Asuntomessut

Asuntomessujen oheiskohteet Naantalissa: A-energialuokan kerrostalo ja hirsinen kyläkoulu

Jaa

Kesän Asuntomessujen virallinen oheiskohde, Tuulensuunkatu 27, on Naantalin keskustaan rakentunut puupintainen asumisoikeuskerrostalo, joka sai ensimmäiset asukkaansa jo toukokuun alussa. Toinen oheiskohde, Velkuan hirsinen kyläkoulu, sijaitsee lossimatkan päässä Palvan saaressa ja on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta auki kesällä vain etukäteisvarauksella ryhmille.

Velkuan kyläkoulu
Velkuan kyläkoulu

Naantalin keskustassa sijaitsevan kaukolämmöllä lämpeävän ja ympäristöystävällisesti rakennetun TA-Yhtymän asumisoikeuskerrostalon kaikki 22 asuntoa on varattu ja ensimmäiset asukkaat muuttivat sisään toukokuun alussa. 

A-energialuokan asumisoikeuskerrostalo on saanut Kuntarahoituksen myöntämää Vihreää rahoitusta.

"Talon katolla olevien aurinkopaneelien tuottamaa energiaa käytetään asuntojen huoneistokohteisiin ilmanvaihtokoneisiin. Huoneistojen lämmitystä säätelevä LeanHeat -järjestelmä tuottaa tasaista lämpöä energiaa säästäen. Kaikissa asunnoissa on myös kulutuksenseurantamittarit, joten asukkaat voivat seurata suoraan omien valintojensa vaikutusta energiankulutukseen. Asuntojen sälekaihtimet ja lasitetut parvekkeet vähentävät viilennys- ja lämmitystarvetta" kertoo talon energiatehokkuuden saloista aluejohtaja Matti Keitilä TA-Yhtymästä.

Asuntomessujen aikana esillä on kaksi kalustettua asuntoa, joista toisessa näkyy myös TA:n oman puusepän Johannes Simosen kädenjälki niin kunnostetuissa kuin varta vasten tehdyissäkin huonekaluissa. Toisen asunnoista on Turun Ekotori sisustanut kierrätystavaroilla. Myös pihakannelle pääsee. Siellä on viljelylaatikoita asukkaiden käyttöön. 

Velkuan moderni hirsinen puukoulu sijaitsee Palvan saaressa lauttamatkan takana. Syksyllä 2021 valmistunut kyläkoulu on yhtenäiskoulu, jossa annetaan opetusta esiluokasta yhdeksänteen luokkaan. Koulussa työskentelee kaksi luokanopettajaa sekä yläkoulun luokanvalvojana toimiva aineenopettaja. Lisäksi koulussa työskentelee useita Naantalin muiden koulujen kanssa yhteisiä aineenopettajia. Myös esimerkiksi kielten etäopetus on Velkuan koulussa arkipäivää.

"Molemmat oheiskohteet ovat todella ajankohtaisia. Energiaratkaisut ovat päivän polttava aihe ja A-energialuokan kerrostalokohde toimii hyvänä suunnannäyttäjänä. Hirsirakentamisen suosio alkaa pikku hiljaa näkyä myös julkisella puolella ja uskon modernin hirsisen kyläkoulun kiinnostavan erityisesti kuntaryhmiä", toteaa Asuntomessut Naantalissa -tapahtuman projektipäällikkö Timo Tirri.

Yleisölle koululla on avoimet ovet messujen aikaan kaksi kertaa: sunnuntaina 17. heinäkuuta klo 14–17:30 ennen kirkkokonserttia ja lauantaina 30. heinäkuuta kello 16–18 Jazz-konsertin jälkeen.

Asuntomessut Naantalissa Luonnonmaan saarella järjestetään 15.7.–14.8.2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Velkuan kyläkoulu
Velkuan kyläkoulu
Lataa
Tuulensuunkatu 27
Tuulensuunkatu 27
Lataa
Tuulensuunkatu 27
Tuulensuunkatu 27
Lataa
Tuulensuunkatu 27
Tuulensuunkatu 27
Lataa
Tuulensuunkatu 27
Tuulensuunkatu 27
Lataa
Velkuan kyläkoulu
Velkuan kyläkoulu
Lataa
Velkuan kyläkoulu
Velkuan kyläkoulu
Lataa
Velkuan kyläkoulu
Velkuan kyläkoulu
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Asuntomessut
Asuntomessut
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

020 743 7700http://www.asuntomessut.fi

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on suomalaisen asumisen suunnannäyttäjä, joka järjestää vuosittain kesän kohokohtiin lukeutuvat Asuntomessut.

Asuntomessuilla esitellään toimiviksi ja kestäviksi koettuja ratkaisuja sekä esimerkkejä rakentamiseen ja asumiseen liittyvien uusimpien tutkimusten soveltamisesta käytäntöön.

Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntomessut

Asuntomessualueelle Naantaliin nousee Suomen ensimmäinen saunarivitalo12.4.2022 06:00:00 EEST | Tiedote

Lounatuulen Asuntomessujen ranta-alue Naantalissa saa Suomen ensimmäisen saunarivitalon. Neljästä piensaunasta koostuvalle rivitalolla tulee oma uintilaituri. Talviaikaan alueella voi harrastaa myös avantouintia, sillä yksi saunoista jää yleisesti varattavaan käyttöön. Toisista saunoista voi halutessaan hankkia itselleen joko osakkuuden ja sitä kautta oikeuden esimerkiksi viikoittaiseen saunavuoroon tai sitten voi hankkia omistusoikeuden koko saunaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme