Aluehallintovirasto

Attendo on valittanut Villa Pentbytä koskevasta aluehallintoviraston määräyspäätöksestä hallinto-oikeuteen

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto antoi Attendo Oy:lle 2.3.2021 määräyksen lisätä henkilökuntaa vanhusten tehostetun palveluasumisen yksikössä, joka sijaitsee Raaseporissa. Attendo on valittanut päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto otti joulukuussa 2020 Attendo Villa Pentbyn valvontaansa Raaseporin kaupungin tekemien valvontahuomioiden johdosta. Raaseporin valvontahuomioiden mukaan yksikössä oli puutteita muun muassa lääkehoidon ja saattohoidon toteuttamisessa, ravitsemuksessa sekä päivittäisessä asiakaskirjaamisessa. Asiakkaita hoidettiin vuoteeseen eikä yksikössä järjestetty viriketoimintaa. Sekä Raaseporin kaupunki että aluehallintovirasto pitivät epäkohtia vakavina (aluehallintoviraston päätöksestä tarkemmin tiedotteessa 11.3.2021: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69903291).

Attendo on valittanut aluehallintoviraston määräyspäätöksestä hallinto-oikeuteen. Koska muutoksenhaun käsittely on kesken hallinto-oikeudessa, aluehallintoviraston päätös ei ole lainvoimainen. Hallinto-oikeus on pyytänyt aluehallintovirastolta lausuntoa 14.5.2021 mennessä. Lausunnon antamisen jälkeen aluehallintovirasto jää odottamaan hallinto-oikeuden ratkaisua ja toivoo asian pikaista käsittelyä.

Raaseporin kaupunki palvelun järjestäjänä vastaa siitä, että asiakkaat saavat tarvitsemansa palvelut, minkä johdosta Raaseporin kaupunki valvoo Villa Pentbyn toimintaa tehostetusti. Raaseporin vastuulla on myös pohtia vaihtoehtoja, joiden avulla Villa Pentbyssä asuvien asiakkaiden palvelut turvataan, jos kunta katsoo, että asiakasturvalliset toimintatavat ja laadukas palvelu eivät toteudu Villa Pentbyssä. Raaseporin kaupungin osalta asiasta vastaa vanhuspalvelupäällikkö Kirsi Ala-Jaakkola (kirsi.ala-jaakkola@raasepori.fi).

Attendo palvelujen tuottajana vastaa edelleen siitä, että asiakkaat saavat tarvitsemansa palvelut laadukkaasti ja toteutettuna lain edellyttämällä tavalla. Attendon velvollisuus on huolehtia, että henkilökunnan määrä ja rakenne vastaavat asiakkaiden määrää ja palvelujen tarvetta.

Lisätietoja:

sosiaalihuollon ylitarkastaja Päivi Vainio (ei tavoitettavissa ke 21.4.)
sosiaalihuoltoyksikön päällikkö Niina Väkeväinen
etunimi.sukunimi@avi.fi

Vaihde: 0295 016 000

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Työsuojeluviranomaiset torjuvat räjäytys- ja louhintatöiden suuronnettomuuksia7.5.2021 13:44:36 EEST | Tiedote

Työsuojeluviranomaisilla on alkanut kolmevuotinen valvontahanke, jonka tarkoituksena on parantaa räjäytys- ja louhintatyön turvallisuutta sekä estää suuronnettomuuksia. ”Tavoitteenamme on vähentää työtapaturmien määrää pitkällä aikavälillä. Ja erityisesti sitä, että sattuneet työtapaturmat eivät jatkossa olisi vakavia”, kertoo tarkastaja Arto Liukkonen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Regionförvaltningsverket förlänger nuvarande restriktioner i Södra Karelens, Helsingfors och Nylands, Egentliga Tavastlands och Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikt men förbereder sig för att fatta nya beslut om det behövs7.5.2021 13:34:10 EEST | Tiedote

Epidemin är alltjämt i samhällsspridningsfasen i Södra Karelens, Helsingfors och Nylands och Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikts områden. Regionförvaltningsverket i Södra Finland har fattat beslut som förlänger begränsningen av deltagarantalet vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster till högst sex personer i de här regionerna 17–31.5.2021. I Egentliga Tavastlands sjukvårdsdistrikt är epidemin i accelerationsfasen och där bibehålls sammankomstbegränsningen på tio personer. I de här regionerna förlänger regionförvaltningsverket dessutom beslutet som ålägger aktörerna att säkerställa möjligheten till säkert avstånd i kundutrymmen.

Aluehallintovirasto jatkaa Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla nykyisiä koronarajoituksia mutta varautuu tekemään tarvittaessa uusia päätöksiä7.5.2021 13:30:00 EEST | Tiedote

Epidemia on edelleen leviämisvaiheessa Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt jatkopäätöksen, jolla yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan näillä alueilla enintään kuuteen henkilöön ajalla 17.-31.5.2021. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella epidemia on kiihtymisvaiheessa, ja siellä kokoontumisrajoitus säilyy enintään kymmenessä hengessä. Lisäksi aluehallintovirasto jatkaa näillä alueilla määräystä, jonka mukaan toimijoiden täytyy varmistaa asiakastiloissa turvavälien mahdollisuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme