Asuntosäätiö

Asuntosäätiön puukerrostalo rakennetaan sateelta suojassa

Jaa

Asuntosäätiö ja Rakennusliike Reponen Oy allekirjoittivat tänään urakkasopimuksen Tapiolaan rakennettavasta vuokratalosta. Suurelementtitekniikalla, suomalaisesta puusta toteutettava nelikerroksinen talo rakennetaan säältä suojassa teltan sisällä.

– Kun talo tehdään teltassa, talo on valmistuessaan oikeasti kuiva. Asukkaat kehuvat myös tekemiemme puutalojen äänimaailmaa, jossa ei ole jälkikaikua. Talot ovat myös paloturvallisia, sillä käytämme suomalaisen Marioffin tehokasta korkeapainesumusprinklausjärjestelmää, kertoo Rakennusliike Reponen Oy:n toimitusjohtaja Mika Airaksela.

Puukerrostalon rakennusmääräyksiin kuuluu, että talossa tulee olla huonekohtainen sammutusjärjestelmä, mikä tekee talosta erittäin paloturvallisen.

Jo yli 400 puukerrostaloasuntoa rakentanut Reponen on Suomen kokenein puukerrostalojen rakentaja.

– Tapiolaan nouseva talo on Asuntosäätiön ensimmäinen omaan omistukseen tuleva puukerrostalo. On tärkeää, että sen toteuttaa kokenut toimija, joka on kehittänyt tuotetta jo pidempään, toteaa Asuntosäätiön toimitusjohtaja Esa Kankainen.

Talon suurelementit tulevat Koskinen Oy:n tehtaalta ja ne valmistetaan suomalaisesta puusta. Airaksela nostaa puurakentamisen etuina esiin myös rakentamisaikaisen hiilijalanjäljen, joka on noin kolmanneksen pienempi kuin betonitalon.

– Puukerrostalossa pystytään sitomaan hiiltä koko rakennuksen olemassaolon ajan eli puukerrostaloja kannattaa tehdä lisää myös ilmastonmuutosta hillitsevistä syistä, toteaa Airaksela.

Reposen käyttämää suurelementtitekniikkaa voi verrata betonielementtitekniikkaan. Materiaali on vain toinen. Puuelementit ovat kuitenkin noin kolmasosan kevyempiä kuin betonielementit, minkä takia elementtien kuljetus vie vähemmän energiaa ja rasittaa tiestöä vähemmän.

Tuuliniitty 3:een, Tapiolan metroaseman ja keskustan palveluiden kupeeseen nousevan puukerrostalon rakentaminen alkaa vuoden vaihteessa ja talo valmistuu ensi vuoden lopulla. Talon arkkitehtuurissa on viitteitä 1950- ja 1960-lukujen tapiolalaisiin kerrostaloihin. Pääsuunnittelusta on vastannut arkkitehti Jukka Turtiainen.

Asuntojen haku käynnistyy kolme kuukautta ennen talon valmistumista. Taloon tulee 42 asuntoa yksiöistä perheasuntoihin. Talo rahoitetaan valtion pitkällä korkotuella eli vuokra määräytyy kohtuulliseksi omakustannusperiaatteen mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennusliike Reponen Oy
Toimitusjohtaja Mika Airaksela
Puhelin: puhelin 0500 703 113
mika.airaksela@rklreponen.com

Asuntosäätiö sr
Toimitusjohtaja Esa Kankainen
Puhelin: 040 758 5580
esa.kankainen@asuntosaatio.fi

Kuvat

Lataa
Havainnekuva. Tuulikuja 3 pihalta käsin katsottuna.
Havainnekuva. Tuulikuja 3 pihalta käsin katsottuna.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö on alueiden ja monipuolisen asuntotuotannon kehittämiseen erikoistunut rakennuttaja ja kiinteistöjen omistaja. Se rakennuttaa vuosittain noin 400 asuntoa erityyppisillä omistusmuodoilla. Konserni omistaa noin 17 000 asuntoa ja on Suomen neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja. Sen suurin tytäryhtiö Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy (Asokodit) omistaa yli 16 000 asumisoikeusasuntoa 31 paikkakunnalla. Konsernin toiminta perustuu jatkuvaan kehittymiseen sekä hyvien asumispalveluiden tuottamiseen yhdessä huolella valittujen kumppaneiden kanssa.

Rakennusliike Reponen Oy on Suomen suurimpia asuntorakentajia. Asiakkaita ovat maan suurimmat rakennuttajat. Reponen on erikoistunut puu- ja passiivirakentamisessa KVR-urakointiin. Toiminta painottuu pääkaupunkiseudulle. RKL Reponen työllistää suoraan noin 80 henkilöä ja liikevaihto on noin 30 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme