Autoilun sähköistyminen vauhditti Secto Automotiven kasvua

Jaa
Autoleasingyhtiö Secto Automotiven kasvu jatkui vahvana vuonna 2022 automarkkinoiden alavireestä huolimatta. Kasvun takana oli yhtiön pitkäaikainen panostus sähköautoiluun ja vahvaan asiakaskokemukseen.
Matias Henkola, toimitusjohtaja Secto Automotive Oy
Matias Henkola, toimitusjohtaja Secto Automotive Oy

Secto Automotiven vuoden 2022 liikevaihto oli 410,5 miljoonaa euroa ja se kasvoi 20 prosenttia vuodesta 2021. Oikaistu käyttökate kasvoi edellisvuodesta 34,9 prosenttia 13,9 miljoonaan euroon. Secton liikevaihdosta 60 prosenttia koostui autojen leasingtoiminnasta ja 24 prosenttia vaihtoautojen myynnistä. Koneliiketoiminnan, josta Secto luopui vuoden 2022 lopussa, osuus oli 16 prosenttia.

Uusien henkilö- ja pakettiautojen luovutusten määrä leasingasiakkaille kasvoi 10 prosenttia edellisvuotisesta. Autojen tilauskanta eli tulevien luovutusten määrä kasvoi peräti 130 prosenttia edellisvuotisesta, mikä kertoo sekä myynnin kasvusta että autojen toimitusaikojen pitenemisestä. Secton kasvu oli selvästi markkinoiden kasvua nopeampaa, sillä kokonaisuudessaan autojen yritysleasingmarkkina kasvoi Suomessa 5 prosenttia.

Secto Automotiven kasvua vauhditti yhtiön jo yli kymmenen vuotta jatkunut johdonmukainen usko autoilun sähköistymiseen. Sähkö nousi Secton uusien henkilöautotilausten suosituimmaksi käyttövoimaksi jo vuonna 2021. Vuonna 2022 yritysasiakkaille tilatuista henkilöautoista jo 35 prosenttia oli täyssähköautoja ja 16 prosenttia lataushybridejä.

”Panostuksemme sähköautoiluun on ennen kaikkea hyvää asiakaspalvelua. Yhä useammat yritykset tekevät työtä hiilidioksidipäästöjensä vähentämiseksi, ja me haluamme tehdä sen heille vaivattomaksi”, Secto Automotiven toimitusjohtaja Matias Henkola sanoo.

”Mutkaton autoarki tarkoittaa yhä useammalle sähköautoilua, ja yhä useammat yritykset haluavat tarjota työntekijöilleen mahdollisuuden siihen. Edelläkävijyytemme ansiosta olemme saaneet runsaasti uusia henkilö- ja yritysasiakkaita, ja erityisesti entistä suuremmat yritykset ovat kääntyneet puoleemme.”

Secton huippuluokan asiakaskokemuksesta kertoo alan korkein asiakastyytyväisyys. Tuoreimmassa autoliikkeiden asenteita mittaavassa Promira-24-suositteluindeksimittauksessa Secton NPS-suositteluindeksi oli 51. Yhtiön omassa tutkimuksessa yritysasiakkaiden NPS oli 71. Vaihtoautomyynnissä, missä valtaosa asiakkaista on yksityisiä kuluttajia, NPS oli 74.

”Asiakastyytyväisyys kertoo onnistumisestamme vielä enemmän kuin taloudelliset mittarit. Haluamme uudistaa autoilua vastuullisesti, ja sekä huippuluokan asiakaspalvelu että siirtymä pois fossiilisista polttoaineista ovat osa sitä”, Matias Henkola sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Matias Henkola, toimitusjohtaja
040 900 0091 matias.henkola@secto.fi
www.secto.fi

Kuvat

Matias Henkola, toimitusjohtaja Secto Automotive Oy
Matias Henkola, toimitusjohtaja Secto Automotive Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Secto Automotive
Näsintie 27
06100 Porvoo

http://www.secto.fi

Secto Automotive on vuonna 2007 perustettu, suomalaisessa omistuksessa oleva yrittäjävetoinen autoleasingtoimija. Yritys haastaa perinteiset autojen omistamisen mallit ja luo uusia ratkaisuja asiakkaiden tarpeiden pohjalta. Kestävän kehityksen periaatteet ja siirtymä pois fossiilisista polttoaineista ohjaavat Secton liiketoimintaa. Yrityksen kasvun moottorina toimivat mutkaton autoarki ja vastuullisen autoilun edelläkävijyys.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.