Attendo

Attendo Suomen vuoden 2021 kolmannen kvartaalin tulos: Kilpailu henkilöstöstä vaikutti kesän kustannuksiin ja käyttöasteeseen

Jaa

Attendo-konserni on julkaissut 26. lokakuuta vuoden 2021 kolmannen kvartaalin (Q3) tuloksen. Tämä on kooste konsernin pörssitiedotteesta.

Attendo Suomen vuoden 2021 kolmannen kvartaalin liikevaihto kasvoi 12,6 prosenttia ollen 170,5miljoonaa euroa. Kasvun taustalla olivat tehdyt yrityskaupat, Attendo-kotien asukaspaikkojen täyttyminen, joka tosin osittain hidastui kesällä haasteellisen henkilöstötilanteen vuoksi, sekä lisäksi hinnankorotukset.

Oikaistu liikevoitto oli 6,4 miljoonaa euroa. Liikevoitto parani edellisvuodesta 1,0 miljoonaa euroa vertailuajankohtaan nähden. Tämä johtui pääosin kehitysvammapalveluiden paremmasta tuloksesta sekä yrityskaupan kautta Attendolle tulleista yksiköistä. Vanhuspalveluiden hinnankorotukset kattoivat osittain Vanhuspalvelulain myötä kasvaneen henkilömitoituksen, kuten myös TES-korotusten myötä nousseet korkeammat palkkakustannukset.

Attendo Suomen Q3/2021 luvut: (suluissa Q3 2020 luvut)

  • Liikevaihto 171,0 miljoonaa euroa (151,9 m€)
  • Liikevaihdon kasvu 12,6 %
  • Oikaistu liikevoitto 6,5 miljoonaa euroa (5,5 m€)
  • Oikaistu liikevoittomarginaali 3,8 % (3,6 %)

Koronapandemia sitoi suuren osan hoitoalan henkilöstöä testaamiseen ja rokotusklinikoille ja vaikeutti kesäsijaisten palkkaamista. Tämä kasvatti henkilöstökuluja ja vaikutti niin, ettei kaikkia vapaana olevia asukaspaikkoja voitu täyttää. Hoiva-asumiselle on Suomessa kuitenkin edelleen suuri tarve. Loppuvuonna Attendo rekrytoi lisää vakituista henkilökuntaa johtuen lakimuutoksesta johtuvasta kasvavasta henkilöstömitoituksesta ikäihmisten ympärivuorokautisissa hoivakodeissa. Mitoitus nousee vuoden vaihteessa 0,55:stä 0,6:een. Toisaalta tämän muutoksen vaikutus ei vielä ole kovin mittava, sillä korkeampi mitoitus on jo Attendo-kodeissa käytössä laajalti yksityisiltä toimijoilta vaadittavien toimilupien ja kuntien ja kuntayhtymien kanssa solmittujen sopimusten perusteella.

Attendon muutosmatka -strategia, jossa kehitetään kulttuuria ja useita toimintamalleja, on vahvistanut sidosryhmien luottamusta yhtiöön tyytyväisyyskyselyissämme ja myös suomalaisyritysten laajassa Luottamus ja Maine -tutkimuksessa.

Koko pörssitiedote löytyy Attendon nettisivuilta.

Talousjohtaja Henna Plitin haastattelupyynnöt medialle pyydämme ystävällisesti osoittamaan Attendon viestintään viestinta@attendo.fi tai p. 044 407 2011.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Koronapandemia pakotti hoivakodin johtajan kohtaamaan omat pelkonsa22.11.2021 13:30:00 EET | Tiedote

Vuosi sitten Suomessa vasta keskusteltiin siitä, saadaanko ensimmäinen rokotuskierros käyntiin ennen vuodenvaihdetta. Nyt hoivakodeissa on menossa jo kolmas kierros. Rokotuksista on ollut hurja apu vaikean koronataudin ja kuolemantapausten estäjänä. Viime keväänä ensimmäisistä rokotuksista oli kulunut noin viikko, kun eräs iäkäs asukas sai flunssan oireita vaasalaisessa hoivakodissa Attendo Milkassa. Käynnistyi tapahtumakierre, jollaista hoivakodin johtaja ei olisi voinut kuvitellakaan kohdalleen.

Attendolla huomattava nousu mainetutkimuksessa: Toimii aiempaa avoimemmin ja läpinäkyvämmin24.9.2021 08:28:06 EEST | Tiedote

Attendo teki huomattavan mainenousun T-Median Luottamus & Maine -tutkimuksessa. Olemme edelleen viiden huonomaineisimman yrityksen joukossa, mutta tuloksemme parani kaikilla tutkimuksen osa-alueilla. Lisäksi mielikuvat Attendon hallinnon avoimuudesta ja läpinäkyvyydestä parantuivat enemmän kuin yhdenkään muun yrityksen kohdalla koko tutkimuksen yhdeksänvuotisen mittaushistorian aikana.

Tuhannet jäävät ilman hoivakotipaikkaa, jollei hoitajapulaa ratkaista6.9.2021 08:22:20 EEST | Tiedote

Attendo toivoo valtiolta nopeita ja vaikuttavia toimenpiteitä hoitajapulan ratkaisemiseksi. Hoitajamitoituksena kansalaisille tunnetuksi tullut vanhuspalvelulain muutos koskee ympärivuorokautisia hoivakoteja, joissa tällä hetkellä on oltava 0,55 hoitajaa yhtä asukasta kohti kolmen viikon ajanjaksolla. Mitoitus nousee 1.4.2023 mennessä asteittain tasolle 0,7. Tavoitteeseen on mahdotonta päästä, jos hoitajapulaa ei ratkaista ensin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme