Atea nousi A-luokkaan kansainvälisessä ilmastotekojen arvioinnissa

Jaa
Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja Atea sai historiansa parhaan tuloksen ympäristöjärjestö CDP:n ilmastotekoja vertailevassa arvioinnissa. Atea sijoittuu nyt ylimpään A-luokkaan, kun taas IT- ja ohjelmistoalan yritykset keskimäärin saavat luokituksen C.

Atea-konserni on tänään saanut luokituksen A- kansainväliseltä ympäristöjärjestö CDP:ltä. Atea on ollut mukana CDP:n vertailussa jo yli kymmenen vuotta, ja sai nyt tähän asti parhaan luokituksen.

”Sijoitustamme voi verrata siihen, että vertailussa mukana olleet eurooppalaisyritykset sijoittuivat keskimäärin B-luokkaan, ja IT- ja ohjelmistotoimiala luokkaan C. Kansainvälisesti tunnetun ja arvostetun CDP:n arvio on hieno lisä aiemmin tänä vuonna saamillemme tunnuksille, joita ovat muun muassa EcoVadisin korkein vastuullisuusluokka ja Corporate Knightsin nimitys maailman vastuullisimmaksi IT-palvelualan yritykseksi”, Atea Finlandin toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.

CDP on voittoa tavoittelematon järjestö, joka ylläpitää maailman johtavaa ympäristövaikutusten raportointialustaa. Sitä käyttävät omien ympäristövaikutustensa seurantaan yritykset ja muut organisaatiot ympäri maailmaa.

”Olemme iloisia saadessamme tämän tärkeän tunnustuksen. Meillä on vahva kokemus vastuullisuusteoista, ja työskentelemme jatkuvasti ympäristövaikutustemme vähentämiseksi. Tämä tulos antaa meille uskoa, että olemme oikealla tiellä kohti pysyviä ja vaikuttavia tuloksia”, Atea-konsernin talousjohtaja Robert Giori sanoo.

Atea on raportoinut CPD:lle ilmastonmuutoksen torjumisen toimistaan vuodesta 2010. Atealla on ollut ilmastopolitiikka usean vuoden ajan. Se oli maailman ensimmäisiä yrityksiä, joka asetti tieteeseen perustuvan Science Baset Target (SBTI) -tavoitteen, jossa yritykset asettavat päästövähennystavoitteet omalle toiminnalleen.

Lisätietoja:

Hanna Vesenterä, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 044 333 4422

Lisätietoja CPD:stä

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Atea Finland Oy
Atea Finland OyAtea Finland on it-palvelutalo, joka auttaa asiakkaitaan luomaan tuottavamman ja mielekkäämmän työympäristön – rakennamme Suomea tietotekniikalla. Olemme toimineet Suomessa yli 30 vuotta, ja meillä on yli 600 ammattilaista luomassa joustavia ja tuottavia it-ympäristön ratkaisuja ja palveluja.

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on lähes 8 000 työntekijää 85 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 4,1 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä.

www.atea.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atea Finland Oy

COP27-huippukokous: Atea ja yli 50 muuta suuryritystä haastavat poliittiset ja yrityspäättäjät nykyistä vaikuttavampiin ilmastotekoihin11.11.2022 09:10:01 EET | Tiedote

Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja Atea on allekirjoittanut Action Declaration on Climate Policy Engagement -aloitteen COP27-ilmastohuippukokouksessa yli 50 muun globaalin yrityksen kanssa. Aloitteessa vaaditaan YK:n Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden mukaista ilmastopolitiikkaa ja kannustetaan muita yrityksiä raportoimaan avoimesti ilmastositoumuksistaan allekirjoittajien tavoin. Allekirjoittaneiden yritysten yhteenlaskettu liikevaihto edustaa lähes yhtä prosenttia koko maailman bruttokansantuotteesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme