Atena

Atenan kevään 2023 uutuuskirjat on julkaistu!

Jaa

Valikoimassa löytyy aikamatkoja ja näkökulmia toisiin todellisuuksiin ja ymmärrystä avartavaa tietoa mielen toiminnasta.

Tutustu koko valikoimaan täällä ->

Keikkalavoja, hotellihuoneita ja liian raskaita salaisuuksia

Erika Vikin rock-piireihin sijoittuva tiivistunnelmainen esikoistrilleri Luonasi ikuisesti ruotii kärsivän taiteilijan myyttiä ja kysyy, mitä olemme valmiita uhraamaan taiteen vuoksi. Roope Lipasti kuljettaa lukijaa kirjailijan matkassa romaanissaan Porakonekirjoittaja. Luvassa on toalettilaukullinen hykerryttäviä muistiinpanoja lukijapalautteista kirjailijan kammoamiin vaiettuihin aiheisiin. Lasten- ja nuortenkirjailijana tunnettu Johanna Hulkko näyttää 1970-luvun oululaisen lähiön lapsen silmin. Onnenpäiviä on kuvaus tytöstä, joka kantaa paljon salaisuuksia, ja suurimmat niistä ovat toisten.

Myyttejä, magiaa ja aikalaiskokemuksia historian käännekohdissa

Perttu Immosen suurtyö Suomalainen historia kuvaa suomalaisten elämän suuria mullistuksia keisariajalta 2000-luvun alkuun kolmen suvun elämänkohtaloiden kautta. Suomalaisten kylmä sota -kirjassaan Antero Holmila kartoittaa, miten tavalliset kansalaiset kokivat kylmän sodan ajan. Lea Ypin kertomus Vapaa on kuvaus elämästä Albaniassa, joka oli 1980-luvulla Euroopan suljetuin maa. Teos on myyty 23 maahan. Melissa Febos vaatii suorasukaisessa tietokirjassaan rauhaa ja turvaa naiseksi kasvamiselle, ja toimittajat Leena Virtanen ja Jaana Semeri puolestaan kertovat, millaista on työskennellä naisena elokuva-alalla.

Kirjassaan Yli luonnollisen mentalisti Jose Ahonen tutustuu avoimin mielin paranormaaleihin maailmankatsomuksiin ja siihen, miten eri tavoin selitämme yhteisesti kokemaamme todellisuutta. Karolina Kouvola tutustuttaa lukijan pohjoismaiseen magian historiaan kirjassaan Pohjolan noituus. Kaisa Pulakan Kesyttömät kokoaa kansien väliin eläinmyyttejä ja pohtii terävästi suhdettamme muihin luontokappaleisiin.

Energiavarkaita, naisten autismia ja joustavuutta jumittavaan mieleen

Menestyskirjailija Thomas Eriksonin uutuudessa Energiavarkaat ympärilläni opitaan tunnistamaan voimavaroja kuluttavia vuorovaikutustilanteita sekä varjelemaan omia rajoja. Menestyskirjassaan Naisia autismin kirjolla Clara Törnvall avaa sitä, miksi naisten autismi jää usein tunnistamatta. Suositun Aivovoimaa-kirjan tekijä Anders Hansen pohtii masennuksen ja ahdistuksen olemusta teoksessaan Aivoblues.

Kevään runsaassa kirjavalikoimassa on tarjolla painavaa tietoa myös stressinhallinnasta, pelkotiloista ja mielen jumeista.

Inspiroitunutta kirjakevättä!

Tutustu Atenan kevätkatalogiin 2023 tästä

Lisätiedot: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena
Atena
PL 436 (Asemakatu 6)
40101 Jyväskylä

010 4214 200https://atena.fi

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Herkkä kasvutarina 1970-luvun Oulusta25.1.2023 00:00:00 EET | Tiedote

Johanna Hulkko: Onnenpäiviä Ilmestyy 28.2. Kymmenvuotias Hannele elää hyvässä perheessä korkeassa tornitalossa. Hänen elämänsä on kuitenkin verhottu salaisuuksilla, joita hän ei ymmärrä. Turvaa tuovat vanhemmat käyttäytyvät arvaamattomasti, isosisko muuttaa pois kotoa. Pian selviää, ettei yksin jääneen Hannelen koulu juhlapuheistaan huolimatta tunnista kiusaamista. 1970-luvun arkea tarkasti kuvaava Onnenpäiviä näyttää näennäisen hyväosaisuuden takana surun, väkivallan ja lapsen pohjattoman yksinäisyyden. Vaikka kotona periaatteessa jatkuvat onnenpäivät ja lapsesta huolehditaan, lapsi jää yksin huolineen ja pelkoineen. Koti ei tarjoakaan suojaa, ja seinä alkavat kaatua Hannelen ympäriltä. Kirjoja rakastavana lapsena hän sekoittaa herkästi toden ja tarinat. Lasten armottomuus toisiaan kohtaan näyttäytyy Hannelen elämässä julmana ja väkivaltaisena. Samaan aikaan kun hänen ymmärryksensä lähipiirin tapahtumista kasvaa, vähenee ymmärrys häntä itseään kohtaan. Johanna Hulkko (s. 1969) on oulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme