Attendo

Attendo Suomen vuoden 2022 kolmannen kvartaalin tulos: kohonneet henkilöstökulut ja ennätyskorkea inflaatio näkyvät tuloksessa

Jaa

Attendo-konserni on julkaissut tänään 26. lokakuuta vuoden 2022kolmannen kvartaalin (Q3) tuloksen. Tämä on kooste konsernin pörssitiedotteesta, joka löytyy osoitteesta https://www.attendo.com/en/.

Attendo Suomen vuoden 2022 kolmannen kvartaalin liikevaihto kasvoi 10,5 prosenttia ollen 189,1 miljoonaa euroa. Kasvu perustui hinnankorotuksiin ja alkuvuonna tehtyihin yritysostoihin. Attendo-kotien asukasmäärä oli edellisvuotta matalammalla tasolla,mutta myynnin suunta kääntyi positiiviseksi kvartaalin loppupuolella. 

Kvartaalin oikaistu liikevoitto oli 3,5 miljoonaa euroa. Liikevoitto heikkeni -2,9 miljoonaa euroa edellisvuoden vertailuajankohtaan nähden. Heikentynyt liikevoitto johtui kohonneista henkilöstökustannuksista ja korkeasta inflaatiosta. Henkilöstökustannuksia ovat nostaneet lakimuutoksen myötä asteittain nouseva henkilöstömitoitus, työvoimapulasta johtuvat erilaiset saatavuus- ja sitouttamislisät, kasvaneet rekrytointiponnistelut sekä koronavirustaudista seurannut sairauspoissaolojen kasvu. 

Attendo Suomen Q3/2022 luvut (suluissa Q3/2021 luvut): 

  • Liikevaihto 189,1 miljoonaa euroa (171,0 m) 
  • Liikevaihdon kasvu10,5 %(12,6 %) 
  • Oikaistu liikevoitto 3,5 miljoonaa euroa (6,5 m€) 
  • Oikaistu liikevoittomarginaali1,8 % (3,8 %) 

Attendo Suomen vuoden 2022 kumulatiivinen (tammi–syyskuu) liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 10,1 % ollen 550,7 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli tappiollinen -5,3 miljoonaa euroa ja liikevoittomarginaali -1,0 %. Liikevoitto heikkeni merkittävästi edellisvuoteen (6,6 m€ ja 1,3 %) nähden.  

Suomen hallitus reagoi syyskuussa opposition esittämään välikysymykseen, joka koski Suomen vanhushoivan haastavaa työntekijöiden saatavuustilatta ja ilmoitti, että ympärivuorokautisen hoivan henkilöstömitoituksen voimaan astumista porrastetaan. Mitoitus nousisi huhtikuussa 2023 nykyisestä 0,6:sta tasolle 0,65 ja vasta joulukuun alussa 2023 tasolle 0,7. Hallitus esittelee mitoitusmuutoksen virallisesti eduskunnalle marraskuun aikana. 

Varaudumme mitoitusmuutoksen myötä nouseviin kustannuksiin neuvottelemalla uudelleen lähes kaikki ikäihmisten ympärivuorokautiseen palveluasumisen sopimukset. Osana neuvotteluja jouduimme syyskuun aikana irtisanomaan merkittävän määrän ikäihmisten hoivan sopimuksia kuntien ja kuntayhtymien kanssa eri puolilla Suomea varmistaaksemme, että sopimustemme ehdoissa huomioidaan lakimuutoksen ja kustannustason nousun vaikutukset. Arviomme mukaan saamme suurimman osan neuvotteluista päätökseen vuoden 2022 loppuun mennessä ehdoilla, jotka ovat voimassa huhtikuusta 2023 alkaen. 

Vastuullisena toimijana Attendo tavoittelee neuvotteluissa hintatasoa, joka luo alalle kestävät toimintaedellytykset ja mahdollisuuden tuottaa laadukasta palvelua jatkossakin.Olemme avanneet sopimusneuvotteluiden tilannetta viranomaisten, tilaaja-asiakkaiden, asukkaiden ja heidän läheistensä kanssa. Otimme asiaan kantaa myös mediassa, koska haluamme herättää keskustelua hoivan kestävästä hinnasta ja edistää suomalaisten ymmärrystä hoivan toimintaympäristön muutoksista. 

Osana vastuullisuustyötä Attendo Suomi on aloittanut yhteistyön Muistiliiton kanssa. Muistiliitto on tehnyt pitkään hyvää vaikuttamistyötä valtakunnallisesti ja kansainvälisesti edistämällä muistisairaiden ja heidän läheistensä hyvinvointia ja elämänlaadun edellytyksiä. Attendon ja Muistiliiton yhteistyöllä syntyy esimerkiksi sähköinen koulutus työntekijöille sekä läheisten iltojen pilottihanke, jonka myötä tarjotaan toimintaa muistisairauteen sairastuneiden läheisille. 

Attendo Suomen talousjohtajana on aloittanut 10.11.2022 Joonas Sakki. Talousjohtaja Sakin haastattelupyynnöt medialle pyydämme ystävällisesti osoittamaan Attendon viestintään viestinta@attendo.fitai p. 044 407 2011. 

*Attendo konsernin pörssitiedotteessaluvut on ilmoitettu Ruotsin kruunuissa, ja mahdolliset kurssimuutokset voivat vaikuttaa euromääräisten lukujen vertailtavuuteen. 

 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Onnettomuus johti asukkaamme menehtymiseen Attendo-kodissa1.12.2022 18:00:48 EET | Tiedote

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten alueella sijaitsevassa Attendo-kodissa on tapahtunut onnettomuus, jonka seurauksena iäkäs asukkaamme menehtyi. Olemme hyvin surullisia tästä erittäin poikkeuksellisesta tapahtumasta, ja otamme osaa menehtyneen asukkaan omaisten suruun. Tapahtumat ovat järkyttäneet työntekijöitämme. Heille on tarjottu onnettomuuden jälkeen apua ja tukea. Olemme esittäneet surunvalittelumme omaisille ja keskustelleet onnettomuudesta heidän kanssaan.

Me kaikki muutamme mieltämme ­– mutta miksi muistisairaan mieli muuttuu?22.7.2022 14:07:52 EEST | Tiedote

Muistisairaus kansantautina yleistyy: Suomessa arvioidaan olevan noin 200 000 muistisairasta, joista suuri osa on hoivakodeissa asuvia ikäihmisiä. Tässä lyhennetyssä artikkelissa Muistiliiton asiantuntijat kertovat keinoja, joilla muistisairas kohdataan kunnioittavasti ja arvostaen tilanteissa, joissa ihmisen käytös tai tahto muuttuvat muistisairauden takia. Artikkeli on osa Muistiliiton ja Attendon yhteistyötä ja sitä varten on haastateltu Muistiliiton asiantuntijoita Outi Ronkaista ja Mailis Heiskasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme