Asuntosäätiö

Asuntosäätiöllä ja A-Kruunulla suunnitteilla puurakenteinen kerrostalokortteli Helsingin Pohjois-Pasilaan

Jaa

Asuntosäätiö ja A-Kruunu suunnittelevat yhdessä Pohjois-Pasilan Postipuistoon puurakenteista korttelia, johon tulisi noin 200 uutta asumisoikeus- ja vuokra-asuntoa.

Puurakenteiseen asuinkortteliin on suunnitteilla viiden kuusikerroksisen porrashuoneen kokonaisuus, jossa olisi yhteensä noin 200 asuntoa, joista Asuntosäätiö toteuttaisi asumisoikeusasunnot ja A-Kruunu vuokra-asunnot. Yhteistyökumppaniksi on valittu puurakentamiseen erikoistunut JVR-Rakenne Oy. Tavoitteena on aloittaa korttelin rakentaminen syksyllä 2022.

”Puurakentaminen tukee tavoitettamme vastata ilmastonmuutokseen pienentämällä hiilijalanjälkeämme. Puurakentamisen hiilijalanjälki on pieni koko rakentamisen elinkaaren ajan puun sitoessa hiiltä tehokkaasti ja pitkäkestoisesti. Valmistuessaan Postipuiston puurakenteinen asuinkortteli tarjoaa vastuullisesti toteutettuja aikaa kestäviä koteja asukkailleen”, kertoo Asuntosäätiön rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori.

”A-Kruunun tavoitteena on lisätä puurakentamisen määrän tuotantoa tulevaisuudessa. Tämä hanke vastaa tavoitteisiimme vastuullisuudesta ja toteutettavien asuntojen määrästä. Hanke on A-Kruunun ensimmäinen CLT-tekniikalla toteutettava hanke, mikä lisää kokemustamme eri puurakennetekniikoista. On hienoa päästä toteuttamaan laadukasta hanketta hyvien yhteistyökumppanien kanssa”, sanoo A-Kruunun rakennuttamisjohtaja Eero Lehtomäki.

”On innostavaa olla mukana suunnittelemassa kokonaista puukerrostalokorttelia keskeiselle sijainnille Helsingissä. CLT materiaalina mahdollistaa kerrostaloasuntojen valmistamisen tehtaassa ja asuntojen kuljettamisen työmaalle asentamista varten. Tilaelementeillä rakennettaessa ympäristöön aiheutuva häiriö on minimaalinen”, toteaa JVR-Rakenteen hankekehitysjohtaja Antti Erola.

Viihtyisää ja valoisaa asumista

Suunnitteilla olevan korttelin asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä viiden huoneen asuntoihin ja asuntojen keskipinta-ala on 55,1 neliötä. Kortteliin on suunniteltu yhteistiloja sekä viherhuoneet jokaisen porrashuoneen yhteyteen.

Korttelin talojen väliin jää valopihoja, jotka mahdollistavat luonnonvalon pääsyn korttelin sisään. Samalla ympäröivät asuinkorttelit ja katutilat saavat täysin umpinaista korttelirakennetta enemmän luonnonvaloa.

”Hanke edustaa tulevaisuuden puutaloasumista urbaanissa ympäristössä. Suunnittelimme muun muassa uuden tyyppisiä yhteistiloja vastaamaan nykyajan kaupunkiasujan tarpeita. Valopihojen ansiosta kortteliin ja katualueille muodostuu kiinnostavia näkymiä. Suunnitteluratkaisu mahdollistaa asuntojen aukeamisen useampaan ilmansuuntaan", kertovat kohteen arkkitehdit Lassi Mustonen, Jyrki Iso-Aho ja Tiina Päivilä-Kari.

Korttelin suunnitelma voitti Helsingin kaupungin järjestämän Asuntoreformi-arkkitehtikilpailun, jonka tavoitteena oli tutkia urbaanin puurakentamisen mahdollisuuksia. Kohteen suunnittelusta vastaa työyhteenliittymä KUMP Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy ja Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy.


Lisätietoja:

Asuntosäätiö, rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori, p. 020 161 2272, turkka.keravuori@asuntosaatio.fi

A-Kruunu, rakennuttamisjohtaja Eero Lehtomäki, p. 0207 207 112, eero.lehtomaki@a-kruunu.fi

JVR-Rakenne, hankekehitysjohtaja Antti Erola, p. 040 910 9102 antti.erola@jvr.fi

Lisätietoja Asuntosäätiön uudiskohteista ja asuntojen hausta »

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö on yksi suurimpia suomalaisia asuinkiinteistöjen omistajia Suomessa. Tarjoamme lähes 18 000 kotia 31 paikkakunnalla; asokoteja, vuokrakoteja ja omistuskoteja. Vuosittain käynnistämme noin 400 uuden asunnon tuotannon. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli lähes 200 miljoonaa euroa. Kaiken toimintamme ytimessä ovat vastuullisuus ja yleishyödyllisyys: emme tavoittele välitöntä voittoa tai taloudellista etua.

asuntosaatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Asuinkorttelin yhteisöllisyyttä vauhdittavat muunneltavat yhteistilat ja sujuva tiedonkulku20.6.2022 09:35:01 EEST | Tiedote

Kaupunkiasumisen yhteisöllisyyttä edesauttavat monikäyttöiset yhteistilat, selkeät pelisäännöt sekä hyvä tiedonkulku, selviää Asuntosäätiön, Setlementtiasuntojen ja Hoasin toteuttamasta kyselystä. Yhteisöllisyyttä selvittäneessä kyselyssä nousi myös esiin, että naapureihin tutustumista ja yhteisten asioiden edistämistä helpottaisi erikseen nimetty yhteistyötä koordinoiva henkilö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme