Messukeskus

Ateria 2022 rohkaisee ruokapalveluammattilaisia tukeutumaan osaamiseensa – ohjelma julkaistu

Jaa

Ateria 2022 on sopimusruokailun ja julkisen sektorin ruokapalveluiden ammattitapahtuma. Tämän vuoden teemana on ”arvostettuna osaajana muutoksessa”. Tapahtuma järjestetään 8.11. Helsingin Messukeskuksessa.

Ateria 2022 on sopimusruokailun ja julkisen sektorin ruokapalveluiden ammattitapahtuma.
Ateria 2022 on sopimusruokailun ja julkisen sektorin ruokapalveluiden ammattitapahtuma.

Poikkeukselliset ajat haastavat julkisia ruokapalveluja monin eri tavoin. Kustannusten kasvu ja ruoan hinnan nousu asettavat haasteita ruokapalveluiden suunnittelulle ja johtamiselle.

– Haluamme teeman myötä tunnistaa muutoksen mutta myös kannustaa alan ammattilaisia muutoksen keskellä tukeutumaan omaan osaamiseen ja ammattitaitoon. Ruokapalvelualalla työskentelee todella kovia ammattilaisia, ja Ateria-tapahtuman ohjelma on räätälöity juuri heille, sanoo tapahtuman tuottaja Miina Miettinen.

Tapahtuman avaa maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen tiistaina 8.11. klo 9.30, ja sen jälkeen kuullaan elintarvikemarkkinavaltuutettu Olli Wikbergin puheenvuoro.

Vastuullisuus vahvistuu

Aamupäivän ohjelmaa moderoi maa- ja metsätalousministeriön erityisasiantuntija Auli Väänänen, joka alustaa vastuullisten ruokapalvelujen järjestämisestä muuttuvassa toimintaympäristössä. Keskustelutilaisuudessa pohditaan vastuullisuuslupauksia ja -tavoitteita, mukana Arkea Oy:n palvelu- ja tuotesuunnittelija Jarkko Malmberg, Kajaanin Mamsellin palvelusuunnittelija Marika Jaakola, Mäntsälän kunnan ateriapalveluista vastaava Terhi Marttinen sekä Muuramen kunnan ruokapalvelujen ravitsemispäällikkö Ilja Saralahti.

Vastuullisuusnäkökulmaa valottaa myös Gaia Consultingin liiketoimintapäällikkö Anna Kortesoja, jonka erityisosaamista ovat kestävä ruokajärjestelmä, kiertotalous ja ravinnekierto.

Megatrendit muutosvoimina ammattikeittiöissäkin

Digitaalisuus, ilmaston lämpeneminen, ruokahävikki ja energiakriisi ovat megatrendejä, jotka ravistelevat jokaisen ammattikeittiössä työskentelevän arkea. Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen tarjoaa esityksessään tuoreita näkökulmia näihin isoihin teemoihin.

Kouluruoka on keskiössä ohjelmakokonaisuudessa, jossa edistetään kouluruoan arvostusta ja hyviä käytäntöjä kouluruoan kehittämisohjelman pohjalta. Keskustelua johtaa maa- ja metsätalousministeriön kouluruokakoordinaattori Virpi Kulomaa seurassaan Vantaan kaupungin vastuullisuuskonsultti Eveliina Varis ja Vantti Oy:n ateriapalvelujohtaja Hannakaisa Haanpää.

Iltapäivän muita esiintyjiä ovat Atrian vastuullisuusjohtaja Minna Leino, Keliakialiiton horeca-asiantuntija Eija Lindberg ja Allergia- iho- ja astmaliiton markkinointi- ja kumppanuuspäällikkö Niki Malmros.

Ammattikeittiö työyhteisönä, jossa voidaan hyvin

Työdynamo Oy:n toimitusjohtaja, työyhteisökouluttaja, työnohjaaja- ja prosessikonsultti Katja Gustafsson on Ateria 2022 -keynote-puhuja. Hän lataa esitykseensä huumorintäyteistä suoraa puhetta työelämästä ja työyhteisöistä omalla innostavalla tyylillään.

Osin samaa teemaa sivuaa myös toinen keynote-puhuja, näyttelijä ja psykoterapeutti Kari Ketonen luennossaan ”Stressinhallinta ja karisma”. Hän puhuu läsnäolosta, stressinhallinnasta ja hengityksen käytöstä hyvinvoinnin ja jaksamisen työkaluna.

Tapahtuman koko ohjelma on julkaistu nettisivuilla www.julkinenateria.fi. Ateria 22 on ohjelmineen, näyttelyineen ja lounasmenuineen maksuton alan ammattilaisille mutta edellyttää rekisteröitymistä ennakkoon.

Ateria 22 on avoinna Helsingin Messukeskuksessa (Messukeskus Siipi) tiistaina 8.11.2022 klo 8.30–16. Ateria 22 -tapahtuman järjestää Helsingin Messukeskus yhteistyökumppaneinaan JHL, Proresto sekä Elintarvike ja Terveys -lehti. Ateria 2022 on alan ammattilaiskävijöille maksuton, rekisteröityminen osoitteessa www.julkinenateria.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin Messukeskus, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, p. 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com | www.messukeskus.com

Kuvat

Ateria 2022 on sopimusruokailun ja julkisen sektorin ruokapalveluiden ammattitapahtuma.
Ateria 2022 on sopimusruokailun ja julkisen sektorin ruokapalveluiden ammattitapahtuma.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Agri-INNO-palkinnosta (10 000 e) kisaa neljä innovaatiota6.10.2022 09:48:44 EEST | Tiedote

Maatalousalan innovaatiopalkinto Agri-INNO 2022 voittaja selviää MaatalousKonemessuilla avajaispäivänä 13.10. klo 9.15 Helsingin Messukeskuksessa pidettävien pitchasten perusteella. Finaalissa on neljä yritystä; humalatarha Arctic Hopyard, karuselliviljelyn Hortimill, kierrätyslannoitteita tuotteistanut Nanopar ja kuminatuotteisiin keskittynyt Nordic Caraway. Suomen Messusäätiön rahoittama palkinto tuplaantui viime vuodesta ja on nyt 10 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme