Attendo

Attendo Suomen taloudelliset tunnusluvut 2018

Jaa

Attendo on Tukholman pörssissä noteerattu pörssiyhtiö, joka julkaisi 14.2.2019 konsernin vuosiraportin 2018. Konsernin Investor Relations -sivuilla on pörssiyhtiön toimintaan liittyvät olennaiset tiedot.

Attendo Suomi -konsernin keskeiset taloudelliset tunnusluvut vuonna 2018:

  • Liikevaihto vuonna 2018 oli 450,3 miljoonaa euroa
  • Liikevoitto (EBIT) oli 24,5 miljoonaa euroa ja 5,4% liikevaihdosta.
  • Tilikauden tulos oli 16,0 miljoonaa euroa ja 3,6% liikevaihdosta.
  • Nettovelka (korolliset velat vähennettynä rahoilla ja pankkisaamisilla) oli tilikauden lopussa 93,4 miljoonaa euroa.

Konserni tuotti toiminnallaan Suomeen erilaisia veroja (yhteisövero, varainsiirtovero, kiinteistövero, arvonlisäverot) 33 miljoonaa euroa.

Vuonna 2018 konsernin bruttoinvestoinnit Suomeen olivat 155 miljoonaa euroa. Kaikkiaan Attendon käytössä olevan rakennuskannan hankinta-arvo on noin 1,3 miljardia euroa, johon sisältyvän arvonlisäveron osuus on noin 300 miljoonaa euroa.

Attendo Suomi -konsernin tilikauden 2018 luvut ovat jatkuvien liiketoimintojen lukuja ilman vuonna 2018 myytyjä terveyspalveluliiketoimintoja ja myydyistä liiketoiminnoista saatua myyntivoittoa. Luvut on laadittu IFRS standardin mukaisesti.

Attendo Suomi tuottaa asumis- ja hoivapalveluja kunnille ja kuntayhtymille. Suurin liiketoiminta-alue on ikäihmisten hoivapalvelut. Attendo tarjoaa kodinomaista hoivaa ja kuntoutusta myös kehitysvammaisille ja vammaisille, mielenterveyskuntoutujille sekä kotihoidon asiakkaille. Attendo operoi myös Kiljavan kuntoutussairaalaa ja useita lastensuojelun yksiköitä. Attendo työllistää Suomessa noin 11 000 henkeä ja sen noin 400 hoiva- ja palvelukodissa on 12 500 asukaspaikkaa.

Konsernin vuosiraportin 2018 pääsee lukemaan osoitteesta: https://www.attendo.com/investor-relations/press-releases 

Pörssiyhtiön toimintaan liittyvät olennaiset tiedot löytyvät osoitteesta: https://www.attendo.com/investor-relations 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Merja Saurus
Talousjohtaja
p. 050 63 933
merja.saurus@attendo.fi

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Meillä on yli 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendo: Tulosennuste vuoden 2019 toiselle vuosineljännekselle ja kattava toimintaohjelma sisältäen Suomen johtoryhmän vahvistamisen18.6.2019 23:20:24 EESTTiedote

Attendo käynnistää toimintaohjelman luodakseen paremman tasapainon uusien hoiva- ja palvelukotien avaamisen ja käytössä olevien yksiköiden käyttöasteen ylläpitämisen välillä. Yhtiö odottaa markkinoiden odotuksia heikompaa tulosta johtuen pääasiassa uusien asukaspaikkojen myynnin alhaisemmasta kasvusta Suomessa. Attendo arvioi koko konsernin liikevoiton (EBITA*) olevan noin 120 miljoonaa Ruotsin kruunua vuoden 2019 toisella vuosineljänneksellä. Toisen vuosineljänneksen ennuste heijastaa jatkuvaa tulostasoa (run-rate) eikä sisällä kertaluonteisia eriä. Attendo ryhtyy myös toimiin vahvistaakseen Suomen organisaation johtoa uudella liiketoiminta-alueen johtajalla. Lisäksi yhtiö jatkaa uusien hoiva- ja palvelukotien määrän vähentämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme