Asuntosäätiö

Asuntosäätiöltä 45 uutta asumisoikeusasuntoa Helsingin Puotilaan

Jaa

Asuntosäätiö rakennuttaa Helsingin Puotilaan asumisoikeusasuntoja, joiden on määrä valmistua keväällä 2023.

Havainnekuva Asuntosäätiön uudiskohteesta osoitteessa Klaavuntie 13.
Havainnekuva Asuntosäätiön uudiskohteesta osoitteessa Klaavuntie 13.

Asuntosäätiö ja Jalon Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen uuden asumisoikeuskohteen rakentamisesta Puotilan vanhan ostoskeskuksen paikalle osoitteeseen Klaavuntie 13. Hanke alkaa tammikuussa Puotilan ostoskeskuksen purkutöillä.

”Vanhan ostoskeskuksen purku toteutetaan kestävästi EU:n Green Deal -sitoumuksen mukaisesti. Purussa pyritään kierrättämään vähintään 70 % kaikesta vaarattomasta jätemassasta ja keräämään hyötykäyttöön irtainta ainesta”, kertoo Asuntosäätiön rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori.

Green Deal on Euroopan komission käynnistämä vihreän kehityksen ohjelma, jonka avulla EU tähtää Euroopan ilmastoneutraaliuuteen vuoteen 2050 mennessä.

Uuden asuinkorttelin rakennustyöt alkavat keväällä 2022 purkutöiden päätyttyä.

Asuntosäätiön kuusikerroksiseen taloon tulee yhteensä 45 asumisoikeusasuntoa, joiden koot vaihtelevat yksiöistä kolmioihin. Katutasoon rakentuu vuokrattavaa liiketilaa.

Klaavuntie 13 sijaitsee parinsadan metrin päässä Puotilan metroasemasta, ja kohteesta on noin kilometrin matka Itäkeskuksen monipuolisten palveluiden äärelle. Lisäksi merenranta ja hyvät ulkoilumahdollisuudet sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Hanke toteutetaan yhdessä Lumo Kotien kanssa. Lumo Kodit rakennuttavat asuinkortteliin 113 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa.

Asuntojen haku Asuntosäätiön verkkosivujen kautta: www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiön kaikki uudiskohteet »

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Havainnekuva Asuntosäätiön uudiskohteesta osoitteessa Klaavuntie 13.
Havainnekuva Asuntosäätiön uudiskohteesta osoitteessa Klaavuntie 13.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö on yksi suurimpia suomalaisia asuinkiinteistöjen omistajia Suomessa. Tarjoamme lähes 18 000 kotia 31 paikkakunnalla; asokoteja, vuokrakoteja ja omistuskoteja. Vuosittain käynnistämme noin 400 uuden asunnon tuotannon. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli lähes 200 miljoonaa euroa. Kaiken toimintamme ytimessä ovat vastuullisuus ja yleishyödyllisyys: emme tavoittele välitöntä voittoa tai taloudellista etua.

asuntosaatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Asuinkorttelin yhteisöllisyyttä vauhdittavat muunneltavat yhteistilat ja sujuva tiedonkulku20.6.2022 09:35:01 EEST | Tiedote

Kaupunkiasumisen yhteisöllisyyttä edesauttavat monikäyttöiset yhteistilat, selkeät pelisäännöt sekä hyvä tiedonkulku, selviää Asuntosäätiön, Setlementtiasuntojen ja Hoasin toteuttamasta kyselystä. Yhteisöllisyyttä selvittäneessä kyselyssä nousi myös esiin, että naapureihin tutustumista ja yhteisten asioiden edistämistä helpottaisi erikseen nimetty yhteistyötä koordinoiva henkilö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme