Attendo

Attendon liikevaihto on jatkanut kasvua

Jaa

Vuoden 2019 alkupuoliskolla Attendo Suomen liikevaihdon kasvu jatkui, mutta liikevoittomarginaali laski. Liikevoittomarginaalin laskuun vaikuttivat lisääntyneet kustannukset, jotka aiheutuivat pääosin hoito- ja avustavan henkilöstön lisärekrytoinneista sekä uusien yksiköiden avauksista.

Attendo-konserni on julkaissut tänään 19.7. toisen kvartaalin osavuosikatsauksen. Attendo Suomen tiedote on epävirallinen kooste pörssitiedotteesta, jonka pääset lukemaan täältä.

Vuoden 2019 tammi-kesäkuun aikana Attendo Suomen liikevaihdon kasvu jatkui vahvana (22,4 %) uusien hoivakotien avausten sekä muutamien yrityskauppojen johdosta.

Samalla ajanjaksolla Attendo Suomen oikaistu liikevoitto (EBITA, IAS 17) oli noin 1,6 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoittomarginaali (EBITA%, IAS 17) oli 0,6 %, kun vertailujaksolla 2018 se oli 8,0 %. Oikaistun liikevoittomarginaalin laskuun vaikuttivat ensisijaisesti panostus hoito- ja avustavan henkilöstön lisäykseen, uusien yksiköiden avaukset (yhteensä 893 uutta asukaspaikkaa) sekä muut kehitystoimenpiteet, jotka synnyttivät lisäkustannuksia vuoden alkupuoliskon aikana.

”Liikevoiton laskun merkittävimmät tekijät ovat tiukentuneet henkilöstömitoitusvaatimukset sekä uusien yksiköiden suuri määrä, joka johtuu aiemmin solmituista vuokrasopimuksista. Lisäksi asukaspaikkojen myynti hidastui toisella kvartaalilla, mikä johtuu pääosin uusien yksiköiden hoitohenkilöstön rekrytointihaasteista”, kuvaa konsernin toimitusjohtaja Martin Tivéus.

”Kuten kerroimme kesäkuussa, olemme ryhtyneet useisiin toimenpiteisiin kehittääksemme kannattavuutta ja vahvistaaksemme Attendo Suomen toimintaa”, Tivéus jatkaa.

Toimenpiteisiin lukeutuvat johdon vahvistaminen, uusien yksiköiden avausmäärän hidastaminen sekä laadun, työntekijöiden hyvinvoinnin ja asukastyytyväisyyden parantamiseen tähtäävän vastuullisuusohjelman toteuttaminen.

Attendon yli puolitoista vuotta toiminnassa olleiden, niin kutsuttujen mature-yksiköiden käyttöaste oli pysynyt korkealla tasolla, noin 90 prosentissa. Kokonaiskäyttöaste oli noin 79 prosenttia johtuen huomattavan suuresta juuri toimintansa käynnistäneiden yksiköiden lukumäärästä.

Koko Attendo AB -konsernin 2019 ensimmäisen vuosipuoliskon oikaistu liikevoitto (EBITA, IAS 17) oli 202 miljoonaa SEK, ja oikaistu liikevoittomarginaali 3,4 % (EBITA%, IAS 17).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Andreas Koch
Communications and IR Director, Attendo
Phone: +46 705 09 77 61
E-mail: andreas.koch@attendo.com

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Me kaikki muutamme mieltämme ­– mutta miksi muistisairaan mieli muuttuu?22.7.2022 14:07:52 EEST | Tiedote

Muistisairaus kansantautina yleistyy: Suomessa arvioidaan olevan noin 200 000 muistisairasta, joista suuri osa on hoivakodeissa asuvia ikäihmisiä. Tässä lyhennetyssä artikkelissa Muistiliiton asiantuntijat kertovat keinoja, joilla muistisairas kohdataan kunnioittavasti ja arvostaen tilanteissa, joissa ihmisen käytös tai tahto muuttuvat muistisairauden takia. Artikkeli on osa Muistiliiton ja Attendon yhteistyötä ja sitä varten on haastateltu Muistiliiton asiantuntijoita Outi Ronkaista ja Mailis Heiskasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme