Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Aula & Co julkaisee Paolo Giordanon kirjan koronaviruksesta ja sen globaaleista vaikutuksista huhtikuussa

Jaa

Merkittävä italialaiskirjailija ja fyysikko Paolo Giordano kirjoitti kirjan siitä, miten koronavirusepidemia on koko ihmiskunnan vastuulla.

Tartunnan aikaan -kirjan kansikuva
Tartunnan aikaan -kirjan kansikuva

Kustannusosakeyhtiä Aula & Co julkaisee pikavauhtia italialaiskirjailija  Paolo Giordanon kirjan Tartunnan aikaan. Maaliskuussa kirjoitettu kirja kertoo koronaviruksesta sen globaaleista vaikutuksista. Kirja on myyty kiireellisellä aikataululla jo 32 maahan ja se ilmestyy suomeksi jo 15.4., sekä printtikirjana, sähkökirjana että äänikirjana.

Tartunnan aikaan on häkellyttävän tarkasti kirjoitettu tietokirja maapallosta, ihmiskunnasta ja sen yhteisestä kohtalosta. Koronaepidemia on aikamme pahin terveyskriisi. Tämä koettelemus ylittää kansakunnat, identiteetit ja kulttuurit. Epidemia osoittaa tarkasti, kuinka globaali, yhdistynyt ja erottamaton maailmastamme on tullut. 

Giordanon mukaan epidemia ohjaa meitä näkemään itsemme osana yhtä yhteisöä ja pakottaa meidät käyttämään mielikuvitustamme tavalla, johon emme ole tavallisissa olosuhteissa tottuneet: ajattelemaan myös muita, kun teemme omia valintojamme yksilöinä. Yhteisö, josta meidän pitäisi nyt olla huolissamme, on koko ihmiskunta. “Tämä on poikkeuksellinen kirja poikkeuksellisesta ajasta. Kun tartunta alkoi, tunsin tarvetta kirjoittaa asiasta. Koin että oli tärkeää kertoa rationaalisin termein, mitä käymme nyt läpi."

Paolo Giordano (s. 1982) on kansainvälisesti tunnettu italialainen kirjailija ja teoreettisen fysiikan tohtori. Hän on tullut tunnetuksi muun muassa romaanistaan Alkulukujen yksinäisyys, joka oli kansainvälinen menestys ja josta tehtiin myös elokuva. 

Paolo Giordano: Tartunnan aikaan
Kustannusosakeyhtiö Aula & Co 2020
Kirja ilmestyy 15.4.
Suomentanut Leena Taavitsainen-Petäjä

Giordano myöntää karanteenistaan haastatteluja erilaisilla etäyhteystavoilla. Haastattelut sekä taittovedokset: nora.varjama@aulakustannus.fi

Giordanon video siitä, miksi hän kirjoitti kirjan (Google-tiedostossa)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Nora VarjamaKustantaja, viestintä ja markkinointi

Lisätiedot, materiaalit, haastattelupyynnöt
Pelkät arvostelukappalepyynnöt: info@aulakustannus.fi

Puh:050 547 6868nora.varjama@gmail.com

Kuvat

Tartunnan aikaan -kirjan kansikuva
Tartunnan aikaan -kirjan kansikuva
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Kustannusosakeyhtiö Aula & CoKustannusosakeyhtiö Aula & Co on jo vakiintunut nelivuotias kirjankustantamo. Hittejämme ovat Heather Morrisin superhitit Auschwitzin tatuoija ja Cilkan tarina, maaiman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil deGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille sekä kulttimaineeseen yltäneen Lucia Berlinin teokset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Uutta tietoa nuorena pysymisestä, "uusi Elena Ferrante", vuoden kaunein keittokirja ja muita kirjauutuuksia31.12.2020 18:36:23 EETTiedote

Kirjankustantamo Aula & Co jatkaa kasvamistaan itsenäisenä kustantamona. Kevään uutuuskirjoissa on menestyskirja Auschwitzin tatuoijan kirjoittajan Heather Morrisin uutuus, David Sinclairin hurjia mutta tieteeseen perustuvia väitteitä vanhenemisen hidastamisesta, poikkeuksellisen komea keittokirja sekä huippukirjoittajien sensuelli novellikokoelma keväästä, jolloin lähirakkauden puutosta korvattiin mielikuvituksella.

Ruotsin hipfilosofi Åsa Wikforss taistelee valeuutisia vastaan kirjallaan Vaihtoehtoiset faktat – Abban Björn lahjoitti 110 000 kirjaa kouluihin21.10.2020 11:39:04 EESTTiedote

Åsa Wikforss on tunnettu ruotsalainen filosofi sekä tuore Ruotsin akatemian jäsen, joka seurasi tehtävässään Sara Daniusta. Hänen tuore kirjansa Vaihtoehtoiset faktat esittää selkeästi, mitä tieto on ja mitä se ei ole. Kirjan kirjoittamisen motiivina on valeuutisten leviämisen estäminen. Kirjan kustantaja, Abbasta tuttu liikemies Björn Ulvaeus lahjoitti viime joulukuussa 110 000 kappaletta ruotsalaisille lukiolaiselle "vastustamaan salaliittoteorioiden ja tyhmyyden lumivyöryä", kuten Ulvaeus esitti Dagens Nyheterille. Wikforss keskustelee faktoista kirjansa pohjalta Helsingin kirjamessuilla sunnuntaina 25.10. klo 13.30. Hän vierailee myös Tieteen päivillä Helsingissä tammikuussa 2021.

Amerikan alkuperäisväestöön kuuluva esikoiskirjailija Tommy Orange kirjamessuille, Sofi Oksanen haastattelee16.10.2020 10:43:41 EESTTiedote

Tommy Orange on osittain arapaho, osittain cheyenne, mutta hän kutsuu itseään intiaaniksi. Cityintiaaneiksi hän kutsuu myös palkitun ja kiitetyn esikoisromaaninsa Ei enää mitään päähenkilöitä, sillä he ovat kadottaneet identiteettinsä. Tommy Orange vierailee Helsingin virtuaalisilla kirjamessuilla torstaina 22.10. klo 18.30. Hän keskustelee Sofi Oksasen kanssa identiteetistä ja kaunokirjallisuudesta romaaninsa Ei enää mitään pohjalta. Keskustelu on livemuotoinen.

Painosten kirjailijakuningatar Heather Morris Helsingin kirjamessuille12.10.2020 12:45:11 EESTTiedote

Auschwitzin tatuoija on yksi 2000-luvun myydyimpiä kirjoja. Se nosti kuusikymppisen Heather Morrisin maailmanmaineeseen. Romaani ja sen jatko-osa Cilkan tarina ovat koskettaneet lähes sataatuhatta lukijaa ja äänikirjan kuuntelijaa myös Suomessa. Heather Morris vierailee Helsingin virtuaalisilla kirjamessuilla lauantaina 24.10. kello 13. Haastattelu on livemuotoinen ja se käydään englanniksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme