finland on aina iloinen nähdessään uusia innovaatioita, jotka mahdollistavat asukkaiden hyvinvoinnin sekä arjesta irtautumisen saunomisen avulla. Raati uskoo messualueen rannassa sijaitsevasta porrastetusta saunarivitalosta tulevan hyvin suositun. Tummista saunoista sekä terassien porealtaista näkyy ranta-alueelle, joten luvassa on suomalaisille rakas mökkisaunaelämys aivan asuinalueen vieressä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Naantalin Aurinkolinnan sauna oli raadin ykkösvalinta
Naantalin Aurinkolinnan sauna oli raadin ykkösvalinta
Lataa
Honka Haikun spa-alue hellii kaikkia aisteja.
Honka Haikun spa-alue hellii kaikkia aisteja.
Lataa
Wingin sauna muodostaa hyvin harmonisen kokonaisuuden talon kanssa.
Wingin sauna muodostaa hyvin harmonisen kokonaisuuden talon kanssa.
Lataa
Talo Pukkilan saunassa löylyä  riittää useammallekin saunojalle.
Talo Pukkilan saunassa löylyä riittää useammallekin saunojalle.
Lataa
Saunarivitalo tarjoaa mökkisaunamaisen elämyksen kaikille.
Saunarivitalo tarjoaa mökkisaunamaisen elämyksen kaikille.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Asuntomessut
Asuntomessut
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

020 743 7700http://www.asuntomessut.fi

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on suomalaisen asumisen suunnannäyttäjä, joka järjestää vuosittain kesän kohokohtiin lukeutuvat Asuntomessut.

Asuntomessuilla esitellään toimiviksi ja kestäviksi koettuja ratkaisuja sekä esimerkkejä rakentamiseen ja asumiseen liittyvien uusimpien tutkimusten soveltamisesta käytäntöön.

Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntomessut

Suomen Asuntomessut yhteistyöhön Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kanssa1.3.2023 11:25:49 EET | Tiedote

Suomen Asuntomessut ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu ovat aloittaneet yhteistyön. Yhteisenä tavoitteena on nostaa laadukkaan suunnitteluosaamisen ja asuntorakentamisen arvostusta Suomen asuntomarkkinoilla. Ensimmäisellä yhteisesti toteutetulle kurssilla opiskelijat loivat raikkaita ratkaisuja näyttelyarkkitehtuuriin, joita tullaan näkemään ja kokemaan messutapahtumissa tulevina vuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme