Sitra

Atte Jääskeläinen valittiin Sitran yliasiamieheksi

Jaa
Jääskeläinen seuraa yliasiamiehenä Jyrki Kataista, joka siirtyy yksityiseen yritykseen. Yliasiamiehen valitsi Sitran hallintoneuvosto. Määräaikainen tehtävä kestää vuoden 2028 loppuun.
Atte Jääskeläinen. Henkilökuva: Helena Heiskanen / OKM, kuvankäsittely Topias Dean / Sitra
Atte Jääskeläinen. Henkilökuva: Helena Heiskanen / OKM, kuvankäsittely Topias Dean / Sitra

”Sitran tehtävänä on huomisen menestyvän Suomen rakentaminen. Atte Jääskeläisen vahva kokemus organisaatioiden johtamisesta vakuutti hallintoneuvoston. Hänen johdollaan suomalaisten tulevaisuustalo pystyy jatkossakin tuottamaan arvoa Suomelle, kun toimintaympäristömme on voimakkaassa muutoksessa”, Sitran hallintoneuvoston puheenjohtaja Tarja Filatov sanoo.  

Sitran hallintoneuvosto sai Sitran hallituksen esityksen, jonka pohjalta hallintoneuvosto kutsui kaksi ehdokasta haastatteluun. Hallintoneuvosto valitsi Atte Jääskeläisen äänestyksen jälkeen äänin 8-5. Toinen ehdokas Sitran johtoon oli yhdysvaltalaisen Johns Hopkins -yliopiston senior fellow Tommi Laitio. Tehtävään haki avoimessa haussa kaikkiaan 20 hakijaa 

Atte Jääskeläinen siirtyy Sitran johtoon opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston ylijohtajan paikalta. Hän on aiemmin toiminut mm. LUT-yliopiston työelämäprofessorina, vierailevana tutkijana London School of Economicsissa ja Oxfordin yliopistossa sekä Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana ja Suomen Tietotoimiston toimitusjohtajana. Jääskeläinen on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari. 
 
”En voisi kuvitella kiehtovampaa ja samalla haastavampaa tehtävää kuin Sitran: rakentaa huomisen menestyvää Suomea. Lähden innolla viemään Sitraa uuteen vaiheeseen. On hyvä rakentaa sitä luotettavalle perustalle, jonka sitralaiset ja aiemmat yliasiamiehet ovat luoneet", hän toteaa.  

Sitran yliasiamiehen tehtävä avautui, kun nykyinen yliasiamies Jyrki Katainen ilmoitti siirtyvänsä pois Sitrasta myöhemmin tänä vuonna. Katainen on johtanut Sitraa vuoden 2020 alusta.  

Atte Jääskeläinen on Sitran kymmenes yliasiamies 

Sitra kirittää Suomen kehitystä, talouden kestävää kasvua ja kilpailukykyä, joilla luodaan työtä ja hyvinvointia tuleville sukupolville.  

Sitran yliasiamiehen tehtävänä on johtaa Sitran toimintaa tehokkaasti ja tuloksellisesti. Tehtäviin kuuluu mm. rahoitus- ja sijoitustoiminnan johtaminen sekä laaja-alainen sidosryhmätyö yhteiskunnan eri sektoreilla.Hän myös kehittää rahaston toimintaa(Sitra-laki 12 §). 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Tarja Filatov, Sitran hallintoneuvoston puheenjohtaja, p. 09 432 3112


Haastattelupyynnöt uudelle yliasiamiehelle Sitran viestinnän kautta sitra@sitra.fi, p. 040 548 0794


Tietoa Sitrasta:
Elina Ravantti, viestintäjohtaja, p. 040 8691281

Kuvat

Atte Jääskeläinen. Henkilökuva: Helena Heiskanen / OKM, kuvankäsittely Topias Dean / Sitra
Atte Jääskeläinen. Henkilökuva: Helena Heiskanen / OKM, kuvankäsittely Topias Dean / Sitra
Lataa
Kuva: Helena Heiskanen / OKM
Kuva: Helena Heiskanen / OKM
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on aktiivinen tulevaisuudentekijä, joka tutkii, selvittää ja ottaa kumppanit eri sektoreilta mukaan ennakkoluulottomiin kokeiluihin ja uudistuksiin. Tulevaisuustyön tähtäimessä on Suomi, joka menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Stopp på förlusten av biologisk mångfald och fart på investeringar – nydanare inom ekonomi samlas på toppmöte inom cirkulär ekonomi i Helsingfors16.5.2023 13:49:32 EEST | Tiedote

Över 2 000 världsledande profiler inom cirkulär ekonomi sammanstrålar i Helsingfors 30 maj–2 juni för den sjunde upplagan av det ursprungligen finländska forumet World Circular Economy Forum. I år söker man lösningar för att bromsa förlusten av biologisk mångfald, där cirkulär ekonomi spelar en stor roll.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme