Attendo

Attendo Suomi on mukana tuomassa kiinnostavia televisiosisältöjä ikäihmisten arkeen

Jaa

Attendo Suomi on tuottanut yhdessä KotiTV:n kanssa fysio- ja toimintaterapiaohjelmia sekä ikäihmisten oman keskusteluohjelman. Ohjelmat näkyvät syksyn 2021 aikana KotiTV:n kanavilla ja livestriimissä.

Attendon tuottama ohjelmakokonaisuus starttaa muistiviikolla ohjatuilla fysio- ja toimintaterapiatuokioilla. Marraskuussa ohjelmakartta täydentyy vielä Tulkaas kahville! -ikäihmisten omalla keskusteluohjelmalla, jossa puidaan ajankohtaisia aiheita ja muistellaan entisaikojen parhaita paloja. Ohjelman juontaa näyttelijä Hellevi Härkönen. Tulkaas kahville! –ohjelman jaksot on kuvattu Porin ja Kouvolan Attendo-kodeissa, ja keskustelemassa nähdään Attendo-kodeissa asuvia ikäihmisiä. Ohjelmassa kuullaan myös Muistiliiton asiantuntijoita, jotka kertovat millaista elämä on muistisairauden kanssa.

Liikunta auttaa ylläpitämään muistisairaan ihmisen toimintakykyä

KotiTV:n ohjelma on suunnattu kaikille ikäihmisille. Ohjelmat sopivat myös muistisairautta sairastaville ja heidän läheisilleen. Tavallisen arjen lisäksi liikunnalla on merkittävä vaikutus etenkin fyysisen toimintakyvyn ylläpitoon ikäihmisillä – jo pienikin liikunnan lisääminen päivittäin auttaa. Arkeen voi lisätä helposti liiketttä esimerkiksi KotiTV:ssä nähtävillä Attendon Terapiapalveluiden fysioterapeuttien ohjaamilla etäjumpilla.

– Muistisairaudet altistavat lihasvoiman ja tasapainon heikentymiseen. Tämän vuoksi voima-, kestävyys- ja tasapainoharjoittelu ovat oleellinen osa toimintakyvyn edistämistä ja tukemista muistisairailla. Säännöllisen harjoittelun myötä liikkuminen on turvallisempaa ja sen avulla pystytään ennaltaehkäisemään kaatumisia ja vähentämään tuki- ja liikuntaelimistöön liittyviä kipuja, kertoo Tuukka Virkkala, Attendon terapiapalveluiden johtaja.

Ohjelma tuo iloa ja aktiivisuutta ikäihmisten arkeen 

Koti TV:n ohjelma sopii ikäihmisten arkeen, sillä sitä voi katsoa yhdessä hoivakodissa tai oman kodin rauhassa. Attendo-kotien henkilökunta pitää aktiivisesti huolta ikääntyneiden asiakkaiden virkistyshetkistä, ja Attendon fysioterapeutit käyvät usein ohjaamassa videoilla nähtäviä kuntoutushetkiä myös hoivakodeissa. KotiTV:n ohjelmia on mukava katsoa yhteisöllisesti hoivakodissa, mutta ne tuovat myös iloa ja aktiivisuutta niiden kotona asuvien ikäihmisten arkeen, joilla ei ole mahdollisuuksia yhteisöllisiin aktiviteetteihin. Sisällöt ovat Koti TV:n lähetysten ja livestriimin kautta katsottavissa myös kaikkien suomalaisten olohuoneissa.

KotiTV ja Attendo Suomi osallistuvat muistiviikon toimintaan tarjoamalla ikäihmisten – etenkin muistisairaiden – ja heidän läheistensä arkea tukevan uuden toimintaterapeuttisen kuntoutusohjelmakokonaisuuden jokapäiväisten kuntoutusohjelmien lisäksi.

Uusi ohjelmakokonaisuus sisältää Attendon terapiapalveluiden toimintaterapeutin ohjaamia terapiatuokioita, joita ovat aivoja aktivoiva jumppa, kehon hahmottamista vahvistava tuolitanssi sekä aivoterveyttä ja kehon puolten yhteistyötä vahvistava kuvataidetuokio. Näillä harjoitteilla on positiivinen vaikutus muistiin ja keskittymiseen, mikä edesauttaa muistisairaan arkitoimintoja, kuten pukeutumista ja syömistä.

KotiTV:n uusi ohjelmakokonaisuus on toteutettu yhteistyössä Attendon kanssa. Fysio- ja toimintaterapiatuokiot esitetään KotiTV:n kanavalla ma–pe kello 12.45–13.00. Voit katsoa Attendo Studion ohjattuja fysio- ja toimintaterapiatuokioita myös Attendon Youtube-kanavalta

 

Joka päivä noin neljäkymmentä suomalaista saa muistisairausdiagnoosin, eli vuodessa 14 500. THL:n mukaan Suomessa on tällä hetkellä 190 000 muistisairasta. Lisäksi joka kolmas 65 vuotta täyttänyt on kertonut kärsivänsä muistiongelmista, vaikka suurimmalla osalla heistä ei ole todettua muistisairautta. Muistiongelmat koskettavat suurta määrää ikäihmisistä ja monin tavoin myös läheisiä. Suuri osa ikäihmisten Attendo-kodeissa asuvista henkilöistä sairastaa muistisairautta.

Median yhteydenotot:

Kuntopaikka HH Oy, Koti TV, Karoliina Nikander, p. 044 041 1400, karoliina.nikander@kuntoakansalle.fi

Attendo Suomi Oy, Viestinnän asiantuntija Ulla Mether, p. 0400 133887, viestinta@attendo.fi


Attendo on Suomen suurin hoiva-alan yksityinen toimija ja Suomen kuudenneksi suurin yritystyönantaja. Attendolla työskentelee 14 500 hoivan ammattilaista, joista suurin osa lähihoitajia. Attendo-kodeissa Hangosta Ivaloon asuu noin 12 000 ihmistä, jotka tarvitsevat apua, hoivaa, tukea ja ohjausta jossain elämänkaaren vaiheessa.

Koti TV tarjoaa ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä. Maksuton kanava tarjoaa lähetyksiä joka arkipäivä klo 11-13. Koti TV näkyy Digitan antenni-tv-verkossa kanavapaikalla 33, DNA:n, Telian ja Elisan kaapeli-tv-verkossa sekä Telia TV digibokseissa kanavapaikalla 66, Ålcomin partner-operaattorien kanavapaikalla 99 sekä Elisa Viihteessä kanavapaikalla 567. Lisätietoa kanavasta ja näkyvyysalueista: kotitv.fi/info

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo - johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja Pohjoismaissa

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten asumis- ja hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Attendo tarjoaa palveluita niitä tarvitseville elämänkaaren eri vaiheissa. Attendo-kodeissa asuu lastensuojelun asiakkaita, kehitysvammaisia ja vammautuneita, mielenterveys- ja päihdekuntoutujia sekä ikäihmisiä. Tuotamme lisäksi terapia- ja kotihoidon palveluita.

Attendolla työskentelee noin 13 000 ja Attendo-kodeissa asuu noin 10 000 ihmistä. Attendo-koteja on yli 400 Hangosta Ivaloon. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 597 milj. euroa. Pohjoismaissa Attendolla on yhteensä 24 000 työntekijää yli 700 Attendo-kodissa. Konsernin liikevaihto oli 1,2 mrd euroa. Lue lisää: www.attendo.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendolla huomattava nousu mainetutkimuksessa: Toimii aiempaa avoimemmin ja läpinäkyvämmin24.9.2021 08:28:06 EEST | Tiedote

Attendo teki huomattavan mainenousun T-Median Luottamus & Maine -tutkimuksessa. Olemme edelleen viiden huonomaineisimman yrityksen joukossa, mutta tuloksemme parani kaikilla tutkimuksen osa-alueilla. Lisäksi mielikuvat Attendon hallinnon avoimuudesta ja läpinäkyvyydestä parantuivat enemmän kuin yhdenkään muun yrityksen kohdalla koko tutkimuksen yhdeksänvuotisen mittaushistorian aikana.

Tuhannet jäävät ilman hoivakotipaikkaa, jollei hoitajapulaa ratkaista6.9.2021 08:22:20 EEST | Tiedote

Attendo toivoo valtiolta nopeita ja vaikuttavia toimenpiteitä hoitajapulan ratkaisemiseksi. Hoitajamitoituksena kansalaisille tunnetuksi tullut vanhuspalvelulain muutos koskee ympärivuorokautisia hoivakoteja, joissa tällä hetkellä on oltava 0,55 hoitajaa yhtä asukasta kohti kolmen viikon ajanjaksolla. Mitoitus nousee 1.4.2023 mennessä asteittain tasolle 0,7. Tavoitteeseen on mahdotonta päästä, jos hoitajapulaa ei ratkaista ensin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme