Vaasan Sähkö Oy

Aurinkosähkön suosio kasvaa kohisten

Jaa

Kevätaurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja saa yhä useamman harkitsemaan aurinkopaneeleja omallekin katolle. Vaasan Sähköverkon jakelualueella uusien aurinkosähkön pientuottajien määrä on jo useamman vuoden ajan kasvanut jyrkästi. Nykyisten ja uusien pientuottajien iloksi verkkoyhtiössä valmistellaan myös niin sanottua nettolaskutusta.

Aurinkopaneeleja omakotitalon katolla. Kuva: Mikko Lehtimäki
Aurinkopaneeleja omakotitalon katolla. Kuva: Mikko Lehtimäki

Aurinkosähkön suosio kasvaa koko maassa, niin myös Pohjanmaalla. Keväällä asian tekee ajankohtaiseksi paitsi auringonpaisteen lisääntyvä määrä, myös monet käynnistyvät rakennushankkeet. Jos uuden talon katolle suunnittelee aurinkopaneelien asennuttamista, kannattaa asia huomioida jo rakennusvaiheessa.

Vaasan Sähköverkon alueella lisääntyvä kiinnostus merkitsee yhä suurempaa määrää verkkoon liitettyjä aurinkosähköjärjestelmiä.

- Viime vuonna toteuma jäi hiukan ennustetusta, mutta kasvuvauhti on edelleen kova, kertoo Vaasan Sähköverkon yleissuunnittelija Ari Salo, joka pohtii eron johtuvan koronan vaikutuksista.

Vaasan Sähköverkko liitti vuonna 2020 yhteensä 134 uutta aurinkosähköjärjestelmää verkkoonsa.

- Lähivuosina odotamme kuitenkin kasvun jatkuvan samanlaisella käyrällä kuin aikaisemmin.

Nettolaskutus tuo pientuottajalle lisäsäästöjä

Nettolaskutus, josta käytetään myös sanaa netotus, yksinkertaistaa aurinkosähkötuotannon ja kulutuksen yhteensovittamista. Samalla se tuo myös lisää säästöjä pientuottajalle.

Kuluttaja saattaa saman tunnin aikana sekä ostaa sähköä että myydä mahdollista ylituotantoaan. Nettolaskutus tarkoittaa, että erotus tasataan automaattisesti ja tuntitasolla, mikä näkyy pientuottajan säästönä.

Mitä suuremman osuuden omasta aurinkosähköstään kuluttaja voi itse käyttää, sen taloudellisempi ratkaisu on. Nettolaskutus varmistaa, että yhä isompi osa paneelien tuottamasta sähköstä koituu pientuottajan hyödyksi.

- Netotus on pientuottaja-asiakkaillemme tärkeä asia, ja siksi kiiruhdamme sen käyttöönottoa. Tarkoituksena on saada se käyttöön kuluvan kevään aikana, kertoo Vaasan Sähköverkon toimitusjohtaja Juha Rintamäki.

Pientuottajilta muutos ei vaadi toimenpiteitä. Yhtiö informoi asiakkaitaan nettolaskutukseen siirtymisen ajankohdasta lähempänä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Aurinkopaneeleja omakotitalon katolla. Kuva: Mikko Lehtimäki
Aurinkopaneeleja omakotitalon katolla. Kuva: Mikko Lehtimäki
Lataa
Aurinkosähkön toteuma ja ennuste vuosille 2021 ja 2022 Vaasan Sähköverkon alueella.
Aurinkosähkön toteuma ja ennuste vuosille 2021 ja 2022 Vaasan Sähköverkon alueella.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 125 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2020 oli noin 113 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme