Asuntosäätiö

Asuntosäätiön ja A-Kruunun Joustokortteli valittiin Malminkartanon portiksi

Jaa
Helsingin kaupunki toteuttaa Malminkartanossa kaupunkiuudistusta, johon haettiin kumppaneita Kehittyvä kerrostalo -ohjelman tonttihaun kautta. Kymmenen ehdotuksen joukosta parhaaksi arvioitiin Asuntosäätiön ja A-Kruunun Joustokortteli-suunnitelma. Malminkartanontien suunnittelualue on näkyvä paikka, joka toimii porttina Malminkartanoon.

Asuntosäätiön ja A-Kruunun kehittämä uudenlainen talotyyppi yhdistää kaupungin valintaperustelujen mukaan asumisen, työn ja harrastukset sekä eri elämäntilanteet joustavasti. Etätyö otetaan huomioon jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa niin, että tilat ovat joustavasti muunneltavia. Taloihin tulee erilliset joustokerrokset, jotka voivat toimia niin työ-, asuin- kuin harrastustiloina kuuluen kuitenkin kiinteästi asuntoihin.

”Sen lisäksi, että Joustokortteli-asunto tukee arjen muuttuvia tarpeita entistä paremmin, myös yhteistilat ja piha ovat helposti muunneltavissa vuosien mittaan. Olemme iloisia, että pääsemme toteuttamaan suunnitelmamme nimenomaan Malminkartanossa, missä jo alueen suunnittelun alkuperäisenä ideologiana on ollut työn ja asumisen yhdistäminen”, toteaa A-Kruunun kehityspäällikkö Leena Oiva.

Joustokorttelin taustalla on Asuntosäätiön, A-Kruunun ja Demos Helsingin yhteistyössä teettämä selvitys pandemian pitkäaikaisvaikutuksista asumiseen. Selvityksessä todettiin, että asunnon joustavuuden ja muokattavuuden tarve on tullut jäädäkseen, eikä perinteinen asunto välttämättä pysty joustamaan uudenlaisiin tarpeisiin.

”Asumisen uudenlaisiin haasteisiin yhteistyössä kehittämämme Joustokortteli tarjoaa ratkaisuja erilaisiin elämäntilanteisiin niin kodin kuin asuinkorttelinkin osalta. On hienoa, että Malminkartanon hankkeen myötä kohtuuhintainen asuntotarjonta monipuolistuu”, kertoo Asuntosäätiön hankekehitysjohtaja Katariina Haigh.

Joustokorttelin suunnitelman on laatinut Inaro arkkitehdit työryhmällä Antti Lehto, Sami Heikkinen, Emilia Ellilä ja Lassi Luotonen. Demos Helsingistä hankkeeseen on osallistunut Otto-Wille Koste.

Hankkeen arvioidaan lähtevän rakenteille vuonna 2025. Malminkartanontien kaavoitus on parhaillaan käynnistymässä, ja se tehdään yhteistyössä kaupungin valitsemien Kehittyvä kerrostalo -hankkeiden kanssa. Joustokortteliin rakentuu ARA-vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja yhteensä noin sata. Asuntojen keskipinta-ala tulee olemaan 60–65 neliötä.

Lisätietoja:

Hankekehitysjohtaja Katariina Haigh, katariina.haigh@asuntosaatio.fi, puh. 020 161 2440

Kehityspäällikkö Leena Oiva, leena.oiva@a-kruunu.fi, puh. 0207 207 106

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö on yksi suurimpia suomalaisia asuinkiinteistöjen omistajia Suomessa. Tarjoamme lähes 18 000 kotia 32 paikkakunnalla; asokoteja, vuokrakoteja ja omistuskoteja. Vuosittain käynnistämme noin 400 uuden asunnon tuotannon. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli lähes 200 miljoonaa euroa. Kaiken toimintamme ytimessä ovat vastuullisuus ja yleishyödyllisyys: emme tavoittele välitöntä voittoa tai taloudellista etua.

asuntosaatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Asumisoikeusasioiden ensimmäinen neuvottelukunta järjestyi – Asuntosäätiön Jari Riskilä neuvottelukunnan puheenjohtajaksi21.4.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Jari Riskilä on valittu Suomen ensimmäisen asumisoikeusasioiden neuvottelukunnan puheenjohtajaksi. Toimintansa juuri aloittaneen neuvottelukunnan tehtävänä on seurata asumisoikeusjärjestelmän toimintaa, tehdä aloitteita ja antaa lausuntoja sekä muulla tavoin kehittää asumisoikeusasumista koskevia asioita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme