Suvia Group Oy

Autoilija: muistitko pestä tuulilasin sisäpuolen?

Jaa
Kevätsiivous on meille kaikille tuttu konsepti kodeissa. Kun kevätaurinko paistaa ikkunoiden läpi, se paljastaa kaikki pölyt ja liat, mutta usein myös antaa ylimääräisen energiabuustin vähän perusteellisempaan siivoukseen. Jos ylimääräistä energiaa on vielä jäljellä kodin kevätsiivouksen jälkeen, kannattaa hommia jatkaa autossa. Kevätaurinko nimittäin aiheuttaa vaaratilanteita teillä, kun likaiseksi jäänyt tuulilasin sisäpuoli heijastaa matalalta paistavaa aurinkoa.
Milloin sinä pesit viimeksi tuulilasin sisäpuolelta? Kevätaurinko paljastaa helposti, miten likainen sisäpinta onkaan. Ja jos ulkopuolikin on likainen, näkyvyys matalalta paistavassa auringonpaisteessa voi olla hyvin huono.
Milloin sinä pesit viimeksi tuulilasin sisäpuolelta? Kevätaurinko paljastaa helposti, miten likainen sisäpinta onkaan. Ja jos ulkopuolikin on likainen, näkyvyys matalalta paistavassa auringonpaisteessa voi olla hyvin huono.

”Tuulilasin sisäpuolen pesu on auton pesun yksityiskohta, joka monesti jää. Se on yksi helpoin tapa parantaa omaa ajoturvallisuuttaan autoilijana”, suomalaisen vauriokorjaamoketjun InCarin Herttoniemen toimipisteen korjaamovastaava Mika Klemola vinkkaa.

Moni arkailee tuulilasin sisäpuolen pesemistä myös siksi, että siihen jää niin helposti autoilijaa ärsyttäviä raitoja. Oikeilla välineillä raidaton lopputulos on kuitenkin helpompaa saavuttaa ja hyödyt ovat kouriin – ja silmiin – tuntuvat!
”Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on monia tunneleita, joista ulos ajaessa jopa varoitetaan auringon häikäisevästä vaikutuksesta. Jos tuulilasi on likainen sisäpuolelta, ei tässä auta, vaikka auton olisi ajanut suoraan ulos pesulasta. Sisäpinta on muistettava pestä myös ja varsin hyvä aika siihen on juurikin kevät”, Klemola sanoo.

Vinkkejä pesuun

Likainen tuulilasin sisäpinta aiheuttaa valon taittumisesta johtuvaa häikäisyä. Mitä likaisempi pinta, sitä häikäisevämpi vaikutus.
”Ennen toimeen ryhtymistä kannattaa suojata kojelauta vaikkapa pyyhkeellä. Pesuaineen valinnassa kannattaa suosia tarkoitukseen tehtyjä aineita, jotta pääsee helpommalla kuivausvaiheessa”, Klemola neuvoo.

Vaikka suihkepullo ei olekaan välttämätön, helpottaa se pesuaineen levitätmistä luonnollisesti. Pesuaineen suihkutuksen jälkeen pinta pitäisi hieroa puhtaammaksi. Tämä kannattaa suorittaa välineellä, josta ei lähde nukkaa tai muuta ylimääräistä lasin pintaan.
”Mikrokuituliina on tässä hyvä. Valmiita varrellisia puhdistusvälineitäkin löytyy. Oma vinkkini on pestä lasin pinta kahteen kertaan kerralla: ensimmäisellä otetaan liat pois, toisella kuivataan nätisti raidattomaksi itse pinta. Käytän ensimmäiseen kierrokseen kostutettua mikrokuituliinaa, jotta lasi ei kuiva liikaa ensimmäiselläkään kerralla. Vasta pyyhkimiskierrokseen valitsen puhtaan ja kuivan mikrokuituliinan. Myös säämiskäpintaiset kuivaimet ovat tässä hyviä”, Mika Klemola toteaa.

Tuulilasia pestessä on hyvä muutenkin tarkastaa sen kunto.
”Kevät on erityisen altista aikaa tuulilasivaurioille. Muistathan, että tuulilasin säröt kannattaa aina korjata saman tien. Ensiavuksi käy särön puhdistus. Sen jälkeen särö kannattaa peittää läpinäkyvällä teipillä. Sitten kannattaakin kurvata ammattilaiselle korjaamaan lasi. Pienestä säröstä voi koitua suuret kustannukset, jos vaurio lähtee leviämään lasin haljetessa lisää. Keväällä lämmönvaihtelut ovat vielä suuria ja lasi voi lämmetessään haljeta helposti lisää”, Klemola muistuttaa.

Autoilijan kevätmuistilista

Käy läpi nämä kohdat ja kaasuta kesää kohti puhtaalla ja huolletulla autolla:

• Lasin puhdistus sisältä
• Auton pesu: hiekka & tiesuola pois
• Pyyhkijän sulat: laita kuntoon jo ennen kesän sateita!
• Imuroi auto sisältä ja pyyhi pinnat
• Vaihda kesärenkaat, tasapainotus
• Tarkista öljyt & pyyhkijän nesteet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Milloin sinä pesit viimeksi tuulilasin sisäpuolelta? Kevätaurinko paljastaa helposti, miten likainen sisäpinta onkaan. Ja jos ulkopuolikin on likainen, näkyvyys matalalta paistavassa auringonpaisteessa voi olla hyvin huono.
Milloin sinä pesit viimeksi tuulilasin sisäpuolelta? Kevätaurinko paljastaa helposti, miten likainen sisäpinta onkaan. Ja jos ulkopuolikin on likainen, näkyvyys matalalta paistavassa auringonpaisteessa voi olla hyvin huono.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suvia Group Oy
Valimotie 9-11
00380 Helsinki

InCar Oy on vuonna 1991 perustettu Suomen johtava vauriokorjaamoketju ja toimialan kehityksen edelläkävijä, jossa yli 325 työntekijää saavat loistaa oman työnsä huippuosaajina yli 40 toimipisteessä ympäri Suomen. InCarin liikevaihto oli vuonna 2020 noin 52,2 miljoonaa euroa. InCar Oy on osa Suvia Groupia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suvia Group Oy

Energiatehokasta autoilua – näin säästät sähköä ensi talvena25.10.2022 09:49:42 EEST | Tiedote

Kelit viilenevät ja auto tarvitsee sähköä, muodossa tai toisessa. Suomalainen vauriokorjaamoketju InCar keräsi yhteen vinkit, joilla autoilu on ensi talvenakin astetta energiaystävällisempää. Olipa autosi sitten polttoaineella kulkeva, hybridi tai sähköauto, kaipaa näistä jokainen esilämmitystä ja sähköautot akun latausta. Mutta kuinka energiatehokasta se on yhä nousevilla energiahinnoilla? Pohjoisessa jos jossain nämä tiedetään.

Autoilija: tarkistuta autosi piilevien raekuurovaurioiden varalta13.9.2022 10:33:28 EEST | Tiedote

Reilu pari viikkoa sitten eteläisen Suomen yllä pyyhki massiivinen raekuuro, joka jätti jälkeensä monenlaista tuhoa. Erityisen paljon se kylvi tuhoa eteläsuomalaisten autoilijoiden autoihin. Suomalainen vauriokorjaamoketju InCarista varoitetaan, että jopa melkein puolet varsinaisista vaurioista voi olla vielä huomaamatta. Nyt onkin aika tarkastaa auto, jos on lainkaan epäilystä, että auto on voinut joutua kontaktiin raekuuron kanssa.

Suomalainen InCar laajenee Keminmaalle ja Keravalle1.9.2022 11:41:36 EEST | Tiedote

Suomen vaivattomin vauriokorjaamoketju InCar laajenee jälleen. Uusina paikkakuntina ovat Keminmaa ja Kerava. Muutoksella ulotetaan kotimaiset vauriokorjaamopalvelut entistä laajemmin autoilijoiden käyttöön ja luodaan uusia työpaikkoja. InCar palvelee kaikkien vakuutusyhtiöiden asiakkaita ja kaikkien automerkkien omistajia. Kaikki InCarin toimipisteet ovat myös vakuutusyhtiöiden valtuuttamia vahinkotarkastuspisteitä, ja vahinkotarkastukseen pääsee aina ilman ajanvarausta.

Kesäinen raekuuro voi aiheuttaa isoja vahinkoja21.6.2022 08:15:00 EEST | Tiedote

Sää on suomalaisen autoilijan paras kumppani tai pahin vihollinen aina tilanteesta riippuen. Kesälläkään emme ole jäältä suojassa, sillä se voi sataa päällemme taivaalta rakeiden muodossa. Rae syntyy usein alijäähtyneestä vedestä vaikkapa ukkospilvisessä säärintamassa. Meillä päin maailmaa ukkospilvet voivat olla jopa 12 kilometrin korkuisia. Niissä maanpäällisestä helteestä riippumatta voi vallita lähellä 0 asteinen lämpötila, jossa alijäähtyneet vesipisarat törmäilevät toisiinsa, muodostaen kasvavia jäämuodostelmia, jotka lopulta putoavat sitten maahan. Pienemmät rakeet eivät aiheuta suuria vahinkoja, mutta suurimmat rakeet voivat olla jopa yli 10 senttisiä möhkäleitä, joista syntyy autoon monenlaista lommoa ja vahinkoa.