Ateria 2022 rohkaisee ruokapalveluammattilaisia tukeutumaan osaamiseensa – ohjelma julkaistu

Poikkeukselliset ajat haastavat julkisia ruokapalveluja monin eri tavoin. Kustannusten kasvu ja ruoan hinnan nousu asettavat haasteita ruokapalveluiden suunnittelulle ja johtamiselle.
– Haluamme teeman myötä tunnistaa muutoksen mutta myös kannustaa alan ammattilaisia muutoksen keskellä tukeutumaan omaan osaamiseen ja ammattitaitoon. Ruokapalvelualalla työskentelee todella kovia ammattilaisia, ja Ateria-tapahtuman ohjelma on räätälöity juuri heille, sanoo tapahtuman tuottaja Miina Miettinen.
Tapahtuman avaa maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen tiistaina 8.11. klo 9.30, ja sen jälkeen kuullaan elintarvikemarkkinavaltuutettu Olli Wikbergin puheenvuoro.
Vastuullisuus vahvistuu
Aamupäivän ohjelmaa moderoi maa- ja metsätalousministeriön erityisasiantuntija Auli Väänänen, joka alustaa vastuullisten ruokapalvelujen järjestämisestä muuttuvassa toimintaympäristössä. Keskustelutilaisuudessa pohditaan vastuullisuuslupauksia ja -tavoitteita, mukana Arkea Oy:n palvelu- ja tuotesuunnittelija Jarkko Malmberg, Kajaanin Mamsellin palvelusuunnittelija Marika Jaakola, Mäntsälän kunnan ateriapalveluista vastaava Terhi Marttinen sekä Muuramen kunnan ruokapalvelujen ravitsemispäällikkö Ilja Saralahti.
Vastuullisuusnäkökulmaa valottaa myös Gaia Consultingin liiketoimintapäällikkö Anna Kortesoja, jonka erityisosaamista ovat kestävä ruokajärjestelmä, kiertotalous ja ravinnekierto.
Megatrendit muutosvoimina ammattikeittiöissäkin
Digitaalisuus, ilmaston lämpeneminen, ruokahävikki ja energiakriisi ovat megatrendejä, jotka ravistelevat jokaisen ammattikeittiössä työskentelevän arkea. Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen tarjoaa esityksessään tuoreita näkökulmia näihin isoihin teemoihin.
Kouluruoka on keskiössä ohjelmakokonaisuudessa, jossa edistetään kouluruoan arvostusta ja hyviä käytäntöjä kouluruoan kehittämisohjelman pohjalta. Keskustelua johtaa maa- ja metsätalousministeriön kouluruokakoordinaattori Virpi Kulomaa seurassaan Vantaan kaupungin vastuullisuuskonsultti Eveliina Varis ja Vantti Oy:n ateriapalvelujohtaja Hannakaisa Haanpää.
Iltapäivän muita esiintyjiä ovat Atrian vastuullisuusjohtaja Minna Leino, Keliakialiiton horeca-asiantuntija Eija Lindberg ja Allergia- iho- ja astmaliiton markkinointi- ja kumppanuuspäällikkö Niki Malmros.
Ammattikeittiö työyhteisönä, jossa voidaan hyvin
Työdynamo Oy:n toimitusjohtaja, työyhteisökouluttaja, työnohjaaja- ja prosessikonsultti Katja Gustafsson on Ateria 2022 -keynote-puhuja. Hän lataa esitykseensä huumorintäyteistä suoraa puhetta työelämästä ja työyhteisöistä omalla innostavalla tyylillään.
Osin samaa teemaa sivuaa myös toinen keynote-puhuja, näyttelijä ja psykoterapeutti Kari Ketonen luennossaan ”Stressinhallinta ja karisma”. Hän puhuu läsnäolosta, stressinhallinnasta ja hengityksen käytöstä hyvinvoinnin ja jaksamisen työkaluna.
Tapahtuman koko ohjelma on julkaistu nettisivuilla www.julkinenateria.fi. Ateria 22 on ohjelmineen, näyttelyineen ja lounasmenuineen maksuton alan ammattilaisille mutta edellyttää rekisteröitymistä ennakkoon.
Ateria 22 on avoinna Helsingin Messukeskuksessa (Messukeskus Siipi) tiistaina 8.11.2022 klo 8.30–16. Ateria 22 -tapahtuman järjestää Helsingin Messukeskus yhteistyökumppaneinaan JHL, Proresto sekä Elintarvike ja Terveys -lehti. Ateria 2022 on alan ammattilaiskävijöille maksuton, rekisteröityminen osoitteessa www.julkinenateria.fi.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Helsingin Messukeskus, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, p. 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com | www.messukeskus.com
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.
Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2024 pääkaupunkiseudulle 245 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 3335 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.
Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 245 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 3,335 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Innovaatiopalkinto hammaslääketieteen edelläkävijälle – tekoäly tuo uuden ulottuvuuden röntgendiagnostiikkaan6.11.2025 18:30:00 EET | Tiedote
Uusi 10 000 euron Innovaatiopalkinto myönnetään tuotteelle, palvelulle tai menetelmälle, joka parantaa potilaiden hoitokokemusta ja edistää suun terveyttä. Vuoden 2025 Innovaatiopalkinnon saa Entteri Professional Software Oy, joka on yhdessä kumppaninsa Dentailin kanssa kehittänyt tekoälypohjaisen analyysipalvelun bitewing-röntgenkuvien tulkintaan.
Teknologia 25 -tapahtuma täyttyi kohtaamisista ja onnistumisista – kävijämäärä kasvoi edellisestä6.11.2025 17:11:12 EET | Tiedote
Teknologian ja teollisuuden ammattitapahtuma Teknologia 25 esitteli uusimmat älykkään ja kestävän teollisuuden teknologiat Helsingin Messukeskuksessa 4.–6.11. Tapahtuma kasvatti kävijä- ja näytteilleasettajamäärää vuodesta 2023.
Cyber Security Nordic houkutteli jälleen ennätysmäärän kyberalan ammattilaisia5.11.2025 19:39:21 EET | Tiedote
Yli 2600 kävijää (+28 %) osallistui kuulemaan kansainvälisten puhujien näkemyksiä sekä ratkaisuja alan johtavilta toimijoilta Pohjoismaiden suurimmassa kyberturvallisuusalan tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 4.–5.11. Loppuunmyydyssä tapahtumassa oli ennätysmäärä, 75 näytteilleasettajaa. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään isommissa tiloissa messuhalleissa 1–2.
Cyber Security Nordic once again attracted a record number of cybersecurity professionals5.11.2025 19:39:21 EET | Press release
More than 2,600 visitors (+28%) attended Cyber Security Nordic 2025 at Helsinki Expo and Convention Centre on 4–5 November to hear insights from international speakers and explore solutions from leading industry players. The sold-out event hosted a record number of 75 exhibitors. Next year, the event will expand to larger exhibition halls 1–2.
SelfHack voitti Cyber Security Nordic Pitch Finland 2025 -kilpailun5.11.2025 16:30:41 EET | Tiedote
Cyber Security Nordic Pitch Finland 2025 -kilpailun voittaja on SelfHack. Voittaja sai 10 000 euron palkinnon, jonka lahjoitti Suomen Messusäätiö. Kilpailun finaali järjestettiin pitchauskilpailun muodossa Cyber Security Nordic -tapahtumassa 5.11.2025 Helsingin Messukeskuksessa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme
