Vihreät - De Gröna

Atte Harjanne: “Vihreä eduskuntaryhmä suhtautuu myönteisesti Suomen Nato-jäsenyyteen ja sen ripeään edistämiseen.”

Jaa
– Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden myötä kynnys sotilaalliseen voimankäyttöön Itämeren alueella nousisi, mikä lisäisi alueen vakautta pidemmällä tähtäimellä. Vihreä eduskuntaryhmä suhtautuu myönteisesti Suomen Nato-jäsenyyteen ja sen ripeään edistämiseen, sanoi Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne eduskunnan keskustellessa ajankohtaisselonteosta koskien turvallisuusympäristön muutosta.

Valtioneuvoston ajankohtaisselonteon keskeisin sisältö  liittyy Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen asemointiin.

– Suomi ei ole ollut vuosiin puolueeton maa, mutta olemme valinneet olla sotilaallisesti liittoutumaton. Naton osalta meille on riittänyt tiivistynyt yhteistyö ja mahdollisuus hakea jäsenyyttä. Nyt edessämme on sen arviointi, riittääkö se enää. Suomalaisten selkeä enemmistö on kääntynyt nopeasti sille kannalle, että ei, ei riitä, Harjanne totesi.

Keskustelu puolustusratkaisuista on herättänyt koviakin puheenvuoroja ja erityisesti sosiaalisessa mediassa keskustelun sävy on ollut hyvinkin hyökkäävää. Harjanne korostikin puheessaan erilaisten mielipiteiden kunnioittamista.

– Kun tämä eduskunta ja koko kansakunta käyvät keskustelua Suomen valinnoista, on keskustelussa oltava tilaa erilaisille äänille, mielipiteille ja painotuksille. Sitä on demokratia, ja juuri sen kautta jalostuvat parhaat päätökset, sanoi Harjanne.

Harjanne painotti myös puolueiden sisällä käytävän keskustelun merkitystä puolustuspoliittisten linjausten muodostamisessa.

– Näin merkittävässä ja kauaskantoisessa päätöksenteossa myös puolueet ovat instituutioina tärkeässä roolissa, ja eduskuntaryhmä seuraa puolueen keskustelua ja linjauksia tiiviisti päätöksenteon edetessä. Tässä tärkeänä etappina on puoluevaltuuskuntamme kokous ensi lauantaina, Harjanne sanoi.

Turvallisuudesta puhuttaessa on Harjanteen mukaan pystyttävä katsomaan myös sotilaallista varautumista laajempaa kuvaa. Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan tavoitteena on Harjanteen mukaan oltava jatkossakin vakaampi, ennakoitavampi ja turvallisempi Suomi ja maailma.

– Ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjunta ovat edelleen välttämättömiä kestävän tulevaisuuden edellytyksiä.

– Elämme edelleen kansainvälisesti verkottuneessa taloudessa - se on yksi vaurautemme lähteistä. Henkinen kriisinsietokyky puolestaan kumpuaa luottamuksesta, hyvinvoinnista ja perusturvasta. Meidän on siis jatkossakin tehtävä laaja-alaisesti työtä turvallisemman Suomen, Euroopan ja maailman eteen, päätti Harjanne puheensa.

Lue koko Atte Harjanteen ryhmäpuheenvuoro täältä: https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/atte-harjanteen-ryhmapuhe-eduskunnassa-20-4-2022

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Hopsu: Nuorten hyvinvoinnin rahoituksesta tarvitaan parlamentaarinen sopu17.4.2024 14:00:00 EEST | Tiedote

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Inka Hopsu piti Vihreiden ryhmäpuheen ajankohtaiskeskustelussa koulurauhasta ja kouluturvallisuudesta. Hopsu korosti puheessaan aikuisten riittävää aikaa lapsille ja nuorille, turvallisen yhteisön merkitystä ja riittävää rahoitusta, jolla nämä voidaan turvata. Hopsu esittikin parlamentaarisen sovun rakentamista nuorten hyvinvoinnin takaavasta rahoituksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye