Vaasan kaupunki - Vasa stad

Att stanna upp är närvaro – Upplev lugnet på konsthallens utställning

Dela

Verken och deras budskap i konstnär Paula Blåfields och musiker Marianne Maans gemensamma utställning uppmanar dig att stanna upp i stunden. Utställningen skapar en lugn atmosfär i en ljudvärld bland keramikskulpturer och målningar 29.4–29.5.2022 i Vasa konsthall.

Paula Blåfield: Hemlig, 2022. Bild: Paula Blåfield.
Paula Blåfield: Hemlig, 2022. Bild: Paula Blåfield.

I Vasa konsthall visas vasakonstnär Paula Blåfields och musiker Marianne Maans gemensamma utställning, som presenterar Blåfields abstrakta keramikskulpturer och målningar samt ett ljudverk av Maans. Ljudvärlden skapar en lugn atmosfär, som står i dialog med konstverken. Verken är lågt placerade, så att det är möjligt att röra vid dem.

Våga stanna är temat för utställningen och den uppmanar till att vara närvarande här och nu och våga möta sig själv sådan som man är. Utställningen omfattar även ordkonst med konstnärernas tankar kring temat.

Temat är alltid aktuellt såväl på ett individuellt plan som på ett mer globalt plan. Att gå vidare mot något nytt och bli starkare genom upplevelsen av acceptans och närvaro som kan födas i stunden av att stanna upp. Att stanna upp öppnar dörrarna för nya val, förändring, omvandling och utveckling, resonerar Blåfield och Maans.

Eftersom utställningen uppmanar till att stanna upp, är det möjligt att dra sig tillbaka för en stund till en egen viloplats, som finns i utrymmet.

Guidade rundvandringar med konstnärerna

Som en viktig del av utställningen med skulpturer, målningar och ljudverk ordnas rundvandringar för olika åldersgrupper. Blåfield och Maans drar bokade rundvandringar för grupper 2.–4.5.2022. Under rundvandringen bekantar man sig med verken, lyssnar i stillhet samt diskuterar upplevelserna tillsammans. De guidade rundvandringarna tar ungefär 30-40 minuter och riktar sig till olika åldersgrupper. Rundvandringarna bokas via telefon 0400 838893 eller paulablafield@gmail.com.

Blåfield ja Maans är även på plats 5.5 kl. 13-15 i Vasa konsthall. På utställningen finns även skriftliga anvisningar för dem som vill uppleva verken på egen hand, när konstnärerna inte är på plats. Besökarna kan även ge respons över sina upplevelser av utställningen.

Blåfield och Maans har tidigare gjort samarbete i form av upplevelsekonst för barn och unga på Pegasos scen (2001-2016), evenemang för äldre, samt ljud- och bildinstallationer (Vasa konsthall 2011, Borgå kulturhus Grand 2012, Black Wall Gallery Vasa 2016).

Utställningen vid Vasa konsthall är koordinerad av Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Pressbilderhttps://kuvapankki.vaasa.fi/s/kocx9rGmwd2Bj6Bs/fo

Nyckelord

Kontakter

tf kulturchef Leena Nyqvist, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, tfn 0400 668 197, leena.nyqvist@vasa.fi

Bilder

Paula Blåfield: Hemlig, 2022. Bild: Paula Blåfield.
Paula Blåfield: Hemlig, 2022. Bild: Paula Blåfield.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

INBJUDAN: Hissunderstödet täcker hela 55% av kostnaderna för en efterinstallerad hiss – välkommen att bekanta dig med en ny hiss och höra mera om hiss- och tillgänglighetsunderstöden17.5.2022 14:19:17 EEST | Tiedote

I Vasa finns cirka 400 våningshus utan hiss. Tillgängligheten i bostadsbyggnader stöds med ARAs och Vasa stads understöd för installering av hissar efteråt och för tillgänglighetsrenoveringar. Vasa stads fastighetssektor ordnar ett infomöte, där man får bekanta sig med en ny efterinstallerad hiss och där det berättas mera om hiss- och tillgänglighetsunderstöden.

KUTSU: Hissiavustus kattaa jopa 55% jälkiasennushissin kustannuksista – tervetuloa tutustumaan uuteen hissiin ja kuulemaan lisää hissi- ja esteettömyysavustuksista17.5.2022 14:17:27 EEST | Tiedote

Vaasassa on noin 400 hissitöntä kerrostaloa. Asuinrakennusten esteettömyyttä tuetaan ARAn ja Vaasan kaupungin avustuksilla jälkiasennushissien rakentamiseen ja esteettömyyskorjauksiin. Vaasan kaupungin kiinteistötoimi järjestää infotilaisuuden, jossa tutustutaan uuteen jälkiasennushissiin ja kerrotaan lisää hissi- ja esteettömyysavustuksista.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum